Mogelijke complicaties

Weet de liposuctiesarts welke complicaties er kunnen optreden en hoe deze te vermijden? Dat kan alleen als hij ervaring heeft met liposucties op verschillende delen van het lichaam (rug, hals/kaak, armen, benen, borsten, buik, love-handles etc.) Dan weet hij ook dat de patiënt niet op dezelfde dag andere operaties mag ondergaan die niet te maken hebben met de liposuctie, zoals bijvoorbeeld een facelift of een grote buiklift. Vrijwel alle ernstige complicaties hebben te maken met of teveel vet weghalen, teveel verdovingsvloeistoffen toedienen of gecombineerde operaties uitvoeren. Ook mag beslist niet teveel verschillende lichaamsgebieden op 1 dag met liposuctie behandeld worden dit kan ook ernstige complicaties geven.
 

De veiligste keuze

De velligste keuze is een liposuctiearts te kiezen die;

  1. Een limiet stelt aan het aantal liters vet die hij in 1 behandeling kan wegzuigen;
  2. Die geen grote verschillende gebieden van het lichaam tijdens 1 ingreep behandeld;
  3. Die een veilige tussenperiode voorschrijft (op zijn minst 4-5 weken) tussen twee of meerdere liposuctiebehandelingen behandelingen in;
  4. Die geen andere ingrepen naast de liposuctie/lipofilling uitvoert tijdens de operatie, zoals een facelift.

liposuctie vragen

Hoge eisen aan het eindresultaat.

Dr. Don stelt hoge eisen aan het eindresultaat van de liposuctie. Alleen de gewenste hoeveelheid vet verwijderen is dus bij lange na niet voldoende. Dr. Don volgt de structuren en de huidlijnen lijnen van het lichaamsdeel waar het vet weggehaald moet worden om zo de bobbeltjes en kuiltjes zoveel mogelijk te vermijden. U wilt toch ook een resultaat dat gezien mag worden en dan is een egale buik of been wel het mooiste. Daar gaat Dr. Don absoluut voor.

Stevig huid met veel elasticiteit

Voor een glad en strak resultaat is een stevige huid noodzakelijk. Echter niet iedere huidstructuur heeft dat nog in voldoende mate. De reden is bijvoorbeeld de verminderde elasticiteit van de huid of de levensstijl van de patiënt. Mocht het zo zijn dat er toch wat onregelmatigheden( kuiltjes en of bobbeltjes) zijn ontstaan na de liposuctie-ingreep  kan dr. Don deze later weer opvullen of afvlakken. Dan is een tweede behandeling nodig (veel minder ingrijpend) om de huid zo glad mogelijk te maken.

Laat u hierover goed adviseren een volledig strakke en egale huid na een liposuctie is niet mogelijk als u ouder bent dan 25 jaar. Het resultaat moet natuurlijk zodanig zijn dat u vol trots uw benen of buik kunt laten zien en daar zorgt Dr. Don voor.

 

Vul in en wij nemen contact met u op!

Loading

Wij zijn aangesloten bij

  • NVCG
  • NVVH
  • NVVCC
  • Anbos
  • DGAUF
  • DALA

Certificaat Skin Rejuvenation Certified Peelings Certified XLHair Face Lifting Techniqiues