Cellulite

Bye bye cellulite, acnelittekens en zelfs bye bye diepe rimpels.

Subcisie is een veilige en revolutionaire behandeling.

Subcisie-behandeling

Subcisie is een behandelmethode om ernstige cellulite met putten, bobbels, littekens en rimpels met veel succes te behandelen. Met name littekens die dieper in de huid liggen maar ook rimpels kan Dr. Don hiermee prachtig verwijderen. Diepe rimpels zijn uiteindelijk littekens geworden en moeten als zodanig behandeld worden.
 

Wat kan Dr. Don met subcisie behandelen?

Dit kunnen acne-littekens zijn, littekens na een ongeval en littekens die door een operatie zijn ontstaan. Dr. Don behandelt veel van zijn cellulite-patiënten met de subcisie techniek. De subcisie-techniek is eigenlijk de enige methode om cellulite met succes te bestrijden. Cellulite ontstaat door verstoorde bindweefselstrengen die de huid naar binnen trekken, hierdoor ontstaan dan de bobbels en de putten. Dit effect noemen we cellulite.

Met de subcisie-behandeling wordt het litteken of de cellulite met een speciaal soort canule losgemaakt van de onderlaag, waaraan het litteken of de cellulite is vastgegroeid. Soms kan het huidoppervlak na de ingreep nog niet helemaal egaal zijn. Om dit te bereiken moet het gebied soms opgevuld of geactiveerd worden. Bij cellulite kan dit door intensieve bindweefselmassage met LPG-apparatuur of met shockwavetherapie. Om het behandelde littekengebied in het gezicht helemaal glad en strak te makent gebruikt Dr. Don injecties met Dermal Fillers of injecties met eigen vetcellen, de zogenaamde lipofilling.


 


Speciaal soort canule-naaldjes

Dr. Don heeft, als enige in Nederland, samen met een fabrikant uit Amerika speciale canules ontwikkelt voor de subcisie-behandeling.
 

Een duidelijke uitleg over de subcisie-techniek tijdens het intakegesprek

Tijdens het intake gesprek met Dr. Don onderzoekt hij het gebied met echoapparatuur en adviseert u daarna welke behandeling voor u het meest geschikt is. Hierbij houdt hij rekening met uw wensen en verwachtingen. De behandeling moet natuurlijk goed aansluiten bij de aandoening, de ene cellulite is niet de andere en dat geldt ook voor littekens of rimpels. Een eerlijk en kundig advies op maat is nodig voor een succesvol resultaat.
 

Tijdens het voorbereidende gesprek

Als u na een aantal dagen besloten heeft de behandeling te ondergaan krijgt u tijdens het voorbereidend gesprek alle informatie die nodig is. Als u voor cellulite behandeld wordt zal ook de drukkleding bij u opgemeten worden. Dit is nodig om de huidlagen die losgemaakt zijn weer mooi en egaal aan te laten groeien. Deze drukkleding is van zeer dun materiaal en is onzichtbaar onder uw gewone kleding. U moet deze drukkleding twee weken dragen.

Gratis consult?


Voorbeeld van de het doorsnijden van de afwijkende bindweefselstrengen.Hoe verloopt de behandeling

Subcisie wordt gedaan om de fibreuze ‘litteken-strengen’ door te snijden die de huid naar binnen trekken en laten vergroeien aan de diepere weefsellagen. Hiervoor gebruikt Dr. Don speciaal aangepaste NoKor-canules, die een scherp en afgeplatte tip hebben.

Eenmaal onder de huid aangebracht wordt het snijvlak van de naald horizontaal gehouden en in een heen- en weergaande beweging worden de litteken-strengen onder het niveau van de huid doorgesneden. Bij hardere en dikkere strengen kan hij dit vanuit meerdere insteekpuntjes herhalen. De insteekgaatjes geven geen littekens.

Bij bepaalde type littekens kunnen fillers of injecties met eigen vet (lipofilling) na subcisie gebruikt worden om de kleine ontstane holtes op te vullen en zo te voorkomen dat het litteken tijdens het genezingsproces opnieuw ‘intrekt’. Om de holtes te voorkomen bij cellulite is het belangrijk een aantal intensieve bindweefselmassage met de LPG-machine of de Shockwave te ondergaan. Een mooi egaal oppervlak is de wens van onze patiënten en daar doen we alles voor?
 

Doet de behandeling pijn?

Dr. Don past een speciale verdovingstechniek toe waardoor u geen pijn voelt. Wel voelt u wat duw- en trekbewegingen. Deze geven een apart gevoel zeggen onze patiënten tijdens de nacontrole.
 

Na de behandeling

Na de behandeling wordt het behandeld gebied verbonden. Dit verband(je) mag na 1 á 2 dagen eraf gehaald worden. Als het gezicht behandeld is, adviseren wij de eerste 12 uur na de behandeling geen make-up te gebruiken. Ook is het af te raden de eerste paar dagen na de behandeling een zonnebank, sauna en/of stoombaden te bezoeken. Tevens raden wij aan om goede beschermingsmaatregelen te nemen tegen zonblootstelling.
Na de cellulite behandeling met subcisie draagt u ongeveer twee weken de speciaal aangemeten drukkleding om de losgemaakte huidlagen egaal aan elkaar tel aten groeien. Vrij snel na de ingreep moet u starten met Bindweefselmassage of Shockwavetherapie.
 

