Verticale Deep plane facelift en halslift

We vertellen u alles over de Verticale Deep Plane Facelift, ook wel de Modified Deep Plane Facelift genoemd. 

Gebieden deep plane facelift

Onderwerpen die aan bod komen

 • Het wow effect 
 • Wat is een Verticale-Deep-Plane-Facelift van Dr. Don?
 • Wat wil Dr. Don bereiken met een Modified-Deep-Plane-Facelift?
 • Waarom onderzoekt Dr. Don u eerst met Echo-apparatuur?
 • Welke problemen kan Dr. Don bij u oplossen met een Vericale-Deep- Plane- Facelift?
 • Waar verschilt een Deep-Plane-Facelift zich ten opzichte van andere Facelifttechnieken?
 • Wat betekent Deep-Plane?
 • Wat zijn de voordelen van een Deep-Plane -Facelift
 • Hoe lang duurt het herstel na een Deep-Plane-Facelift: wat kunt verwachten?
 • Na de ingreep
 • Wanneer kan ik weer sporten na een Deep Plane Facelift?
 • Wanneer zie ik resultaat na een Deep Plane Facelift?
 •  Hoe lang duurt een Deep Plane Facelift?
 • Welke littekens kan ik verwachten na een Deep Plane Facelift?
 • Ben ik een ideale patiënt voor een Deep Plane Facelift?

het wow effect

Het WOW effect

Met de jaren komen wijsheid, ervaring en meer herinneringen, maar ook de fijne lijnen en rimpels van jarenlang glimlachen, fronsen, lachen en huilen. De huid rond uw gezicht zal na verloop van tijd onvermijdelijk gaan hangen en rimpelen. Veroorzaakt door verminderde collageenproductie, botafname, verzwakte weefsels en spieren. Maar ook door huidschade van de zon, levensstijl gewoonten, milieu en meer.

De standaard huidverzorging en niet chirurgische methoden zoals Botox of Dermal Fillers kunnen nuttig zijn voor onderhoud en preventie, maar er komt een moment waarop we wat dieper moeten gaan om gezichts- en halsveroudering intensiever aan te pakken.

De meest effectieve behandeling voor het omkeren van ernstige tekenen van huidveroudering in het gezicht en of hals is de Deep Plane gezichts- en halslift waarbij de oppervlakkige musculo-aponeurische systeem (SMAS-de spierplaten) worden geherpositioneerd.

De Deep Plane Facelift: lift meer en voegt volume toe aan het midden en ondervlak van het gezicht. Dit komt omdat Dr. Don zich richt op de weefsels onder de spierlagen in plaats van op de weefsels die met de spieren verbonden zijn. Dr. Don voert deze operatie dus iets anders uit dan zijn al heel uitgebreide MACS Facelift, voor nog meer resultaten die het WOW effect hebben en langdurig zijn.

 

vraag uw dokter

 

Dr. Don heeft De Deep-Plane-Facelift verder ontwikkeld tot een Verticale-Deep-Plane Facelift? Wat is dat precies Dr. Don?

De “gewone” Deep Plane Facelift technieken richten zich niet op de halsspieren en de huid van de hals maar alleen op het gezicht. Hierdoor krijgt het gezicht na de ingreep een veel jongere uitstraling dan de hals en zijn de verschillen te groot. De hals ziet er dan nog veel ouder oud dan in werkelijkheid vanwege het effect.

De Deep Plane Facelift-techniek van Dr. Don combineert een Verticale Deep Plane Facelift, voor het gezicht dus, met een Corset-platysmaplastiek (halslift). We noemen dit ook wel de verticale Deep-Plane-Facelift met halslift.

Dr. Don werkt in het “diepe gedeelte” van de hals om de verslapte platysma ( de spier in de hals) die langs de middenlijn loopt goed zichtbaar te maken. Hij moet goed kunnen zien welk deel verslapt en uitgerekt is en verwijderd kan worden, zonder nadelige gevolgen. De verslapte spieren in de hals zorgen o.a. voor de uitgezakte en rimpelige hals.

