Lipofilling borsten

Lipofilling borsten - Veilig opvullen met eigen vet

Wilt u veilig borsten vergroten met eigen vet, zonder littekens en onnatuurlijke of zelfs chemische implantaten? Dan is lipofilling wellicht iets voor u. Lipofilling bij borsten gebeurt met lichaamseigen materiaal en creëert zo volume op een natuurlijke manier!

Wat houdt lipofilling precies in?

Het belangrijkste basisprincipe en voordeel van lipofilling bij borsten is dat de borst vergroot en gemodelleerd wordt met eigen vetcellen en zonder storende littekens. In tegenstelling tot liposuctie, wat het wegzuigen (suctie) van onderhuids vet (lipo) is, wordt bij lipofilling weggezogen lichaamsvet gefilterd en teruggeplaatst.

Zelfs voor vrouwen met borstimplantaten is lipofilling een interessante optie wanneer implantaten bij patiënten niet mooi geplaatst zijn. Daar kan met deze behandeling ook wat aan gedaan worden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van het zogenaamde autoloog vet van de patiënte, om haar borsten met de implantaten te modelleren naar een natuurlijke en zachtere look.


Afspraak maken bij Dr. Don?

 

Wat gebeurt er tijdens de lipofilling borsten behandeling?

Het principe tijdens de lipofilling borsten behandeling is hoofdzakelijk gebaseerd op twee specifieke aspecten; vet weghalen en opnieuw inbrengen.

Dr. Don markeert de uitgangspunten waar het vet geoogst kan worden, meestal vanuit de buik. De kleine incisies worden op een onopvallende plaats gemaakt. Aan het begin wordt via de gemarkeerde plaatsen de verdoving ingebracht. Het oogsten van het vet gebeurt met fijne canules en start nadat de verdoving is ingewerkt. Afhankelijk van het gebied en de omvang duurt het ongeveer een uur.

Tijdens het eerste onderzoek van de borst en tijdens de behandeling werkt Dr. Don met behulp van echografie. Met behulp van de echografie kan Dr. Don heel precies werken en kan hij beter de functie van de klieren en de gevoeligheid van de tepel sparen.

Het geoogste vet, ook wel autoloog vet genaamd, wordt vervolgens gezuiverd en daarna nauwkeurig in de borst aangebracht met fijne canules. Het vet wordt niet als één grote massa in de borst gespoten, maar wordt ingebracht als een soort kleine tunneltjes die uitwaaieren. Dit gebeurt laag voor laag totdat de juiste cupmaat is behaald. Het inbrengen van het autoloog vet duurt één tot twee uur.

Deze aanpak zorgt ervoor dat de vetcellen beter gevoed kunnen worden en beter overleven. Na een paar dagen kunnen de gezonde geïmplanteerde vetcellen gaan groeien. Bij een te groot vetdepot in één keer is dit niet mogelijk, het vetweefsel sterft af of kan gaan verkalken.

Borstvergroting met autoloog vet kan in principe onder een plaatselijke verdoving worden uitgevoerd.

Als een substantiële uitbreiding gewenst is of de borst hangt duidelijk, dan zijn meerdere behandelingen nodig. In deze gevallen is significant meer volume nodig, hetgeen betekent dat de behandeling stapsgewijs uitgebreid moet worden en dat de genezing van de borst, na iedere lipofilling behandeling probleemloos moet verlopen. Ieder lichaam is anders en reageert anders, daar past Dr. Don de behandeling op aan. 

Bij een stapsgewijze benadering zijn meerdere lipofilling behandelingen nodig voordat het gewenste resultaat bereikt kan worden. Per sessie implanteert Dr. Don niet meer dan 300ml vet om een zo hoog mogelijke overlevingskans van alle vetcellen te genereren. Tussen de afzonderlijke ingrepen is een herstelperiode van ten minste zes maanden nodig.

Lipofilling borsten: Welke risico’s of bijwerkingen zijn er?

Soms kan er een lichte asymmetrie ontstaan, die Dr. Don bij een 2e lipofilling borsten behandeling kan verbeteren. Verder is er kans op nabloeding, infectie van huid en weefsel of het ingespoten vet groeit niet in.

Omdat alleen lichaamseigen vet wordt gebruikt, is er geen kans op afstoting. Deze techniek is onderzocht en bewezen effectief en veilig. Daarnaast is lipofilling veel minder belastend dan andere manieren voor borstreconstructie (bijvoorbeeld na borstkanker).

Hoeveel cupmaten meer is mogelijk?

De borstvergroting door lipofilling is een goed alternatief in al die gevallen waarbij de patiënte geen lichaamsvreemde stoffen zoals siliconen geïmplanteerd wil hebben. Een vergroting van ongeveer één tot drie cupmaten is haalbaar.