Het resultaat

Het mooie van deze behandeling is dat het resultaat van de behandeling direct zichtbaar is. Wel kan er in de eerste paar dagen sprake zijn van wat roodheid, zwelling of blauwe plekken. Een blijvend resultaat hangt onder meer af van uw levensstijl en hoe uw lichaam reageert. Alcohol, roken, te weinig beweging (vooral bij cellulite), hebben helaas veel invloed op het resultaat. Over wat u kunt doen voor een mooi eindresultaat en wat het team van Dr. Don voor u kan betekenen? Daar informeren wij u uitgebreid over in het voorbereidende gesprek of tijdens de intake.

Voor- en na foto's zien?
 

De risico’s

De subcisie-techniek is een veilige ingreep mits uitgevoerd door een goed opgeleide arts met ervaring. Dr. Don is zeer ervaren in de behandeling met de subcisie-techniek. Jaarlijks volgt hij congressen en trainingen om op de hoogte te zijn van de laatste technieken. Deze behandeling voert Dr. Don  uit bij enkele honderden patiënten per jaar. Na subcisie kunnen soms wat tijdelijke reacties ontstaan, zoals geringe zwelling, roodheid, een blauwe plekje, jeuk en gevoeligheid. Deze verschijnselen horen bij de behandeling en bij het maken van een wondjes in de huid. Ze verdwijnen meestal binnen 1 à 2 dagen. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen maar een gezonde levensstijl is heel belangrijk voor het genezen van wondjes maar ook voor een eindresultaat die u zo graag wenst.
 

Andere behandelmogelijkheden

Omdat ieder litteken, rimpel, cellulite-vorm weer anders kan zijn is het mogelijk dat Dr. Don een andere behandeling adviseert. Zoals bijvoorbeeld een laserbehandeling, mesotherapie, medische peelings of een combinatie hiervan. De combinatie met subcisie is dan vaak het advies.

Afspraak met Dr. Don maken
 

De veel gestelde vragen nog even voor u op een rij

 • Wat is subcisie?
  Subcisie is een methode om bepaalde littekens, rimpels en ernstige cellulite putjes, bobbels en knobbels te behandelen. Het gaat dan meestal om littekens die dieper liggen in de huid (en rimpels). Dit kunnen acne-littekens zijn, littekens na een ongeval en littekens die door een operatie zijn ontstaan. Bij de dieper gelegen littekens is de huid naar binnen getrokken en vastgegroeid.
   
 • Waar kan subcisie voor gebruikt worden?
  Ernstige cellulitis, rimpels, acne-littekens, littekens na een ongeval en littekens die door een operatie zijn ontstaan, waarbij fibreuze ‘litteken-strengen’ de huid naar beneden trekken en verankeren aan de diepere weefsellagen.
   
 • Is subcisie een pijnlijke behandeling?
  Dr. Don past een speciale verdovingstechniek toe waardoor u geen pijn voelt. Wel voelt u wat duw en trekbewegingen. Deze geven een apart gevoel zeggen onze patiënten tijdens de nacontrole.
   
 • Is subcisie een veilige behandeling?
  Ja. Subcisie is, mits deskundig uitgevoerd, een uitermate veilige ingreep.
   
 • Is de methode met het apparaat Cellfina te vergelijken met subcisie?
  Ja, de techniek van het apparaat is hetzelfde alleen kunnen veel kleinere gebieden met de Cellfina behandeld worden dan met de subcisie techniek die Dr. Don gebruikt. De behandelprijzen van de Cellfina liggen dan ook een stuk hoger en er moeten vaak nog meer behandelingen plaatsvinden voor hetzelfde resultaat als bij de subcisie-techniek van Dr. Don.
  Een voorbeeld: als op beide billen veel cellulite voorkomt kan Dr. Don  in 1 behandeling twee volledige cellulite-billen herstellen. Bij de Cellfina zal dit in minimaal 4 behandelingen moeten plaatsvinden.

 

Meer informatie

Heeft u nog vragen of overweegt u een behandeling? Maak dan nu een vrijblijvende en kosteloze afspraak voor een intakegesprek in één van onze klinieken. Dr. Don zal uitgebreid de mogelijkheden met u doornemen voor behandeling en u een professioneel en eerlijk advies geven. Vul onderstaand contact formulier in en wij nemen contact met u op! Belt u liever zelf? Een afspraak in Hengelo kan gemaakt worden door te bellen naar 074 - 30 30 250, Amsterdam 020 - 89 50 455.
 

Prijzen

Subcisie-behandeling voor cellulite, per zone vanaf € 500,- *
* Dit bedrag is excl. medische kosten á €395,-

 

 

Vul in en wij nemen contact met u op!

Wij zijn aangesloten bij

 • NVCG
 • NVVH
 • NVVCC
 • Anbos
 • DGAUF
 • DALA

Certificaat Skin Rejuvenation Certified Peelings Certified XLHair Face Lifting Techniqiues