Mini Facelift

De mini-facelift ook wel de S-lift of weekend-facelift genoemd 

Een uitgezakte kaaklijn geeft patiënten snel de indruk er oud uit te zien maar zo voelen ze zich niet. Een mini-facelift of S-lift  is dan heel geschikt.

Het is een overzichtelijke ingreep met mooi resultaat:

  • Korte tijd van de ingreep: 1-2 uur
  • Dagbehandeling
  • Overzichtelijke prijs
  • Natuurlijk effect
  • Snel herstel, klein littekentje in de vouw en ronding om het oor.

Wat is een s-facelift / mini facellift?

Een mini-facelift of S-lift wordt zo genoemd vanwege de vorm en de kleine sneetjes die de arts verbergt achter de natuurlijke rondingen van het oor zodat later geen littekentjes zichtbaar zijn. De huid en spierlaag worden strakker maar niet helemaal los gemaakt. Dit zorgt voor minder blauwe plekjes en zwellingen. Deze ingreep is ideaal voor mensen met een druk leven die op zoek zijn naar een facelift met een snel herstel.

Dr. Don adviseert patiënten een S-lift als er alleen een probleem bestaat aan de onderkant van het gezicht. Te herkennen aan verslapte wangen en een uitgezakte kaaklijn. Deze behandeling helpt ook als de huid van de hals is gaan rimpelen.

Dr. Don noemt deze facelift ook wel een paardenstaart-facelift. Veel vrouwen dragen een staart en willen dan geen zichtbare littekentjes bij de oren. 

Hoe wordt een S—lift of mini-facelift uitgevoerd?

De ingreep vindt plaats onder plaatselijke verdoving en u ondervindt geen pijn.

Dr. Don begint de behandeling door kleine sneetjes te plaatsen net boven de oren in de haarlijn van de patiënt en dan naar beneden te gaan naar de natuurlijke vouw recht voor het oor. Dr. Don weet de sneetjes zo te plaatsen dat de littekentjes wegvallen in de haarlijn of de ronding van het oor.

Na de incisies of sneetjes zal Dr. Don de huid scheiden van het onderliggende vet en de spieren. Het vet zal hij bijsnijden of wegzuigen onder de kin. Dit geeft een mooie natuurlijke en strakkere kaaklijn.  De losse, overtollige huidlaag wordt verwijderd en het spierweefsel aangespannen.

  • De meeste patiënten ( dames en heren) die deze behandeling ondergaan, zijn tussen de leeftijd van 40 en 50 jaar.
  • Bij Clinique Dr. Don is dit een veel gevraagde behandeling.
  • De minifacelift of S-lift is ideaal bij de eerste (voor u zichtbare) huidveroudering.

Een mini-facelift is een veilig ingreep

Een mini-facelift is een eenvoudige facelift. Er blijft alleen een kort littekentje achter in het plooitje van het oor.

De behandeling gebeurt onder plaatselijke verdoving en duurt niet lang. 1-2 uren. Deze facelift geeft een natuurlijk uitstraling met een verjongend resultaat. Het is een veilige ingreep met heel weinig risico’s. het herstel is snel: gemiddeld 5 dagen tot 14 dagen. De hersteltijd hangt af van hoe uw lichaam reageert op de ingreep. Ook uw leefstijl (genen, roken, drinken en stress) heeft hier veel invloed op.

S-lift of mini-facelift is een behandeling tegen veroudering en geeft een verjonging van de kaaklijn en de wangen.

Wat is het effect en hoe lang blijven de resultaten zichtbaar?

Een mini-facelift of S-lift blijft ongeveer 10 jaar het verjongende effect houden. De reden dat wij geen levenslange garantie kunnen geven is dat het verouderingsproces niet stilstaat en weer doorgaat. Maar u moet zich realiseren dat u na die 10 jaar,  er nog altijd jonger uitziet dan wanneer u geen mini-facelift of S-lift zou hebben laten doen.

Combineren van een facelift met cosmetische behandelingen

Wij kunnen een mini-facelift ook combineren met andere verjongende behandelingen zoals een ooglidcorrectie. Voorhoofdsimpels kunnen we verhelpen met een wenkbrauwlift of met behulp van Rimpelverslapper-injecties. Of als de jukbeenderen toch wat meer geaccentueerd moeten worden dan is Lipofilling of een Dermal Filler een mooie aanvullende behandeling. Is uw huidconditie niet op orde of heeft u veel droogterimpels dan zorgt een PRP-behandeling weer voor een stralende huid.

Laat Dr. Don u hierover informeren en u een eerlijk en kundig advies geven. Het kan ook zijn dat hij in uw situatie meerdere technieken moet gebruiken dan alleen de S-lift. Cosmetische chirurgie is altijd maatwerk en dat geeft altijd de mooiste resultaten.

Facelift prijzen 

klik hier voor de kosten van een facelift. De S lift is de goedkoopste mini facelift binnen ons aanbod. 

Vul in en wij nemen contact met u op!

Loading