Hoe bereid ik me voor op de operatie?

Er is geen speciale voorbereiding zelf nodig. U hoeft geen aspirine te gebruiken gedurende 14 dagen voorafgaand aan de operatie. Aspirine vertraagt het stollingsproces. Ook liever geen alcohol nemen. Uitdrukkelijk verzoeken wij aan de patiënte, minimaal 14 dagen voor de ingreep niet te roken. Roken zorgt voor een verminderde doorbloeding en doorbloeding is voor een geslaagde lipofilling behandeling erg belangrijk.
 

Lipofilling borsten
 

Wat kunt u verwachten na de lipofilling behandeling?

Onmiddellijk na de ingreep heeft u naar verwachting weinig tot geen pijn, het is wel wat gevoelig. Enige zwelling is normaal net als bij elke andere operatie. De borsten zijn wat gezwollen en hebben lichte ondersteuning nodig. U moet een speciale BH dragen die niet te veel drukt. De vetcellen mogen niet platgedrukt worden, anders nemen ze in volume af. Pas nadat de vetcellen zijn gestabiliseerd mag u eigen lingerie dragen. Het uiteindelijke resultaat kan pas worden beoordeeld na ongeveer drie maanden. De incisies zijn zo klein die vervagen in de tijd en zullen nauwelijks herkenbaar zijn.

Bij een gezonde lifestyle is het resultaat blijvend. Meestal wordt er meer vet ingespoten (over correctie) dan nodig. Een klein deel van het vet dat ingespoten wordt, neemt namelijk af in kracht. Het resultaat van een lipofilling is blijvend. Soms kan na twee jaar wel een kleine éénmalige bijkomende touch up nodig zijn. Het beste resultaat komt met een stabiel gewicht.

Verder ervaren patiënten minder gevoel in hun borsten, ondanks dat het lichaamseigen vet is. Dit geldt overigens ook voor behandeling met implantaten waarbij patiënten dit ook ervaren.

U krijgt instructies hoe u de borsten het beste kunt steunen en ontzien voor een optimale genezing. Dit is vooral belangrijk tijdens de eerste vier tot zes weken na de operatie. Alleen zo kan een optimale genezing na de ingreep gewaarborgd worden. Sporten is niet verstandig de eerste vier tot zes weken na de ingreep. Na overleg met de arts kunt u dit weer hervatten.Gratis consult?

Prijzen lipofilling borsten

Lipofilling beide borsten Coleman Methode, vanaf € 2150,00 *
+ Groei- en weerstand ondersteunende factoren via infusiethereapie speciaal samengestelde vitamines, aminozuren en mineralen
 
€ 300,00 *
   

* De prijzen zijn excl. medische kosten (max. €395,-) en drukkleding na liposcutie (max. €150,-) Tevens is de prijs op basis van één zone waar het vet verwijderd wordt. Tijdens het intakegesprek worden deze kosten met u besproken. Iedere patiënt is anders, onze behandelingen worden op maat gemaakt om tot het gewenste resultaat te komen. De extra benodigde tijd brengen wij natuurlijk niet bij u in rekening, wel vragen wij voor de gemaakte extra kosten zoals het materiaal en speciale apparatuur een kleine bijdrage.

 

Hoge eisen aan het eindresultaat

Dr. Don stelt hoge eisen aan het eindresultaat van de liposuctie. Alleen de gewenste hoeveelheid vet verwijderen is dus bij lange na niet voldoende. Dr. Don volgt de structuren en de huidlijnen van het lichaamsdeel waar het vet weggehaald moet worden om zo de bobbeltjes en kuiltjes zoveel mogelijk te vermijden. U wilt toch ook een resultaat dat gezien mag worden en dan is een egale buik of been wel het mooiste. Daar gaat Dr. Don absoluut voor.

Stevig huid met veel elasticiteit

Voor een glad en strak resultaat is een stevige huid noodzakelijk. Echter niet iedere huidstructuur heeft dat nog in voldoende mate. De reden is bijvoorbeeld de verminderde elasticiteit van de huid of de levensstijl van de patiënt. Mocht het zo zijn dat er toch wat onregelmatigheden( kuiltjes en of bobbeltjes) zijn ontstaan na de liposuctie-ingreep  kan dr. Don deze later weer opvullen of afvlakken. Dan is een tweede behandeling nodig (veel minder ingrijpend) om de huid zo glad mogelijk te maken.

Laat u hierover goed adviseren een volledig strakke en egale huid na een liposuctie is niet mogelijk als u ouder bent dan 25 jaar. Het resultaat moet natuurlijk zodanig zijn dat u vol trots uw benen of buik kunt laten zien en daar zorgt Dr. Don voor.

 

Vul in en wij nemen contact met u op!

Loading