Dr. Don verwijdert het uitgerekte deel van de halsspieren in de middenlijn en vouwt deze samen om de platysma heen om een stevige korset te maken. Vervolgens spant hij de spieren nog meer aan en verwijderd hij de overtollige huid. Daarna spant hij nog eens stevig de halsspieren aan en daarbij ook de SMAS (oppervlakkige spierplaten) in het gezicht. Dit is nodig om een duurzaam strakke, egale, gladde en jeugdig uitziende huid en contouren in het gezicht en hals te maken. Lopend vanaf het midden van het gezicht tot aan de onderkant van de hals.

Dr. Don is vastbesloten om patiënten de best mogelijke resultaten te geven als het om een Facelift gaat. Van het hoge/middelste deel van het gezicht tot aan de sleutelbeentjes. Daarom wil hij ook in de diepte van de halsspieren kunnen werken om de verouderde en uitgezakte hals goed te kunnen behandelen en te herstellen. Een verouderde hals in combinatie met een verouderd gezicht heeft een dramatische invloed op de frisse en jeugdige uitstraling als deze niet worden behandeld.

wat kan er bereikt worden

 

Wat wil Dr. Don bereiken met een Verticale-Deep-Plane-Facelift?

Het belangrijkste doel van een Deep Plane Facelift, of het nu gaat om de uitgebreide vorm van Dr. Don of niet, is het herstellen van de jeugdigheid van het gezicht en hals door de overtollige en rimpelige huid te verwijderen en de onderliggende weefsel-structuren strakker te maken. We zien al een tijdje dat meer en meer chirurgen wereldwijd de voorkeur geven aan een Deep-Plane-Facelift boven de traditionele Facelift.

De hoofdreden is het volkomen natuurlijke resultaat. Dit komt vooral doordat we de aanspanning van de huid in het gezicht loslaten en juist de diepere weefsels strakker maken en aanspannen. Andere Facelift-technieken kunnen een “getrokken” uiterlijk geven. In de volksmond wordt dit wel omschreven als een Pitt-Bull uiterlijk. “Dat moet je altijd voorkomen” zegt Dr. Don. Dat kan alleen als je over veel chirurgische vaardigheden beschikt, inzicht, vakmanschap en veel ervaring.

Dr. Don onderzoekt met Echo-apparatuur, waarom?

Dr. Don onderzoekt al zijn patiënten voor een facelift of halslift met Echo-apparatuur.  Hij krijgt dan een goed beeld van de verouderde weefsels onder de huid. Daarnaast wil hij weten hoeveel storende vetophopingen in en om de weefsels zijn opgebouwd en of hij die moet verwijderen. Veel is niet met het blote oog waar te nemen. Hij komt zo ook niet voor verrassingen te staan tijdens de operatie.

 

Hals kaaklijn Deep Plane Facelift

Bij deze mevrouw is naast een Verticale-Deep-Plane Facelift met Deep Plane halslift ook voor een Lipofilling-gezichtsbehandeling met Nanovet gekozen,  om de huidkwaliteit aan de buitenkant te verjongen.  

Welke problemen kan Dr. Don bij u oplossen met een Verticale-Deep- Plane- Facelift?

 • U heeft een aanzienlijke huidverslapping.
 • De diepere huidlagen in uw gezichtsweefsel beginnen ​te verzakken.
 • U bent de scherpe kaaklijn kwijt. Het lijkt of de kaaklijn over gaat in de onderkin/hals
 • De marionettenlijnen rond uw mond zijn duidelijk zichtbaar.
 • De neus-lippenplooien worden dieper.
 • De Malar-vetkussentjes beginnen in te dalen, waardoor gezwollen wangen ontstaan.
 • De wangen zijn gaan hangen, wat zichtbaar kan zijn bij het maken van bepaalde gezichtsuitdrukkingen.
 • Kuiltjes in het gezicht en andere tekenen van veroudering.
 • De hals is rimpelig en uitgezakt

verschillen met andere technieken

 

De Deep Plane Facelift onderscheidt zich van andere technieken als het gaat om het verjongen van het gezicht en hals. De hele contourlijnen van het gezicht kan Dr. Don opnieuw definiëren, van de jukbeenderen tot de kin en de kaaklijn. De methode van Dr. Don gaat nog verder en houdt in dat hij de hele halsstructuur tot aan de sleutelbeentjes opnieuw definieert. Deep-Plane-Facelift geeft een natuurlijk volume aan de wangen, waardoor de tekenen van veroudering in zowel het middelste deel van het gezicht als het onderste deel van het gezicht worden hersteld. De hals wordt door de Deep-Plane-Halslift techniek weer rank en glad van huidstructuur.

