Face liposuctie / Gezicht miniliposuctie

De waarheid over de opkomst van Face-liposuctie /Gezicht miniliposuctie
Rimpels en fijne lijntjes vinden de meeste vrouwen en ook mannen geen prettige ontwikkeling die wij huidveroudering noemen. Met alle soorten gezichtscrèmes of basispeelings proberen zij daar wat aan te doen. Helaas helpt dit eigenlijk niet zoveel of op zijn minst onvoldoende. Gelukkig hebben wij in onze kliniek diverse fantastische behandelingen die deze vormen van huidveroudering verhelpen.

Maar nu over hardnekkig vet in het gezicht en hals. Een nieuw probleem die veelal erger wordt bij het ouder worden.
De een vind ronde wangetjes prachtig de ander heeft liever scherpere vormen in het gezicht. Maar iedereen is het er mee eens: de vetranden aan de onderkant van het gezicht als de kaak/halslijnen zijn echt niet esthetisch.

Hoe kunnen deze vetophopingen definitief verwijderd worden Dr. Don?
Er zijn behandelingen op de markt die beloven deze vetgebieden weg te smelten, zappen of krimpen (maximaal ongeveer 20%), deze zijn niets vergeleken bij de gouden standaard voor vetverwijdering namelijk: de mini- liposuctie.

De bedoeling van gezicht met een mini-liposuctie is niet om af te vallen, maar juist om probleemplekken onder de kin, kaaklijn en wangen te verfijnen, bijna alsof je het vet met een gummetje uitwist.
“De nieuwe trend is niet alleen een strakke hals-en kaaklijn maar nog meer op het “slanker” maken van het gezicht. “Op Sociale Media zien we mensen die zo vreemd gefotografeerd zijn, alsof het lijkt dat hun wangen uitgehold zijn waardoor de jukbeentjes en kaaklijn extra verscherpt worden. Patiënten vragen mij om dit effect na te bootsen. Er is een verlangen om er zo uit zien.”

Om feiten van fictie te onderscheiden en te begrijpen hoe liposuctie van het gezicht werkt en wat u kunt verwachten hebben we hieronder de behandeling uitgewerkt en hopelijk uw vragen beantwoord. Zie deze informatie maar als een gidsje die je mee kunt nemen als je gezichtsvet zou willen laten verwijderen.

Wat is gezichtsliposuctie?
Welke plek van het lichaam ook behandeld wordt met liposuctie: het uiteindelijke doel is om vet dat direct onder de huid zit te verwijderen voor een mooi gestroomlijnd uiterlijk. Met het ouder worden heeft vet de neiging zich op te hopen in het onderste deel van het gezicht. Het gevolg zijn uitgezakte wangen met vet, een slappe kaaklijn met vet en een onderkin.

Lichaamsbeweging laat het vet niet verdwijnen en trilbehandelingen ook niet. De enige manier om het effect van ouderdomsvet en vetophopingen die een genetische oorsprong hebben (zit in de familie zullen we maar zeggen) te verminderen, is door het voor eens en altijd te verwijderen met een mini-liposuctie, een jarenlange beproefde en veilige methode.

Hoeveel vet kunnen we dan verwijderen met een mini-liposuctie zonder dat er een groot tekort ontstaat en een mager gezicht het gevolg is?
Dr. Don legt uit dat we altijd een minimaal laagje onderhuids vet moeten behouden voor de zachte contouren maar als het lijkt op ophopingen dan kunnen we aan de slag met gezichtsliposuctie. Het gaat er uit eindelijk niet om of we vet kunnen verwijderen in het gezicht maar hoeveel laten we juist achter. Voor scherpe contouren in een gezicht heb je juist ook vet nodig alleen moet er een mooie verhouding ontstaan. Eigenlijk gewoon beeldhouwen als een kunstenaar.

Sprookjes-Probleem
“Gezichtsvet is een sprookjes-probleem: we willen niet teveel, we willen niet te weinig, we willen precies de juiste hoeveelheid.” Dit is het ultieme concept van gezichtsoptimalisatie en beeldhouwen. Er is van nature minder vet in het gezicht dan in de rest van ons lichaam, dus om liposuctie in het gezicht tot zijn recht te laten komen, moeten we gebruik maken van kleine precisie instrumenten die in staat zijn vetvolumes in het tere gezicht te verwijderen.

“We moeten heel voorzichtig en precies werken zodat we de delicate gezichtscontouren en balans niet verstoren of teveel vet verwijderen” legt Dr. Don uit.

Niet elk deel van het gezicht is geschikt voor mini-liposuctie. “verreweg zijn de hals- en kaaklijn favoriet, in deze gebieden werkt mini-liposuctie het beste."

