Borstvergroting

Borstvergroting met lichaamseigen vet

De natuurlijke basisvorm van de borst heeft veel te maken met erfelijke en hormonale factoren. Ook hebben lifestyle, intensief sporten en voeding invloed op de borstvorm. Bij ongelijkheden of bij ongewenste veranderingen in vorm of volumeverlies (na bijvoorbeeld borstvoeding) kan borstvergroting door middel van lipofilling van de borsten een goede oplossing zijn.

In onze kliniek zien wij dat de belangstelling voor lipofilling bij borsten toeneemt en voor protheses met lichaamsvreemde siliconen juist afneemt.

Dr. Don: ”Als patiënten bij mij komen voor advies over borstvergroting of borstaanpassing dan willen zij eigenlijk altijd een natuurlijk resultaat dat past bij de verhouding van hun lichaam. Dit is misschien wel het grootste verschil tussen vrouwen die de voorkeur geven aan een natuurlijke uitstraling van de borst en vrouwen die voor kunstmatig gevormde borsten kiezen met siliconenimplantaten.”

Bekijkt u mijn nieuwste video waarin ik u vertel over de behandeling:Afspraak met Dr. Don?
 


 

Zachte borsten met lichaamseigen vet

Borstvergroting met eigen vet zorgt voor zachtere vormen zonder siliconen en andere kunstmatige vulstoffen. En er ontstaan geen littekens. De ingreep kan zonder algehele narcose plaatsvinden en zonder dat de natuurlijke functie van de borst aangetast wordt.

De borst ziet er na een behandeling met eigen vet heel natuurlijk uit en voelt ook heel “eigen” en zacht aan.

 

Wat is borstvergroting door lipofilling nu precies?

Borstvergroting met eigen vetcellen is een verplaatsing van vetweefsel of vetcellen naar de borsten. Het vet wordt bijvoorbeeld uit uw buik gehaald, gezuiverd in het lab en opnieuw in de borsten ingebracht.

Dr. Don maakt gebruik van de zachte waterjet liposuctie (WAL-Liposuctie)  om het vet te oogsten. Het vet dat op deze manier gewonnen wordt is wat we noemen eersteklas materiaal om de borst te vullen. Voorwaarde voor vettransplantatie is dat de vetcellen niet beschadigd raken tijdens het verplaatsen en dat kan alleen met de waterjet liposuctie methode (WAL Liposuctie). De vetcellen die gebruikt worden bij lipofilling bevinden zich vaak aan de binnenkant van de dijen, knieën, heupen en de buik. Deze lipofilling-techniek noemen we vet-transplantatie. Het is een moderne en elegante methode voor natuurlijke borstvergroting zonder siliconen implantaten.

Met een speciale techniek vult Dr. Don de borst opnieuw op door het aanbrengen van een aantal dunne vetcellaagjes. Deze techniek van dunne vetlaagjes vraagt meer tijd en aandacht, maar is nodig om de getransplanteerde vetcellen te laten overleven. Sommige klinieken brengen in 1 keer grote vetdepots aan, maar de kans op afsterven van deze vetcellen is dan veel groter.

Tijdens het eerste onderzoek van de borst en tijdens de behandeling werkt Dr. Don met behulp van echografie. Met behulp van de echografie kan Dr. Don heel precies werken en kan hij beter de functie van de klieren en de gevoeligheid van de tepel sparen.

Lees hier ook meer over lipofilling van de borsten.

Wie is de ideale patiënt voor borstvergroting met lipofilling?

De meerderheid van het zacht geoogste vet groeit in het vetweefsel van de borst en is daarna permanent. Het goed kunnen uitgroeien van de vetcellen hangt af van verschillende factoren. De ideale patiënt voor lipofilling heeft voldoende vet om te oogsten en kleine of lege borsten. Lipofilling is natuurlijk en lichaamseigen dus als u veel gaat afvallen na de transplantatie zult u dit ook aan de volume van de borsten merken.Gratis consult?
 

Voordelen en nadelen ten opzichte van implantaten

De punten waar u rekening mee moet houden voordat u een beslissing neemt welke methode het beste bij u past kunt u lezen in onderstaande tabel.

Siliconen-implantaat Eigenvet-implantaat
Lichaamsvreemd Lichaamseigen weefsel
Zeer grote cup-maten mogelijk Natuurlijke en discrete borstvergroting
Geen liposuctie met water Lichaam wordt mooi gemodelleerd op de plek waar het vet geoogst wordt
Eventuele kunstmatige vorm die “in de mode” is Natuurlijke Vorm
Langere herstelperiode met pijn Zeer korte hersteltijd, snel weer aan het "werk"
Operatie moet onder narcose Lipofilling zonder narcose
Implantaten moeten gewisseld worden Geen wisseling nodig en is altijd veilig
Littekens minimaal 5 cm groot Kleine onzichtbare littekentjes van een paar 0,4 mm

De Lipofilling duurt ongeveer 30 tot 60 minuten. De mini-Lipotransfer, met inbegrip van vet verwijderen in een regio, duurt meestal 1 tot 2 uur. U bent niet ziek en kunt goed bewegen.

Tijdens de menstruatieperiode kunnen borsten extra gevoelig zijn, houdt u hier eventueel rekening mee.