De meeste Facelift-technieken houden zich bezig met vooral het onderste deel van het gezicht. Het gevolg is dat patiënten dan voor het middelste en hogere deel van het gezicht andere behandelingen moeten ondergaan. Alles om de huidveroudering om te keren naar verjonging.

 

wat betekent deep plane

 

Wat betekent Deep Plane?

Deep-Plane-Facelift is een chirurgische techniek die wordt gebruikt om veroudering van het gezicht te corrigeren. Het is een uitgebreidere behandeling dan de eenvoudige Facelift en pakt de diepere structuren van het gezicht aan. De Deep-Plane-Facelift werkt door het herpositioneren van de diepe structuren in het gezicht, inclusief de spieren, het vet en het bindweefsel. Hierdoor kan Dr. Don een veel jonger uiterlijk creëren met een natuurlijke uitstraling. Hij corrigeert de slappe huid en de algehele basis van het gezicht en de hals.

 

voordelen Deep Plane facelift

Bij deze mevrouw is naast een Verticale-Deep-Plane Facelift met Deep Plane halslift ook voor een Lipofilling-gezichtsbehandeling met Nanovet gekozen,  om de huidkwaliteit aan de buitenkant te verjongen.  

Wat zijn de voordelen van een Deep-Plane-Facelift

 

Het belangrijkste voordeel van een Deep-Plane-Facelift is dat het uiterlijk van uw gezicht, hals en huid echt spectaculair verbeterd. Traditionele Facelifts kunnen het uiterlijk van de huid verbeteren door deze strakker te maken en zorgen dat fijne lijntjes en rimpels vervagen. De Deep-Plane-Facelift pakt vooral de diepere lagen aan waar de oorzaak van de zichtbare huidveroudering ligt. Vooral als u ouder wordt dalen de ligamenten en de interne structuren van uw huidweefsel door de zwaartekracht. En dan krijg je het uitgezakte effect van gezicht en hals. Dit probleem pakt de Deep-Plane-Facelift nog beter aan.

Speciale chirurgische vaardigheden van de arts zijn nodig om deze verzakte ligamenten en weefsels te herpositioneren naar een natuurlijk en hogere positie in het gezicht. Zeg maar, waar ze ooit gezeten hebben toen u jonger was. Over het algemeen genomen zullen de resultaten van een Deep-Plane-Facelift er veel natuurlijker uitzien dan een Facelift waar alleen de huid verschoven en aangetrokken wordt.

ligamenten deep plane facelift

Hoe lang duurt het herstel na een Deep-Plane-Facelift: wat kunt verwachten?

Een Deep-Plane-Facelift is een chirurgische operatietechniek, net als bij een gewone Facelift, u moet rekenen met een korte herstelperiode. Omdat de Deep-Plane-Techniek uitgevoerd wordt in de onderste lagen die van nature in uw gezicht aanwezig zijn, zijn er minimale blauwe plekken en minimale pijn na de ingreep te verwachten. Deep-Plane-Chirurgie zorgt ook dat een groter deel van de natuurlijke bloedvoorziening naar de huid in stand blijft door de bloedvaten tussen de spier en de huid niet door te snijden, waardoor een snellere genezing mogelijk is.

Dr. Don kan een lichte thuis-pijnmedicatie voorschrijven als de patiënt uit voorzorg daarom vraagt. Verder is het verstandig koude kompressen aan te brengen die de zwelling helpen te verminderen, en ook het hoofd wat hoger te leggen in bed of op de bank. Tijdens het herstel is het belangrijk voldoende rust te nemen.

 

hotel met zorg

 

Na de ingreep

Op de eerste operatiedag vindt Dr. Don het belangrijk dat u in het dichtbij gelegen zorghotel met onze verpleegkundige ondersteuning verblijft. Gewoon om u even te volgen of alles goed gaat en u verder te begeleiden. Dr. Don blijft in de buurt voor als u vragen of hulp nodig heeft. Na de eindecontrole de dag naar de operatie kunt u veilig weer naar huis.

