Liposuctie benen en dijen

Uw been en dij behandeld met lipsuctie? De binnenste en buitenste bovenbenen zijn relatief eenvoudig te trainen in vergelijking met de rest van het lichaam. Zonder een trainingsprogramma te volgen lopen we iedere dag een flink aantal meters maar de hoeveelheid meters en de snelheid van lopen geeft de spieropbouw weer. De spieropbouw in de benen geven helaas geen garantie dat aanwezige vetophopingen in zijn geheel zullen afnemen. Wilt u af van deze vetophopingen op de bovenbenen en dijen dan kunnen onze verschillende liposuctie behandelingen een uitkomst bieden. Dr. Don zal met u bespreken welke type behandeling hij voor het meest geschikt acht.

Bekijk onderstaande video voor meer informatie over onze liposuctie behandelingen door Dr. Don:

 


Afspraak maken bij Dr. Don?
 

Liposuctie buitenkant van de dijen

Vet dat zich opstapelt in de benen verschilt van vet elders in het lichaam. Dit is vooral bij vrouwen het geval. Het vrouwelijk lichaam is speciaal ontworpen om extra vet op te slaan in de dijen, het aandeel van de vetcellen en de verdeling ervan zijn vaak genetisch bepaald en niet door een dieet of lichaamsbeweging. Deze genetische component is de belangrijkste reden dat de afslanking en versteviging van de benen en dijen zo complex is. De buitenkant van de dijen, of wel het "zadeltas" gebied, binnenkant been en heup kunnen allemaal worden afgeslankt en vormgegeven door middel van liposuctie. Liposuctie van het bovenbeen wordt vaak gecombineerd met een liposuctie van uw dij om het hele onderlichaam mooi te stroomlijnen.
 

Liposuctie binnenkant van de dijen

De binnenkant van uw bovenbeen, net als de buitenkant, zijn meer genetisch gevoelig voor het verkrijgen vetophopingen en voor opknoping van (bind)weefsel op het vetgedeelte. De liposuctie zal zich dan ook richten op de binnenkant van de bovenbenen zodat er weer een opening kan ontstaan tussen de benen, waardoor de binnenkant van de dijen niet meer aan elkaar schuren. Veelal wordt de binnenste knie meegenomen tijdens de liposuctie-behandeling, voor het volledig herstellen van de contouren van de benen.

Gratis consult?
 

Het zachte weefsel bevat geen vezelachtige structuren waardoor snel veel vet afgevoerd kan worden tijdens de liposuctie-behandeling. Alleen een ervaren arts kan deze liposuctie uitvoeren om ervoor te zorgen dat er niet te veel vet tijdens de behandeling wordt verwijderd; secuur werken en het gebruik van kleinere canules zijn voorwaarden voor superieure liposuctie resultaten.
 

Liposuctie van het onderbeen

Hoewel de onderbenen minder vet vasthouden dan de dijen, kan liposuctie nog steeds worden toegepast om de contouren van het lichaam te verbeteren en de rondingen van de kuiten en contouren van de enkels te verbeteren. Liposuctie rond de knie is ook gebruikelijk; te veel vet om de knie kan vervorming creëren, waardoor het hele been uit verhouding komt te staan.

In tegenstelling tot buik-liposuctie, is het vet op de benen niet verborgen in diepe compartimenten. Dit betekent dat liposuctie van de benen, knieën en enkels meer oppervlakkig wordt uitgevoerd, of dichter onder het oppervlak van de huid. Deze gebieden zijn gevoelig voor complicaties zoals schade aan de zenuwbanen en bloedvaten. Dr. Don doet daarom deze ingreep altijd onder speciale echografie waardoor de zenuwbanen en bloedvaten duidelijk zichtbaar zijn tijdens de ingreep.
 

Het krijgen van goede resultaten

De beste patiënten voor liposuctie van het been zijn degenen die in goede gezondheid verkeren zowel mentaal als fysiek. De vetophopingen moeten duidelijk zichtbaar zijn. Bij liposuctie, worden kleine sneetjes gemaakt dichtbij het doelgebied. Deze zijn bedoeld om de smalle canules door te laten, gewoonlijk een paar millimeter of zo. Vervolgens maakt Dr. Don gebruik van één van de beschikbare liposuctie-methoden die het meest geschikt is voor de patiënt om de vetcellen los te maken en af te voeren. Van welke liposuctie-methode kan Dr. Don gebruik maken? Lees er meer over op de pagina Liposuctie technieken
 

Resultaten benen en dijen liposuctie

Patiënten kunnen mooie resultaten verwachten binnen een paar weken, maar de grote verbeteringen zullen zichtbaar worden 4 tot 6 maanden na de ingreep. De meeste patiënten doen het de eerste week rustig aan en kunnen hun normale dagelijkse routine binnen een week of twee weer opnemen. Dit hangt wel af van de grote en de zwaarte van de liposuctiebehandeling. De resultaten van liposuctie benen en dijen geven mooie vloeiende lijnen naar de knieën met een steviger en strakker uiterlijk.
 

Liposuctie kosten 

De liposuctie kosten zullen variëren, dit is afhankelijk van de grootte van de vetgebieden. We kunnen vet uit verschillende delen van het lichaam in een keer verwijderen als die niet te groot zijn. Daarnaast is het ook afhankelijk van de techniek welke Dr. Don toepast, de WAL techniek of de PAL techniek. Leest u dan meer op de pagina Liposuctie technieken.

 

Prijzen liposuctie


Voor- en na foto's zien?

 

button

Hoge eisen aan het eindresultaat.

Dr. Don stelt hoge eisen aan het eindresultaat van de liposuctie. Alleen de gewenste hoeveelheid vet verwijderen is dus bij lange na niet voldoende. Dr. Don volgt de structuren en de huidlijnen lijnen van het lichaamsdeel waar het vet weggehaald moet worden om zo de bobbeltjes en kuiltjes zoveel mogelijk te vermijden. U wilt toch ook een resultaat dat gezien mag worden en dan is een egale buik of been wel het mooiste. Daar gaat Dr. Don absoluut voor.

Stevig huid met veel elasticiteit

Voor een glad en strak resultaat is een stevige huid noodzakelijk. Echter niet iedere huidstructuur heeft dat nog in voldoende mate. De reden is bijvoorbeeld de verminderde elasticiteit van de huid of de levensstijl van de patiënt. Mocht het zo zijn dat er toch wat onregelmatigheden( kuiltjes en of bobbeltjes) zijn ontstaan na de liposuctie-ingreep  kan dr. Don deze later weer opvullen of afvlakken. Dan is een tweede behandeling nodig (veel minder ingrijpend) om de huid zo glad mogelijk te maken.

Laat u hierover goed adviseren een volledig strakke en egale huid na een liposuctie is niet mogelijk als u ouder bent dan 25 jaar. Het resultaat moet natuurlijk zodanig zijn dat u vol trots uw benen of buik kunt laten zien en daar zorgt Dr. Don voor.

Vul in en wij nemen contact met u op!

Loading