Halslift compleet

Inhoud

Waar bestaat de Complete Halslift uit?

De Complete Halslift bestaat eigenlijk uit een aantal losse behandelingen met als doel het uiterlijk van de verouderde hals intensief herstellen.

Welke specifieke behandeling of combinatie van behandelingen bij u nodig zijn hangt af van de resultaten waar u naar op zoek bent en van de ernst van uw huid- en of spierveroudering. Dr. Don zal tijdens de intake goed uitleggen waarom hij u een complete halslift adviseert maar ook waarom het misschien niet nodig is. Tenslotte moet de behandeling passen bij uw verwachtingen.
Herstel van de halscontouren maken eigenlijk altijd wel deel uit van een Facelift, maar in sommige gevallen kan het apart gedaan worden.


Over welke behandelingen hebben we het bij een complete halslift?

  • Overtollig huid verwijderen (Cervicoplastiek/basis halslift)

  • Halspieren herstellen of aanpassen (Platysmaplastiek)

  • Een zachte Liposuctie om het overtollig vet te verwijderen

  • Eventueel BOTOX-injecties om de lengtebanden van de hals te verzachten

 

Nog even wat dieper ingaan op een Platysmaplastiek

Een Platysmaplastiek van de hals heeft betrekking op de platysmaspier die langs de voorkant van de hals loopt. Tijdens de ingreep verstevigt Dr. Don de onderliggende spier om de hals letterlijk te kunnen optillen. Deze behandeling kan de kaak- en halslijn spectaculair verstrakken en verscherpen.

Technisch gezien is een Platysmaplastiek een aparte behandeling binnen de complete halslift.

 

Een korte anatomische les:
Oorzaken van de verzakking van de kaaklijn

In het volgende filmpje kunt u goed zien hoe de platysmaspieren in de hals en onderkin loopt.

Anatomisch gezien zijn de hals en de kaaklijn de thuisbasis van het platysma, een spier die ondersteunend werkt voor de huid en het diep liggende vet. Wanneer we zo rond de 40 jaar zijn aangekomen dan begint het plateau van de platysma zich in het midden te scheiden. Wat we dan gaan zien zijn de ontwikkeling van de halsbanden. Tegelijkertijd neemt het basis vetvolume af. In de volksmond wel een “kippehalsje” genoemd”. Het resultaat is een behoorlijk verlies van de mooie strakke kaaklijn en halslijn. Bij zwaardere mensen zien we juist een toename van het vet onder de kaak ontstaan of als het helaas genetisch is bepaald.
 


Interessant is het vet dat diep in het platysma verborgen zit niet zoveel veranderd met de leeftijd of met eventueel gewichtsverlies. Dit in tegenstelling tot het vet dat bovenop het platysma voorkomt net als het vet direct onder de huid. Dit is de reden waarom sommige magere patiënten toch nog een volheid kunnen ervaren onder de kin.

Een doorhangende kaaklijn heeft niet alleen invloed op de hals, maar ook op de onderkant van de kin (onderkin). Ook ontstaan dan marionettenlijnen en groeven bij de mond- en kinhoeken. Helaas heeft een Platysmaplastiek hier geen invloed op, dan zijn een Facelift of een camouflerende en volle Dermal Filler de beste behandelingen.


Wat doet Dr. Don tijdens de Platysmaplastiek?

Dr. Don maakt tijdens de Platysmaplastiek een sneetje van 1,5 tot 2 centimeter in de middellijn net achter de onderkinplooi (na verloop van tijd niet meer bijna onzichtbaar). De huid tilt hij op van het platysma, waardoor hij volledige toegang heeft tot het platysma. Hij verbindt de middenlijn van het platysma en verstrakt deze met oplosbare hechtingen.

Dr. Don drapeert de spier eigenlijk opnieuw door het straktrekken van het platysma. Meestal voert hij bij zwaardere patiënten tegelijkertijd een zachte liposuctie uit, om nog mooiere halscontouren mogelijk te maken. Als er overtollig vet onder het platysma zit kan dit operatief worden verwijderd. Deze combinatie van behandelingen zorgen voor een vlakker en steviger hals- en kaaklijn. (de zogenaamde 90 graden hals/kaaklijn).Het ouderwetse dames-korset!

In wezen zou je een Platysmaplastiek kunnen vergelijken met een korset die dames eerder droegen om een extreem smalle middel te creëren. Ze werden wat je noemt stevig ingeregen. Dr. Don probeert met het samentrekken en verstrakken van de platysma een strakke en gladde spierlaag te creëren. De oplosbare hechtdraden zijn te vergelijken met de veters in het dameskorset. Ze hebben min of meer de dezelfde functie namelijk: samentrekken.


Overtollige huid

Wanneer bij een Platysmaplastiek veel aanscherping van de kaak/hals lijn nodig is dan moet de overtollige huid worden verwijderd. De huidlagen worden dan naar de achterkant van de oren en de achterkant in de haarlijn van de nek verlegd en aangetrokken. Zodat er geen zichtbare littekens ontstaan en de huid mooi aangespannen kan worden. Deze uitgebreide ingreep is dan een combinatie van een halslift met een Facelift.


Na de ingreep

Na de ingreep zijn patiënten eigenlijk allemaal heel blij verrast hoe mooi het resultaat dan al zichtbaar is. Natuurlijk ontstaat er wat zwelling en soms wat blauwe plekjes. De meeste patiënten genezen snel. Het eindresultaat is na een half jaar het meest zichtbaar. Maar het bijzondere aan een platysmaplastiek-ingreep is dat het onmiddellijke resultaten geeft die jarenlang aanhouden.


Meer voor- en na foto's zijn beschikbaar tijdens de intake. 

 

Meer weten of een gratis consult aanvragen?

Bel of mail ons gerust en wij geven u alle informatie die u nodig heeft. Ook bent u altijd welkom voor een vrijblijvend en kosteloos consult. 

 Hengelo 0743030250
 Amsterdam 0208950455
✉ [email protected]