Permanente fillers verwijderen

Eindelijk is er een succesvolle en veilige manier om permanente fillers te verwijderen, zonder dat er een ingrijpende operatie nodig is. Nog beter is het om deze ingreep te voorkómen. Daarom gebruikt Dr. Don geen permanente fillers.

Verwijderen van permanente fillers zonder operatie! Eindelijk een succesvolle en veilige behandeling voor het verwijderen van permanente fillers zonder een ingrijpende operatie. Rimpels definitief laten verwijderen? Ken de risico’s! Nog jaren later kunnen complicaties optreden in de vorm van knobbels en abcessen.

Wat is een permanente filler?

Een permanente filler wordt onder de rimpel in de huid of in de lip gespoten. Het lichaam reageert hierop met een (steriele) ontstekingsreactie: het lichaam kapselt het lichaamsvreemde materiaal in en vormt bindweefsel, dat samen met de ingespoten permanente filler zorgt voor opvulling van de rimpel.

Wat belooft deze risicovolle permanente filler?
Permanente fillers waren in de jaren negentig erg populair. Het wat een relatief goedkope methode met een blijvend resultaat. Helaas bleek dat veel mensen last van bijwerkingen kregen. Bij sommigen ontstonden die direct na de behandeling, bij anderen pas jaren later.

Wat zijn de risico’s van een permanente filler?

 

 

 

 

 

 

 

 


De medische literatuur meldt wereldwijd complicaties na gebruik van permanente fillers. Genoemde complicaties zijn:

  • ontstekingen;
  • abcessen;
  • inkapseling, met als gevolg harde verdikkingen (soms ter grootte van een pingpongbal);
  • verplaatsing van de filler naar andere plaatsen in het lichaam.

In de praktijk zien we vooral onderhuidse verdikkingen en verplaatsingen van de filler ontstaan. Verplaatsing (migratie) is het gevolg van de zwaartekracht én/of van het veranderen van vorm en structuur van het gezicht door veroudering, zoals o.a.rimpels.
.

Het resultaat van permanente fillers ongedaan laten maken?

Dr. Don verwijdert permanente fillers zonder operatie!

Dr. Don is naast cosmetisch arts ook interventieradioloog. Hij maakt bij het verwijderen van permanente fillers gebruik van ‘echografische drainage’. Tijdens een onderzoek met behulp van echografie brengt hij een vloeistof aan in de permanente filler. Deze wordt hierdoor vloeibaar en makkelijk te verwijderen.

Als de permanente filler ingegroeid of verplaatst is, dan combineert Dr. Don de echografische drainagetechniek met een laserbehandeling. In beide gevallen is er geen operatie nodig en blijven er geen littekens achter. De insteekgaatjes zijn erg klein en deze genezen volledig.

Om bijwerkingen van de behandeling te voorkomen, krijgt u een antibioticakuur.