“Overtollige vetranden in deze gebieden zorgen voor een uitgezakt gezicht. We kunnen de scherpe lijn van de onderkaak/kin en de elegante halslijn die mooi zouden moeten samenkomen niet meer herkennen, ze lopen als het ware in elkaar over. Dit geeft een beeld van uitzakking en een verouderd gezicht. Het jeugdige is er dan vanaf."

Meer informatie? 

Hals/kaaklijn/Onderkin liposuctie
Hals/kaak-liposuctie is het meest populaire deel van het gezicht voor een mini-liposuctie. Het zorgt voor prachtige resultaten en een enorme verjonging van het gezicht. Verder zorgt deze behandeling voor een slanker gezichtsprofiel, het definieert de kaaklijn en verwijderd al het overtollige vet.

Wangen
De wangen zijn minder geschikt voor liposuctie. Behandelingen zoals een Endolift, Vaserlipouctie en Buccaal vetverwijdering geven mooiere resultaten. Ook tijdens een facelift is overtollig vet in de wangen beter te verwijderen. Ook met Lipofilling kunnen kaaklijnen en jukbeentjes meer gedefinieerd worden waardoor de wangen slanker lijnen. Dit kan ook een mooie oplossing zijn.

Welke technieken worden bij gezichtsliposuctie gebruikt?
- Tumucent: een vloeistof met daarin een zoutoplossing, pijnstillers en epinefrine wordt in het onderste deel van het gezicht en hals geïnjecteerd. Dit zorgt ervoor dat het gebied waar het vet verwijderd moet worden stijf wordt en opzwelt. Hierdoor kan de arts het vet gemakkelijker verwijderen en afzuigen. Wij gebruiken epinefrine in de vloeistof voor minder bloeding, minder pijn en sneller herstel.
- Vaser/echografie: met een metalen staafje dat ultrasone energie produceert wordt in het wang-gebied/kaak en hals gebracht. Deze Vaser-energie helpt bij het afbreken van vetcellen en kunnen daarna afgezogen worden.
- Laser/Endolift: een kleine laserdraad wordt in de wang-gebied, kaak en hals gebracht. Deze laser helpt de vetcellen af te breken/versmelten en de huid te verstrakken. Het lichaam ruimt vervolgens de afgebroken vetcellen op.


Hoe weet u of ik in aanmerking komt voor gezichtsliposuctie?
Niet iedereen heeft gezichtsliposuctie nodig of is geschikt voor de ingreep. Wanneer overtollig vet zich aan de onderkant van het gezicht opgehoopt heeft, kan een mini-lipo een oplossing zijn om er voor altijd vanaf te komen.

Wanneer adviseren wij geen gezichtsliposuctie
De kwaliteit van de huid speelt ook een grote rol. Om het resultaat vrijwel perfect uit te laten zien moet de huid nog wel elastisch zijn en niet te los van structuur. Dr. Don legt uit dat een huid met een goede elasticiteit terugveert en een strakker uiterlijk heeft na een mini-lipo. Bij te weinig huid-elasticiteit gaat de huid na een gezichtsliposuctie losser worden en kan Dr. Don u geen strakke lijnen geven en zal hij u deze behandeling afraden. Een facelift is dan meer geschikt. Als de huid te dun is, dan is een mini-lipo met tumucent en Vaser een echt risico, de huid kan zich dan niet meer aan het vet vasthouden en gaat losser worden en hangen. Kortom een resultaat waar u niet blij van gaat worden. Ook bij een te dunne huid is een facelift meer geschikt.

Het bepalen van de oorzaak van een uitzakkende hals/kaaklijn. En dat is niet altijd het vet!
Het bepalen van de oorzaak waardoor de onderkant van het gezicht is gaan hangen is belangrijk voor een goed eindresultaat van de behandeling. Zwaarte en contourproblemen in het onderste deel van het gezicht en de hals kunnen ook verband houden met problemen die je kunt vinden in de structuren die onder de vetlaag zitten.

We hebben geen toegang tot spieren, klieren en de diepere vetzakken met onze liposuctie-canules, laserdraden of metalen energiestaafjes. Simpel gezegd, soms is vet niet het probleem en kan een mini-liposuctie geen structurele oplossing bieden. We zien dit veel bij oudere patiënten met wat je noemt halslaxiteit. De onderliggende spieren en huid zijn zo verslapt dat het probleem niets met het vet te maken heeft. En iedere vorm van mini-lipo heeft dan geen zin. Ook hier is een facelift dan meer geschikt.

Wie dan wel?
Iedereen met niet te veel verouderingsveranderingen in het onderste deel van het gezicht en hals. En dat zijn nog best veel kandidaten hebben wij gemerkt. Dr. Don doet deze behandeling zeer regelmatig met veel dankbare patiënten.
Als je een geschikte patiënt voor Dr. Don bent kan hij je een prachtige behandeling geven die de ongewenste vetophopingen in je gezicht en hals laten verdwijnen. De mooie lijnen in het gezicht en hals brengt hij dan weer teug. Echt jaren jonger en frisser zie je er dan uit. Zoveel effect heeft deze behandeling op de uitstraling van je totale gezicht.

