Lipofilling

Lipofilling is een nieuwe en elegante behandelmethode om lichaamsgebieden met lichaamseigen materiaal (vet) op te vullen! Bij Clinique Dr. Don gebruiken wij de lipofilling techniek bij behandeling van volumetekorten die ontstaan in het lichaam en in het gezicht. Het is een duurzame oplossing die jaren meegaat. Dr. Don maakt graag gebruik van uw eigen buikvet omdat in dit type vetweefsel veel groeifactoren voorkomen. Vervolgens wordt het geoogste vet terug geplaatst in bijvoorbeeld uw borsten, gezicht of handen.

Lipofilling met lichaamseigen vet

Lipofilling houdt in dat de groeifactoren het getransplanteerde vetweefsel activeren en er zo nieuw vetvolume ontstaat. Vetweefsel is zacht van structuur, het geeft alle mogelijkheden om mooi gevormde borsten te creëren. De lipofilling methode is volkomen natuurlijk en maakt implantaten overbodig. Daarnaast opent lipofilling nieuwe mogelijkheden bij reconstructieve chirurgie (herstel van beschadigingen of verminkingen aan het lichaam).

Op deze website vindt u uitgebreide informatie over de verschillende behandelingen met autoloog vet. Uiteraard kunt u altijd een kosteloze en vrijblijvende afspraak bij Clinique Dr Don maken voor meer informatie en advies.

Bel naar: 020 - 89 50 455 (Amsterdam) of 074 - 30 30 250 (Hengelo) of stuur een mail naar [email protected] 

Bekijk onderstaande video over lipofilling bij Clinique Dr. Don:

 

Afspraak maken bij Dr. Don?  

Een lipofilling behandeling bestaat uit twee fasen:

Eerst wordt het benodigde hoeveelheid vet heel voorzichtig weggezogen, want de groeifactoren in het vet zijn teer en mogen niet beschadigd worden. Bij voorkeur halen wij het vet uit de buik maar het kan ook geoogst worden uit andere gebieden waar voldoende vetreserves zijn.

Vervolgens wordt het geoogste vet gezuiverd en zodanig behandeld dat het zogenaamde vetstroma overblijft. In dit vetstroma bevinden zich de geconcentreerde groeifactoren. Het bewerkte vetweefsel is nu klaar om opnieuw geïnjecteerd te worden in de gebieden waar u meer volume wilt hebben zoals borsten, lippen of gezicht.

Fase 1: Vetverwijdering

Wanneer we het vet gaan verwijderen, brengt de arts eerst de plaatselijke verdoving aan in het gebied waar het vet weggehaald wordt. De plaatselijke verdoving laten we goed inwerken. Daarna kan de arts het vet zachtjes wegzuigen met fijne canules. In tegenstelling tot pure liposuctie waar we het vet later weggooien, werken we nu samen. Bij voorkeur gebruiken we de Water Assisted liposuction methode (WAL). Door middel van deze techniek blijven de vetcellen van hoogste kwaliteit waardoor de kans op afstoten sterk vermindert. Daarbij modelleren deze vetcellen beter, ze zijn mooier van structuur. Nadat het geoogste vet in ons laboratorium is gezuiverd en bewerkt, kan het teruggeplaatst worden in het gewenste gebied.

Geen pijn met de lipofilling techniek

Onze lipofilling techniek geeft nauwelijks een pijnbeleving (alhoewel dit natuurlijk wel persoonlijk is), u voelt alleen de drukbewegingen bij het weghalen van het vet en bij het inbrengen van het vet. Gratis consult?  

Fase 2: Vettransplantatie

Het vetstroma is klaar om ingebracht te worden. Met hele fijne canules injecteert en transplanteert Dr. Don de vetcellen in het gebied waar het volume aangebracht moet worden. Dit gebeurt steeds met kleine beetjes tegelijk. Dit laatste is heel belangrijk want grote ophopingen van getransplanteerd vet sterven af en worden door het lichaam afgevoerd. Daarom wordt de FAMI Coleman-techniek toegepast. Het vetweefsel kan daardoor mooi gaan groeien. De specialisatie van Clinique Dr. Don is Natural-Lipofilling. Daarmee worden uw lichaamscontouren tijdens het modelleren gevolgd, waardoor na het transplanteren het eindresultaat natuurlijk overkomt en aansluit bij uw lichaam.

Coleman methode

Dr. Don volgt de Lipostructure® methode van Dr. Sidney Coleman, een pionier op het gebied van lipofilling. Het vet wordt hierbij niet in één keer ingespoten als één groot vetdepot maar beetje bij beetje op verschillende plaatsen. Soms onder de spieren dan er weer omheen, afhankelijk van het gebied. U zult begrijpen dat lipofilling borsten om een andere modulatie vraagt dan bij lipofilling van de lippen.

Het is niet verstandig om in één keer grote hoeveelheden vet in te spuiten. Gebeurt dat wel, dan komt er geen bloedvoorziening op gang in het vetweefsel. Dit kan er uiteindelijk voor zorgen dat het weefsel afsterft.