Het verwijderen van de hechtingen zal in de tweede week plaatsvinden. Er zijn patiënten die twee weken rust nemen er zijn ook patiënten die na een paar dagen rustig weer aan het werk gaan. Natuurlijk kunt u geen zwaar lichamelijk werk of inspanning verrichten de eerste twee weken.

Houd er wel rekening mee dat het genezingsproces van elke patiënt uniek is en dat het exact aantal dagen kunnen variëren voordat u weer aan het werk kunt gaan. Overleg met Dr. Don en zijn team, hoe voor u het hersteltraject het beste werkt.  Dit is de goede manier om een veilig en succesvol herstel voor u te garanderen.

wanneer kan ik weer sporten

 

Wanneer kan ik weer gaan sporten?

U moet een pauze nemen om de huidlagen weer mooi aan elkaar te laten groeien en correct te laten genezen. De hechtingen die onderhuids gemaakt zijn moeten wel intact blijven voor een mooie genezing. Lichte wandelingen zijn veilig. We raden u aan om minimaal een maand te wachten voordat u naar de sportschool terugkeert en daar zware oefeningen doet.  Intensieve contactsporten raden wij de eerste 3 maanden af.

Wanneer zie ik resultaat na een Deep-Plane-Facelift?

Wij horen van patiënten dat ze al heel blij zijn met het resultaat direct na de ingreep. Het uiteindelijke eindresultaat duurt nog wel een paar maanden.

herstelperiode en resultaat

 

Hoelang duurt een Modified-Deep-Plane Facelift?

Omdat een Deep-Plane-Gezichtlift en -halslift meer chirurgische tijd vraagt duurt deze ingreep wel langer dan een mini-Facelift. De diepe structuren worden blootgelegd en moeten opnieuw gecorrigeerd worden voor een resultaat die wel 15 jaar kan aanhouden. Het is een wat langere operatietijd maar een overzichtelijke inspanning voor de patiënt. De meesten hebben het er graag voor over. Tijdens de ingreep is een heel team aanwezig om u te begeleiden en te ondersteunen.

 

Welke littekens kan ik verwachten na een Modified-Deep-Plane Facelift?

De incisie ( kleine insnijding) tijdens een Modified-Deep-Plane Facelift, gezicht en halslift, bevinden zich rond en in uw haarlijn, oor en onder de kin. Hoewel dit een chirurgische ingreep is, die fantastische resultaten opleveren, genezen de sneetjes zonder zichtbare littekens. Bij de meeste patiënten worden de littekens onzichtbare streepjes. Maakt u van nature niet zulke mooie littekens dan hebben wij daar prachtige kleine behandelingen voor die littekens laten vervagen. Het komt dus echt goed. Het resultaat moet altijd het WOW effect hebben. Daar gaan we als team voor.

de ideale patiënt voor een facelift

Ben ik een ideale patiënt voor een Modified-Deep-Plane Facelift?

Ouder worden is mooi omdat alle rimpels hun verhaal hebben hoe ze zijn ontstaan. Toch bereiken we meestal een punt waarop ons zelfvertrouwen niet meer in balans is. De oorzaken kunnen we opnoemen: een hangende huid en wangen, overtollige vetophopingen, uitgerekte spierbanden, uitgezakte hals en onderkin, een afnemende collageen-productie en verlies van botopbouw etc. etc.

De Modified-Deep-Plane-Facelift staat erom bekend dat ze resultaten laat zien, die patiënten zoveel meer dan een jonger, stralende en frisser uiterlijk geven. Daarnaast vindt Dr. Don het enorm belangrijk dat hij zijn patiënten na de ingreep hun eigen persoonlijkheid, expressie en unieke uitstraling laat behouden. Een mooie en jongere versie van jezelf dat is het uitganspunt.

Als u de jeugdige contouren en lijnen van uw gezicht en hals wilt herstellen en uw natuurlijke schoonheid naar voren wilt halen, kan een aangepaste Deep Plane gezichts- en halslift door Dr. Don u helpen er aan de buitenkant net zo bruisend en stralend uit te zien als u zich van binnen voelt.

 

Vul in en wij nemen contact met u op!

Loading