Lipoedeem armen

Lipoedeem is een aandoening die zorgt voor een afwijkende vetverdeling in speciale afgeschermde gebieden van het lichaam. We kunnen het met name waarnemen aan de benen, billen en de armen. Het onderhuids vet neemt toe tot grote uitpuilende zachte vetdepots.

Lipoedeem-patiënten lijden onder hun uiterlijk en aan de gevolgen daarvan, zoals spanning, druk en pijn. Als de arm duidelijk zichtbaar wordt geven vrouwen aan dat zij zich voor hun armen schamen en deze verbergen onder shirts met lange mouwen. Meestal zijn “blote armen” in de zomer dan ook geen optie. In onze kliniek horen wij regelmatig “Ik zou zo graag weer eens een jurk of bloesje met korte mouwen willen dragen.”

Lipoedeem-brochure aanvragen


Wat helpt bij lipoedeem aan armen?

Diëten en alle vormen van lichaamsbeweging helpen niet of niet voldoende en een bezoek aan de huisarts levert regelmatig frustratie op omdat lipoedeem niet herkend wordt en aangezien is voor overgewicht. Dan is het voor deze vrouwen heel moeilijk om een behandeling te vinden die wel zorgt voor een blijvende oplossing. Een behandeling die het proces van ongecontroleerde vetophopingen stopt want dit gaat namelijk niet vanzelf.

Een speciale Liposuctie die voor mooie en blijvende resultaten zorgt mits de arts de juiste techniek gebruikt. Door een liposuctie uit te voeren bij lipoedeem in de armen zorgt dit voor solide en mooi gevormde armen. Na de liposuctie past de kleding beter en het zelfvertrouwen heeft een boost gekregen. Ook zijn de armen niet meer zo zwaar en de bewegingen worden soepeler en minder belast bij gebruik.

Afspraak maken bij Dr. Don?
 

WAL-Liposuctie bij lipoedeem in de armen

Door nieuwe technieken van liposuctie toe te passen bij de behandeling van lipoedeem, namelijk de WAL-techniek op basis van waterstralen (Water Assisted Liposuction) kan lipoedeem worden aangepakt. Deze techniek spaart het aangetaste omringende weefsel (Lymfevaten). Wat doet de Liposuctie nou precies? Een pulserende waterstraal bespuit zachtjes de tumescente oplossing in het vetweefsel om het te verdoven. Na een inwerk verdovingspauze kan de arts aan de vetwinning beginnen. Als een soort "Kärcher" spoelt de waterjet levende vetcellen uit en rondom het bindweefsel die onmiddellijk worden opgezogen.

In het verzamelvat kan de arts meteen de daadwerkelijke hoeveelheid vet meten wat is verwijderd omdat er veel minder lichaamsvloeistoffen (bloed bijvoorbeeld) meegekomen zijn bij de verwijdering. De vet-opbrengst is groter dan bij andere technieken.

Verstrakking van de huid, als onderdeel van de liposuctie

De huid van de armen is vaak opgerekt en kan verslapt zijn. Het hangt van de conditie van de huid af of deze voldoende veerkrachtig is om de vorm te kunnen volgen die Dr. Don aangebracht heeft. Tijdens de intake zal Dr. Don u een compleet advies geven als het gaat om hoe de arm er uit kan komen te zien, de behandelmethode en of een laserverstrakking tijdens de liposuctie noodzakelijk is voor een mooi resultaat.


Gratis consult?

Behandeling

Voordat de arts begint aan de liposuctie tekent hij de armen heel zorgvuldig af zodat hij precies kan zien waar het vet verwijderd moet worden. De arm-liposuctie vraagt van de arts speciale vaardigheden en beheersing van speciale technieken. De arm is een lastig gebied om te bewerken omdat er maar weinig ruimte is om te manoeuvreren, hierdoor ontstaan er snel onregelmatigheden. Ook zal de arts niet teveel insteekgaatjes moeten maken die later zichtbaar blijven. Al met al vraagt dit om ervaring en kennis van zaken. Een arts die deze vorm van liposuctie uitvoert moet deze behandelingen vaak doen om over inzicht en de juiste vaardigheden te beschikken. Dr. Don heeft al veel Lipoedeem patiënten naar tevredenheid behandeld en patiënten van ver over de grens weten hem inmiddels ook te vinden.

Aan het begin van de behandeling, worden enkele kleine incisies gemaakt, meestal in de oksel en elleboog, zodat de fijne canules in de vetophopingen gebracht kunnen worden. Deze canules zorgen dat de vetdepots zorgvuldig worden opgezogen en de armen krijgen weer een aantrekkelijke vorm. Dr. Don gebruikt verschillende canules, die elk verschillen in lengte, diameter en vormgeving van de punt. Het ongewenste vet wordt zachtjes afgezogen en de huid, spieren, zenuwen en grotere bloedvaten blijven zo mooi intact.

Na de ingreep

Een paar dagen na de ingreep voelen de armen stijf en gespannen, alsof u een sterke fysieke inspanning achter de rug heeft. U voelt waarschijnlijk een lichte pijn of een branderig gevoel en zwelling en een tijdelijk verlies van gevoel van de huid. Aan het einde van de ingreep worden compressieverbanden aangebracht die het zwellen verminderen en de genezing bevorderen. Ook zorgt dit voor de juiste vorm van de armen. Bij thuiskomst moet u een periode drukkleding dragen die speciaal aangemeten is.

Het is belangrijk voor een optimaal resultaat dat u onze instructies en adviezen goed opvolgt tijdens de periode na de behandeling.

 

Lipoedeem brochure aanvragen?

Dr. Don heeft een speciale brochure geschreven over lipoedeem. Hierin kunt u alle informatie nog eens nalezen over lipoedeem, over de behandeling, de technieken en aanvullende informatie.

Lipoedeem-brochure aanvragen

 

Vul in en wij nemen contact met u op!

Loading

Wij zijn aangesloten bij

  • NVCG
  • NVVH
  • NVVCC
  • Anbos
  • DGAUF
  • DALA

Certificaat Skin Rejuvenation Certified Peelings Certified XLHair Face Lifting Techniqiues