Na de borstvergroting met lipofilling

Het dragen van medisch corrigerende kleding na de mini-liposuctie met de WAL bevelen wij aan voor drie weken. U mag geen medisch corrigerende kleding op de behandelde borsten dragen,  getransplanteerd vet kan namelijk geen druk verdragen. Een lichte ondersteuning mag wel.

De borsten zwellen tijdens het vullen met eigen vet lichtjes op. Na ongeveer 14 dagen zijn de borsten bijna niet meer gezwollen en kan het eerste resultaat worden bekeken. De vetcellen gaan nu hechten en ingroeien. Na een afgesproken periode (de dokter bespreekt dit termijn met u, kan per patiënt verschillend zijn) of er een tweede behandeling nodig is om de borsten op het gewenste volume te brengen.

Belangrijke voorwaarden voor een succesvolle borstvergroting met lipofilling

 • Niet-roken of tijdig stoppen met roken voor de ingreep (roken vernauwd de bloedvaatjes en een goede bloedtoevoer is nodig om de vetcellen gezond te laten hechten en groeien);
 • Voldoende vet hebben om te transplanteren;
 • De wens van de patiënt moet vooraf duidelijk zijn namelijk: dat zij kiest voor een natuurlijke vorm van de borst en geen borstvorm wenst die sterk afwijkt van de natuurlijke vorm ( geen hype-vorm zoals extreem grote borsten);
 • Patiënt moet zeker zijn van haar keuze geen gebruik te willen maken van siliconenimplantaten.
 • Indien je aan het menstrueren bent kan dit ervoor zorgen dat je borsten extra gevoelig zijn, houdt u hier eventueel rekening mee. 

 

 

Wanneer is een borstvergroting niet mogelijk?

 • Deze behandeling niet bij diabetes- patiënten zonder akkoord behandeld arts;
 • Kan niet worden gedaan tijdens de behandeling van tumoren (elke fase);
 • Mag niet worden uitgevoerd tijdens huidziekten waaronder infecties, schimmel of virale aandoeningen.

  Afspraak met Dr. Don?
   

Borst- lipofilling is een vorm van borstvergroting die gebruikt is door duizenden vrouwen.

Nog een aantaal voordelen van borst-lipofilling

 • Borst-lipofilling kan ook plaatsvinden tijdens de gewone liposuctie wanneer er extra vetweefsel beschikbaar is;
 • Het resultaat van de borstvergroting is heel natuurlijk (zowel de borstvorm als de grootte);
 • Borst-lipofilling kan worden gecombineerd met andere borstvergroting methoden zoals siliconen implantaten; bijvoorbeeld het decolleté aanpassen, ‘van plat naar een mooie gevulde vorm’;
 • Deze methode is perfect bij asymmetrie en bij littekens;
 • Afwezigheid van "vreemde" stoffen - er wordt alleen lichaamseigen vetweefsel gebruikt;
 • Korte herstelperiode en geen bijwerkingen;
 • Geen problemen tijdens de borstvoeding;
 • Geen problemen bij onderzoeken zoals (mammografie, echografie, Röntgenonderzoeken, CT-onderzoeken).
   

Prijzen lipofilling borsten

Lipofilling beide borsten Coleman Methode, vanaf € 2150,00 *
+ Groei- en weerstand ondersteunende factoren via infusiethereapie speciaal samengestelde vitamines, aminozuren en mineralen € 300,00 *
   

* De prijzen zijn excl. medische kosten (max. €395,-) en drukkleding na liposcutie (max. €150,-) Tevens is de prijs op basis van één zone waar het vet verwijderd wordt. Tijdens het intakegesprek worden deze kosten met u besproken. Iedere patiënt is anders, onze behandelingen worden op maat gemaakt om tot het gewenste resultaat te komen. De extra benodigde tijd brengen wij natuurlijk niet bij u in rekening, wel vragen wij voor de gemaakte extra kosten zoals het materiaal en speciale apparatuur een kleine bijdrage.

 

Populaire weblog berichten:

Hoge eisen aan het eindresultaat.

Dr. Don stelt hoge eisen aan het eindresultaat van de liposuctie. Alleen de gewenste hoeveelheid vet verwijderen is dus bij lange na niet voldoende. Dr. Don volgt de structuren en de huidlijnen lijnen van het lichaamsdeel waar het vet weggehaald moet worden om zo de bobbeltjes en kuiltjes zoveel mogelijk te vermijden. U wilt toch ook een resultaat dat gezien mag worden en dan is een egale buik of been wel het mooiste. Daar gaat Dr. Don absoluut voor.

Stevig huid met veel elasticiteit

Voor een glad en strak resultaat is een stevige huid noodzakelijk. Echter niet iedere huidstructuur heeft dat nog in voldoende mate. De reden is bijvoorbeeld de verminderde elasticiteit van de huid of de levensstijl van de patiënt. Mocht het zo zijn dat er toch wat onregelmatigheden( kuiltjes en of bobbeltjes) zijn ontstaan na de liposuctie-ingreep  kan dr. Don deze later weer opvullen of afvlakken. Dan is een tweede behandeling nodig (veel minder ingrijpend) om de huid zo glad mogelijk te maken.

Laat u hierover goed adviseren een volledig strakke en egale huid na een liposuctie is niet mogelijk als u ouder bent dan 25 jaar. Het resultaat moet natuurlijk zodanig zijn dat u vol trots uw benen of buik kunt laten zien en daar zorgt Dr. Don voor.

 

 

Vul in en wij nemen contact met u op!

Loading