Shockwave Acoustic Wave Therapie (AWT)

Effectieve behandeling tegen cellulite en plaatselijk vet.
 


Wereldwijd wordt er heel wat afgesmeerd en ingewreven in de hoop zichtbaar resultaat te behalen in de strijd tegen cellulitis. Helaas vaak niet afdoende. Daar brengt Linea verandering in. De Acoustic Wave Therapie (AWT) is een effectieve behandeling voor een gladde huid op de bovenbenen, billen en armen. Tevens kunnen plaatselijke vetophopingen worden verminderd op o.a. buik, billen en dijen. AWT is ontwikkeld door Storz Medical uit Zwitserland, een gerenommeerd bedrijf wat o.a. niersteenvergruizers voor ziekenhuizen maakt. In Amerika is AWT reeds een groot succes. Een betrouwbare en veilige behandeling waar uitgebreid medisch onderzoek naar is gedaan.
AWT is bekend van televisie (Beauty Plus) en de favoriet van vele bekende sterren zoals Madonna die zo enthousiast is over de resultaten dat ze haar eigen AWT in huis heeft gehaald! Die luxe kunnen we ons niet allemaal permitteren daarom bent u van harte welkom bij Clinique Dr. Don.

Afspraak maken?


Video: Acoustic Wave Therapy (AWT)


Hoe werkt Shockwave Acoustic Wave Therapy (AWT)?shockwave awt behandelenDe AWT behandelt de huid met pulserende perslucht terwijl de onderliggende huid, waar de cellulitis zich bevindt, wordt behandeld met drukgolven. De kracht van de akoestische schokgolven verbrijzelen en vernietigen de vetcellen. Het stimuleert de aanmaak van bloedvaatjes in het behandelde gebied waardoor er een betere doorbloeding ontstaat met als gevolg een stevigere en gladdere huid met minder vetweefsel en cellulitis.


De behandelingVoor behandeling van het probleemgebied wordt de huid ingesmeerd met een geleidende gel die koel aanvoelt. De probleemzone wordt eerst behandeld met een speciale behandelkop die de doorbloeding stimuleert en de huid klaar maakt voor de drukgolven. Hierna wordt er van behandelkop gewisseld en kunnen de drukgolven toegepast worden, u voelt snelle opeenvolgende “tikken” op uw huid. In de meeste gevallen wordt dit niet als onprettig ervaren. Bij stevige cellulitis kan het wat gevoeliger zijn, we passen de intensiteit hierop aan. Ter afsluiting van de behandeling wordt er wederom met een ander handstuk gewerkt om de vernietigde vetcellen in beweging te krijgen. U kunt zich hierna weer aankleden. De behandeling zal afhankelijk van het te behandelen gebied 20 tot 45 minuten duren. U kunt direct uw normale werkzaamheden hervatten.
 

Cellulite

Cellullite komt voor bij 90% van de volwassen vrouwen. Ongeacht huidskleur, gewicht en gezondheid. Het komt voor op een droge en verslapte huid, met name de gebieden: billen, buiten- en binnenkant van de dijen en heupen. Cellulite wordt niet veroorzaakt door overgewicht, maar de uiting van cellulite kan wel worden versterkt door overgewicht. Cellulite komt voor bij zowel vrouwen met overgewicht als vrouwen met een gezond gewicht. Zelfs slanke vrouwen kunnen last hebben van cellulite. Doordat vetcellen in het onderhuidse vetweefsel toenemen worden er bobbels gevormd door clusters verkleefde vetcellen. Door een verslechterde bloedcirculatie en afvoer van vocht verharden de onderhuidse celclusters. Resultaat: afvalstoffen, vet en vocht hopen zich op. Zo ontstaan er behalve bobbels ook putjes in de huid. De aanwezigheid van cellulite is een esthetisch probleem voor de meeste vrouwen van 18 jaar en ouder en kan leiden tot aanmerkelijke psychische problemen en lage eigenwaarden. Klik hier voor meer informatie over cellulite.

 

HuidverslappingDe huid veroudert als gevolg van een natuurlijk, biologisch proces maar ook door luchtverontreiniging, stress, zonlicht, levensstijl en medicijngebruik. Naarmate men ouder wordt neemt de celdeling af. Als gevolg hiervan stagneert de natuurlijke vochtregulatie en vermindert de elasticiteit. De cellen die elastine en collageen maken, zijn de fibroblasten. Bij een jonge huid worden deze cellen nog iedere 21-28 dagen vernieuwd, maar naarmate men ouder wordt, vindt dit proces nog slechts iedere 40-45 dagen plaats. Elk jaar verliezen we 1% van ons natuurlijke collageen. De huid zal slapper worden en rimpels kunnen gaan verschijnen. Tijdens de menopauze gaat dit proces drastisch sneller. Het is dus belangrijk om de cellen te prikkelen weer collageen aan te maken.

Door de natuurlijke productie van collageen en elastine te stimuleren, wordt de huid geholpen om weer zacht, stevig en veerkrachtig te worden. Behandelingen kunnen uitgevoerd worden op gebieden zoals; buik, billen, benen, heupen en armen.

Gratis intake?
De effecten van AWT op de opperhuid en het onderhuid bindweefsel

Voor AWT: Vergrote vetcellen komen omhoog naar het huidoppervlak, wat de huid de typische sinaasappelschil uitstraling geeft. De verticale in-elastische bindweefselvezels trekken niet samen met het omliggende vetweefsel, wat leidt tot de ongewenste kuiltjes. Lokale bloedcirculatie wordt aanzienlijk verminderd.

Tijdens AWT: akoestische golven worden ingevoerd in het lichaam. Het bindweefsel ontspant, en de stevigheid van de opperhuid neemt toe. Bloedcirculatie in het weefsel is aanzienlijk verbeterd. De productie van collageen wordt gestimuleerd en de lederhuid en de opperhuid worden verstevigd. Het stimuleert de vetafbraak, vetcellen worden kleiner. De lymfestroom versnelt en de celwand wordt permeabel waardoor de stofwisseling tussen de cellen verbetert.

Na AWT: De Stevigheid en de natuurlijke elasticiteit van de huid en  bindweefsel zijn verbeterd samen met een zichtbare  verbetering van de huidstructuur.


Het bedrijf achter de AWT

STORZ Medical is een Zwitsers bedrijf, opgericht in 1987 en is een onderdeel van de Karl STORZ groep. De producten hebben zich over de hele wereld bewezen in de urologie, orthopedie, sport-geneeskunde, revalidatie, gastro-enterologie, cardiologie en dermatologie. Akoestische golven worden als sinds 1980 met groot succes in de geneeskunde toegepast voor het vergruizen van nierstenen. Sinds 1990 worden pees- en spierklachten met behulp van akoestische golven succesvol behandeld. Ook de hedendaagse anti-cellulite behandeling maakt gebruik van deze techniek.


Behandelplan

In het totaal en afhankelijk van de probleemzone vinden er gemiddeld 10 behandelingen plaats in kuurverband. Voor een optimaal resultaat ondergaat u twee maal per week gedurende 5 weken een behandeling, daarna is een onderhoudsbehandeling van 1 keer per maand voldoende. De kosten per behandeling zijn € 65,- per probleemzone.

 

Vul in en wij nemen contact met u op!

Loading