FAQ - Dr. Don IV-Nutriënten Therapie, Vitamine-infusie

Veel gestelde vragen die wij graag beantwoorden

Ik lees de laatste tijd veel over vitamine-infusie, maar wat is het precies?

IV Nutriënten Therapie is veel in het nieuws omdat beroemdheden en professionele atleten het ontdekt hebben en daar enthousiast over zijn. Echter, IV Nutriënten Therapie is geen nieuwe hype. Eén van de meest populaire IV Nutriënten Therapie behandeling is de “Myers Cocktail”. Deze is meer dan 30 jaar geleden ontwikkeld door Dr. John Myers.

IV Nutriënten Therapie ofwel vitamine infusie werkt door het inbrengen van vitaminen, aminozuren of mineralen direct in de bloedbaan. Dit heeft vele voordelen; de waardevolle voedingsstoffen worden veel sneller afgeleverd in de cellen en de  vitamines gaan niet verloren in het spijsverteringssysteem. Daarbij is het ook mogelijk om benodigde doseringen te gebruiken, die vaak hoger zijn dan bij orale consumptie. De verhoogde dosering is nodig als de behandeling van therapeutische waarde moet zijn.
 

Is Nutriënten Therapie/Vitamine-infusie geschikt voor mij?

Het mooie aan IV Nutriënten Therapie is, dat het niet alleen voor u maar voor iedereen geschikt is. Als u het gevoel heeft in een energiedip te zitten of als de deadlines op het werk te uitdagend zijn of als de griep maar niet over wil gaan, dan kan IV Nutriënten Therapie uw energieniveau enorm verhogen. Voor het herstellen of verbeteren van uw gezondheid is het een aanvulling die werkt.
De condities van mensen met diverse aandoeningen kunnen echt verbeteren. De groep  aandoeningen die baat heeft bij IV Nutriënten Therapie is breed. Zij omvat o.a. hart-en vaatziekten, gastro-intestinale ziekten, depressies, allergieën, ouderdomsproblemen of bij seizoensgebonden kou en griep. Zoals bij al onze voorbereidende behandelings-gesprekken, evalueren wij zorgvuldig uw gezondheidsstatus. Voordat gestart wordt met de infusies worden eventuele ernstige onderliggende aandoeningen goed in kaart gebracht als ook bij wie u eventueel onder behandeling staat.
 

Kan IV Nutrienten Therapie/Vitamine-infusie mij jonger laten voelen en lijken?

Dr. Don heeft een holistische benadering op het gebied van esthetiek en anti-aging, alleen het aanpakken van een rimpel hier of een vouw daar geeft volgens hem niet voldoende resultaat. Hij werkt het liefst van “binnen naar buiten”. Een lichaam dat gevoed wordt met de juiste stoffen is te herkennen in de textuur en teint van de huid. Vitamine-infusie is een treatment voor natuurlijke huid-verjonging. Dr. Don is altijd op zoek naar nieuwe ontwikkelingen en dit leidde hem uiteindelijk naar Canada waar  IV Nutriënten Therapie al jaren met veel succes wordt ingezet bij ant-aging. Evenals de behandeling van een breed scala aan gezondheidsproblemen. IV Nutriënten Therapie heeft invloed op verjonging van de cellen. Een aantal van onze drips zijn geschikt voor huidverbetering, acne en haargroeiproblemen. Schoonheid is een echte “inside job”.


Geeft IV Nutriënten Therapie/Vitamine-infusie bijwerkingen, is het veilig?

Bij gebruik van de juiste dosering en in de juiste combinatie, zijn bijwerkingen tijdens IV Nutriënten Therapie eigenlijk heel zeldzaam. Te hoge concentraties van sommige vitaminen en mineralen kunnen schadelijk zijn voor het lichaam, dat is de reden waarom de experts van Clinique Dr. Don altijd toezicht houden op het welzijn van patiënten gedurende hun behandelingen. Er kan een fysieke sensatie zijn op de plaats waar het infuus ingebracht wordt maar dat is tijdelijk. Er kan een kortdurend warm gevoel ontstaan of soms is een lichte metaalsmaak waarneembaar. Bij een detox programma kunnen patiënten klagen over hoofdpijn, wanneer voldoende wordt gedronken kan deze klacht teruggebracht worden maar ook dit is tijdelijk.

Alle vitaminen en mineralen die worden toegediend zijn voedingsstoffen die nodig zijn in het lichaam en voorkomen in de voeding die we eten. IV Nutriënten Therapie werkt krachtig op het zelf herstellend vermogen van ons lichaam.
 

Hoe lang duurt een IV Nutriënten Therapie behandeling en wat gaat er gebeuren?

U wordt ontvangen door één van onze speciaal opgeleide IV specialisten en uw algemene gezondheid wordt beoordeeld. Vanaf hier kunnen wij u een behandel- programma adviseren die speciaal is afgestemd op een medisch probleem of afgestemd is op verschijnselen die voortkomen uit tekorten aan voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen of aminozuren.

Tijdens de infusie wordt de oplossing met de voedingsstoffen geïnjecteerd in een ader. Dit kan worden gedaan als een push - die ongeveer 10 tot 15 minuten duurt - of als een infuus dat ruwweg een uur duurt.
 

Hoeveel infusies heb ik nodig?

Hoewel onze ervaring leert dat mensen al bij 1 infusie een ongelooflijke verbetering ervaren geloven wij dat een kuur een meer langdurige oplossing geeft.

Behandelingen kunnen ongeveer één á twee keer per week gegeven. Een behandelprogramma bestaat meestal uit zes behandelingen. Alle behandelprogramma's  zijn op maat gemaakt om uw specifieke gezondheidsproblemen aan te pakken. Onze  speciaal opgeleide IV deskundigen controleren of u voldoende vooruitgang boekt en indien nodig passen zij de drips of shots aan.

 

Wij zijn aangesloten bij

  • NVCG
  • NVVH
  • NVVCC
  • Anbos
  • DGAUF
  • DALA

Certificaat Skin Rejuvenation Certified Peelings Certified XLHair Face Lifting Techniqiues