Arts & Certificering

Mogen alleen plastisch chirurgen liposucties uitvoeren?

Nee zeker niet. De indruk wordt wel vaak gewekt maar heeft meer te maken met een commercieel belang dan met waarheid. Liposuctie is ontwikkeld door verschillende medische vakgroepen, zoals o.a. Dermatologie, Algemeen Chirurgie, Interventie Radiologie, KNO en in het buitenland ook door Gynaecologie. Geen medisch specialisme heeft eerlijk gezegd een superieure training in de wereld van liposuctie opgenomen in het opleidingsprogramma. Bij het kiezen van een liposuctiearts is het opleidingsspecialisme een punt van aandacht maar belangrijker is de liposuctietechniek van de arts en of er veilig en verantwoord gewerkt wordt met een ervaren team. En dan komen we nog op het punt van eerlijkheid en integriteit. Hieraan besteden wij apart nog even aandacht omdat deze twee punten veel invloed hebben op het uiteindelijke resultaat van de liposuctie.


Niet elke plastisch chirurg is goed opgeleid en ervaren om een liposuctie te doen. De beste facelift-chirurg of de beste borstimplantaten-chirurg is misschien wel heel onervaren op het gebied van liposucties. Dit komt omdat gespecialiseerde liposuctieartsen minimaal 6 grote liposuctie ingrepen (per week) van zowel, de buik, benen, rug, kin/hals en armen per week uitvoeren. De meeste plastisch chirurgen halen deze aantallen niet of houden zich er helemaal niet bezig. De conclusie is dat er plastisch chirurgen zijn die weinig inzicht opgebouwd hebben hoe verstoorde esthetische lijnen van het lichaam hersteld kunnen worden met liposuctie en onderschatten daarmee de zwaarte van de ingreep en dus ook het resultaat dat behaald moet worden. Vraag dus altijd naar de ervaring en de hoeveelheid liposucties die de arts per week uitvoert. Bij Clinique Dr. Don voeren we minimaal 8 liposucties per week uit van zowel: buik, armen, benen, rug of in combinatie met lipofilling borsten/billen.

faq liposuctie

Hoge eisen aan het eindresultaat.

Dr. Don stelt hoge eisen aan het eindresultaat van de liposuctie. Alleen de gewenste hoeveelheid vet verwijderen is dus bij lange na niet voldoende. Dr. Don volgt de structuren en de huidlijnen lijnen van het lichaamsdeel waar het vet weggehaald moet worden om zo de bobbeltjes en kuiltjes zoveel mogelijk te vermijden. U wilt toch ook een resultaat dat gezien mag worden en dan is een egale buik of been wel het mooiste. Daar gaat Dr. Don absoluut voor.

Stevig huid met veel elasticiteit

Voor een glad en strak resultaat is een stevige huid noodzakelijk. Echter niet iedere huidstructuur heeft dat nog in voldoende mate. De reden is bijvoorbeeld de verminderde elasticiteit van de huid of de levensstijl van de patiĆ«nt. Mocht het zo zijn dat er toch wat onregelmatigheden( kuiltjes en of bobbeltjes) zijn ontstaan na de liposuctie-ingreep  kan dr. Don deze later weer opvullen of afvlakken. Dan is een tweede behandeling nodig (veel minder ingrijpend) om de huid zo glad mogelijk te maken.

Laat u hierover goed adviseren een volledig strakke en egale huid na een liposuctie is niet mogelijk als u ouder bent dan 25 jaar. Het resultaat moet natuurlijk zodanig zijn dat u vol trots uw benen of buik kunt laten zien en daar zorgt Dr. Don voor.

 

Vul in en wij nemen contact met u op!

Loading