Wat gebeurt er tijdens de ingreep?
Tijdens de mini-liposuctie face worden kleine vetgebieden uit het gezicht gezogen door of met een kleine canule, laserdraad of een energiestaafje.
Voordat je naar de behandelkamer gebracht wordt tekent de lipospecialist de gebieden nauwkeurig aan op het gezicht waar het vet zal worden verwijderd.
Eerst word je plaatselijk verdoofd. Daarna worden er een paar hele kleine sneetjes ter grootte van de naald gemaakt in de kinplooi of de haarlijn achter de oren om toegang te krijgen tot de vetgebieden. Vervolgens wordt bijvoorbeeld met een hele kleine precisie instrumenten het vet verwijderd en afgezogen.
Ten slotte worden de gaatjes dichtgedrukt met een verband. Je gaat met een compressieband om je gezicht naar huis om de zwelling tegen te gaan en de losse huidlagen goed aan elkaar te drukken voor een mooie genezing.
Als de blauwe plekjes verdwijnen, worden de nieuwe contouren zichtbaar en kan de definitie vorm krijgen. Je zult verbaasd staan van prachtige resultaten. De meeste patiënten hadden het niet verwacht. Dit horen wij vaak bij de nacontrole.

Wat is het verschil tussen een gezicht-miniliposuctie en buccale vetverwijdering?
Wang mini-liposuctie en buccale vetverwijdering, allebei verwijderen ze vet in het gezicht, maar in verschillende gebieden en manieren, daarom zien wij ze als verschillende behandelingen. Dr. Don legt uit dat buccaal vet een afgesloten zakje vet is in diep in de wang. Het moet door de binnenkant van de wang chirurgisch verwijderd worden en kan niet met liposuctie. De meeste vetsoorten in het gezicht zakken als we ouder worden, buccaal vet blijft op zijn plaats maar kan wel groter worden.

Het herstel na een gezicht-miniliposuctie
Gezicht-miniliposuctie zorgt voor een snel en gemakkelijk herstel in vergelijking met andere gezichtsoperaties. Na de ingreep kan er een lichte of matige zwelling, roodheid en blauwe plekjes ontstaan, die een paar dagen aanhouden. U kunt Arnica zalf proberen om blauwe plekjes te verminderen. Veel pijn zult u niet ervaren maar zo nodig een paracetamol innemen kan geen kwaad. De onderkant van het gezicht kan een tijdje wat verdoofd aanvoelen.

Slapen
Slapen kan eventjes een uitdaging zijn. U kunt het beste op uw rug slapen in plaats van op de zijkant of buik. Dat is misschien wat wennen.

Wat kunnen de bijwerkingen zijn als deze ingreep niet door gespecialiseerde liposuctiespecialisten uitgevoerd worden?
Zoals bij alle cosmetische ingrepen in het gezicht kunnen er bij mini-gezichtsliposuctie bijwerkingen optreden.
- Om te beginnen kan het verwijderen van teveel vet (vaak door onervaren liposuctiespecialisten) van het gezicht ervoor zorgen dat het gezicht er hol uitziet, omdat vet de onderliggende structuur is die volume aan de huid geeft naast ondersteuning.

- Patiënten die een over-resectie van vet hebben ondergaan, dat wil zeggen als er teveel vet is weggehaald (bij andere klinieken dan bij Dr. Don), kan Dr. Don dit oplossen door bijzondere transplantatietechnieken van vet.

- Agressieve liposuctie in het gezicht door onervaren artsen kan leiden tot onregelmatigheden in het gezicht, de bekende hobbels en bobbels. Het gevolg is een verouderd gezicht. Zorg altijd voor een ervaren arts op gebied van face-liposuctie.

- Versnelde veroudering is geen probleem als de face-liposuctie zorgvuldig en conservatief wordt uitgevoerd. Dit betekent vooral ervaring van de arts en veel tijd willen nemen voor de ingreep waar nodig.

Waar komt het uiteindelijk op neer?
Hoewel Dr. Don een mini-liposuctie in het onderste deel van het gezicht kan definiëren met een scherpe kaaklijn en een vetvrije onderkin, verbetert het de huidconditie niet, dus aanvullende huid-verbeterende behandelingen kunnen nodig zijn als de huidkwaliteit verandert. Dr. Don: “Face-miniliposuctie zal de klok terugdraaien om definitief vet te verwijderen, maar kan niet voorkomen dat hij tikt.”
 

Vul in en wij nemen contact met u op!

Loading