Lipofilling billen

Clinique Dr. Don geeft geen bekendheid meer aan de behandeling Lipofilling van de billen.
 

Waarom Dr. Don?

In al die jaren dat ik deze behandeling nu uitvoer, ben ik mij bewust dat ik vooraf, dus tijdens de intakegesprekken mensen moet uitleggen dat je Lipofilling niet zomaar moet zien als een snelle cosmetische behandeling. Mensen moeten begrijpen dat het gaat om een serieuze en complexe transplantatieoperatie van vet. De arts moet beschikken over veel ervaring en kennis hebben van deze ingreep. Veiligheid en kwaliteit zijn aspecten die ik bij deze behandeling van het grootste belang acht en met mijn team altijd voorop stel. Ook volgen wij nauwgezet de regels van de Inspectie van Volksgezondheid die ook bijdragen aan de veiligheid van patiënten.

Wat voor type patiënten heeft u behandeld:

Ik kan een paar voorbeelden geven waarbij een medische indicatie altijd een drijfveer is geweest:

 • Patiënten die door bijvoorbeeld na een ongeluk blijvende en lelijke deuken in de billen overhouden.
 • Patiënten die al jaren psychische problemen ervaren door het hebben van ernstig afgevlakte billen. Meestal ontstaan door genetische oorsprong.
 • En andere oorzaken die een medische noodzaak voor deze behandeling rechtvaardigen.
   

Wat ik/wij beslist niet willen:

Is meegaan in hypes waar vooral jonge meisjes/vrouwen in meegaan.
 

Onverantwoorde “Turkije route” bedoelt u dat?

Bekend geworden is dat er dubieuze behandelroutes opengesteld zijn naar ziekenhuizen o.a. in Turkije waarbij onverantwoorde hoeveelheden vet getransplanteerd worden in billen. Zeer risicovol en helaas is er ook al een dodelijke afloop van een jonge vrouw bekend.
 

Als u de behandeling zo zorgvuldig uitvoert waarom wilt u dan toch stoppen met het bekend maken van deze behandeling?

De onzorgvuldige cosmetische behandeling Lipofilling van de billen heeft veel negatieve publiciteit gekregen (gelukkig maar overigens). Wij willen voorkomen dat onze klinieken geassocieerd worden met het behandelen van jonge kwetsbare vrouwen die louter en alleen om hypesachtige redenen of door het volgen van influencer kiezen voor onverantwoorde bilvergroting. Zoals in het buitenland helaas mogelijk is.
 

Blijft u behandelingen uitvoeren als het gaat om transplanteren van eigen vet:

Alle behandelingen blijf ik uitvoeren waarbij vet nodig is voor vulling of herstel. Mensen met een serieuze medische indicatie voor Lipofilling van de billen blijf ik uiteraard behandelen en kunnen een afspraak maken voor een intakegesprek.

(Deel van interview met Dr. Don)

 

Vul in en wij nemen contact met u op!

Wij zijn aangesloten bij

 • NVCG
 • NVVH
 • NVVCC
 • Anbos
 • DGAUF
 • DALA

Certified Peelings Certified XLHair Face Lifting Techniqiues