Doordat er steeds kleine vetdepots getransplanteerd worden, zorgt Dr. Don voor voldoende volume. Dit doet hij door deze vetdepots in een waaiervorm aan te brengen, een waaiervorm van kleine vettunneltjes. Dr. Don plaatst net zoveel tunneltjes in verschillende lagen als nodig is, totdat hij het resultaat van een topbehandeling heeft bereikt.

Zwelling

Ondanks dat deze vettunneltjes met de kleinste canules worden ingebracht, kan er toch een zwelling ontstaan. Dit neemt na een paar dagen weer af. Dr. Don plaatst liever wat meer vet dan u misschien wenst omdat uit de praktijk blijkt dat een klein percentage toch afgevoerd wordt door het lichaam. Misschien krijgt u, direct na de ingreep, de indruk dat u over de top behandeld bent. Echter, als de zwelling is afgenomen, zult u zien dat dit niet het geval is. Advies op maat?

Wat kunnen we door lipofilling opvullen met eigen vet?

Lipofilliing billen

lipofilling billen

Hoge eisen aan het eindresultaat.

Dr. Don stelt hoge eisen aan het eindresultaat van de liposuctie. Alleen de gewenste hoeveelheid vet verwijderen is dus bij lange na niet voldoende. Dr. Don volgt de structuren en de huidlijnen lijnen van het lichaamsdeel waar het vet weggehaald moet worden om zo de bobbeltjes en kuiltjes zoveel mogelijk te vermijden. U wilt toch ook een resultaat dat gezien mag worden en dan is een egale buik of been wel het mooiste. Daar gaat Dr. Don absoluut voor.

Stevig huid met veel elasticiteit

Voor een glad en strak resultaat is een stevige huid noodzakelijk. Echter niet iedere huidstructuur heeft dat nog in voldoende mate. De reden is bijvoorbeeld de verminderde elasticiteit van de huid of de levensstijl van de patiënt. Mocht het zo zijn dat er toch wat onregelmatigheden( kuiltjes en of bobbeltjes) zijn ontstaan na de liposuctie-ingreep kan dr. Don deze later weer opvullen of afvlakken. Dan is een tweede behandeling nodig (veel minder ingrijpend) om de huid zo glad mogelijk te maken.

Laat u hierover goed adviseren een volledig strakke en egale huid na een liposuctie is niet mogelijk als u ouder bent dan 25 jaar. Het resultaat moet natuurlijk zodanig zijn dat u vol trots uw benen of buik kunt laten zien en daar zorgt Dr. Don voor.

Lipofilling weblog berichten

Liposuctie, borstverkleining, lipofilling, bobbels & knobbels en mammogrammen

Liposuctie, borstverkleining, lipofilling, bobbels & knobbels en mammogrammen

Lees meer
Wat is lipofilling?

Wat is lipofilling?
Ook bekend als vetoverdracht, vettransplantatie of vetinjecties

Grotere borsten, mooiere borsten, vollere billen of meer volume in het gezicht?

Dan is het vullen en modelleren met eigen vet een veilige oplossing. We noemen dit lipofilling. Het is een behandeling waarbij wij vet weghalen op plaatsen waar u het kunt missen, zoals de buik, of de buitenste dijen, en het injecteren op plaatsen waar u te weinig volume heeft zoals borsten, billen, gezicht of handen. Deze veilige techniek zorgt voor prachtig natuurlijke ogende resultaten. Al vele honderden mensen hebben deze succesvolle vettransplantaties bij Clinique Dr. Don ondergaan en zijn tevreden over de resultaten.

Lees meer
Een jonger gezicht met een frisse uitstraling

Een jonger gezicht met een frisse uitstraling

 Dat wil ik ook maar wat moet ik dan laten doen?

Om die vraag te kunnen beantwoorden is het belangrijk dat u zelf op onderzoek gaat met de vraag wat stoort mij nou het meeste als ik in de spiegel kijk en vooral waar heb ik last van.

Lees meer
Dr. Don wat is een Lipofilling vetinjectie?

Dr. Don wat is een Lipofilling vetinjectie?

Het is een revolutionaire techniek waarbij lichaamseigen vet wordt gebruikt als natuurlijke filler om volume in de huid op te vullen, en daardoor rimpels, plooien en gezichtscontouren op een natuurlijke manier te verbeteren.
Lipofilling herstelt de jeugdige, frisse uitstraling en veerkracht van de huid.

Lees meer
Is een borstvergroting van kleine strakke borsten met lipofilling mogelijk?

Is een borstvergroting van kleine strakke borsten met lipofilling mogelijk?

Borstvergroting van kleine strakke borsten door gebruik te maken van lipofilling. Dr. Don geeft uitleg.

Lees meer
Is vet uit bovenarm geschikt voor lipofilling borstvergroting?

Is vet uit bovenarm geschikt voor lipofilling borstvergroting?

Is vet uit de bovenarm eigenlijk geschikt voor borstvergroting? Dr. Don legt het uit in zijn weblog

Lees meer
12

Vul in en wij nemen contact met u op!

Loading