Couperose behandeling

Last van couperose?

Die vervelende rode adertjes en u wilt die zo genoemde couperose laten behandelen? Dan is de couperose behandeling wat voor u! De opperhuid van het gezicht bevat vele kleine bloedvaatjes, die onder normale omstandigheden mooi gesloten zijn. Bij stress, temperatuurswisselingen en inspanningen kunnen deze vaatjes uitzetten, waardoor een rode kleur op het gezicht ontstaat.

Bij mensen die gevoelig zijn voor couperose zullen de haarvaatjes soms ook onder invloed van bijvoorbeeld bepaalde kruiden, warme dranken, voedsel en alcohol uiten. Na verloop van tijd blijven de haarvaatjes continu uitgezet. Dit verklaart de rode adertjes en de roodheid in het gelaat. Je zou kunnen zeggen dat couperose een toename is van kleine bloedvaatjes.

Couperose is vaak erfelijk bepaald, maar kan wel gestimuleerd worden door meerdere oorzaken waardoor couperose sneller en meer zichtbaar wordt. Couperose is helaas niet te genezen, maar je kunt het wel verminderen en deels voorkomen.
 

Hoe kan ik couperose verminderen?

U kunt couperose verminderen op verschillende manieren. De huidaandoening couperose is erg vervelend maar wel ongevaarlijk. Bij Couperose lijkt het alsof u bloost, ook zijn er vaak rode adertjes te zien rondom neus, voorhoofd of kin. Couperose verminderen kan gelukkig op verschillende manieren. Mensen die gevoelig zijn voor couperose hebben vaak ook last van koude handen en voeten in de winter. Dit heeft te maken met de slechte bloedsomloop.

Op de volgende manieren kunnen we couperose verminderen :

 • Let op uw voeding: couperose kan erger worden door gebruik van sterke kruiden, hete dranken en alcohol.
 • Vermijd temperatuurswisselingen: couperose kan erger worden door een sauna, heet baden of douchen.
 • Bescherm uw huid goed tegen de zon.
 • Vermijd scrubs maar gebruik liever een enzymatisch peeling om dode huidcellen te verwijderen of grove poriën te verminderen.
 • Gebruik de juiste verzorgingsproducten: geen activerende ingrediënten maar juist kalmerende ingrediënten zoals bijvoorbeeld vitamines B in crèmes.
 • Reinig uw gezicht niet met lotion of tonic: die alcohol bevatten of alcohol vervangers die de huid juist irriteren
 • Wees voorzichtig met sporten: zware krachtinspanning kan couperose verergeren
 • Vermijd de zonnebank
   

 

Let op: Onze arts heeft deze resultaten behaald bij diverse patienten echter is ieder mens uniek en de resultaten van de behandeling kunnen afwijken. Tijdens een vrijblijvend consult zullen wij u altijd een eerlijk advies geven!

Couperose verminderen en verwijderen kan veilig en effectief

Het laseren van couperose kan gebruikt worden voor verschillen vaatafwijkingen. Couperose is een rode verkleuring in de huid met daarin allemaal kleine gesprongen adertjes. Rosacea is een vorm van couperose gecombineerd met acne. Er zijn dan ook veel puistjes op de huid zichtbaar. Ook kunnen er losse vaatjes in het gezicht zichtbaar zijn. Deze worden ook wel spinnetjes genoemd.
 

Ontstaan en terugkeer van Couperose

Na een aantal combinatie behandelingen (zoals met infusietherapie) is de couperose al een stuk minder. Aangezien het erfelijk kan zijn en de levensstijl invloed kan hebben wil de couperose vaak op een andere plaats weer opkomen. Geregeld onderhouden is hierbij aan te raden om een zo optimaal mogelijk resultaat te kunnen garanderen.


Waarom een couperose behandeling?

Een gezonde en gladde gezichtshuid is één van de meest nagestreefde schoonheidsidealen voor zowel mannen als vrouwen. Door ouderdom en schadelijke invloeden van buitenaf krijgt de huid in de loop der jaren steeds meer blijvende littekens, rimpels en verkleuringen. Voorheen werd couperose, adertje voor adertje, behandeld met een warme naald. Een pijnlijke en tijdrovende behandeling. Pogingen om deze oneffenheden te verbergen met crèmes en concealers, ontaardden veelal in een nog slechtere huidconditie waarbij de huid reageert op agressieve ingrediënten of gaat verstoppen. Een huidvriendelijke oplossing op de lange termijn is een couperosebehandeling door middel van de laser-techniek. Een dermatologisch verantwoordde behandeling met resultaat en geschikt voor de meest gevoelige huidtypen.
 

Het consult

Tijdens het eerste gesprek worden de wensen, mogelijkheden, gezondheid en eventuele contra-indicaties doorgenomen. De huidtherapeut inspecteert de huid en stelt vervolgens samen met u een persoonlijk behandelplan op. Het soort couperose behandeling wordt besproken en het is mogelijk om een proefpuls te ervaren. Tevens worden er voor en na foto’s gemaakt om het resultaat te kunnen evalueren.
 

Hoe werkt een laserbehandeling van couperose?

De couperose behandeling start met enkele proefpulsen om de huidreactie en instellingen te bepalen. Na het reinigen van de huid wordt er een verkoelende gel aangebracht op het behandelgebied. Systematisch wordt het gebied ‘bestempeld’. Elke puls-‘stempel’ bestaat uit een combinatie licht en radiofrequente energie. Hemoglobine (de rode kleur in het bloed) neemt deze energie op en zet het – plaatselijk in het vaatje – om in warmte. Deze warmte zorgt ervoor dat het vaatje vernietigd wordt. Na elke behandeling zijn de vaatjes minder zichtbaar. Elke puls voelt als een klein prikje in de huid. Bij deze techniek is er geen verdoving nodig. Na de behandeling kan de huid lichtrood gekleurd zijn en/of licht gezwollen (als er bijvoorbeeld dicht bij de ogen behandeld wordt, kan dit gebied iets opzwellen). Na de behandeling kunnen er kleine korstjes ontstaan. Deze verdwijnen na enkele dagen.
 

Hoe snel zie ik resultaat?

Kleine vaatjes zijn soms al na één behandeling verdwenen. Voor grotere gebieden, diepere vaatjes en rosacea zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Gemiddeld tussen de één en vijf behandelingen. Na elke couperose behandeling ziet u de vaatjes geleidelijk aan verminderen. In het behandelde gebied zullen pigmentvlekken, zoneschade en grove poriën verminderen. Uw huid zal steeds meer gaan stralen!
 

Zijn er risico’s of complicaties bij een laserbehandeling van couperose?

Tijdens het intakegesprek vraagt de huidtherapeut ook naar uw gezondheid en bespreekt zij met u de contra-indicaties (wanneer er niet behandeld mag worden). Geef altijd aan welke medicatie u gebruikt en/of kort geleden gebruikt heeft. Bescherm uw huid ook altijd goed tegen schadelijke uv-stralen om complicaties als pigmentreacties en blaarvorming te voorkomen.
 

Voordelen van de behandeling

 • Korte behandeling;
 • Gelijk resultaat;
 • Bewezen methode.
   

Prijzen en vergoedingen

Bij Clinique Dr. Don werken hbo-geschoolde en Kwaliteit-geregistreerde huidtherapeuten (wet BIG, artikel 34), die lid zijn van de beroepsvereniging NVH (Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten). Vergoedingen kunnen per zorgverzekeraar verschillen en zijn afhankelijk van uw polis. In uw zorgverzekeringspolis kunt u zien of en in welke mate u een behandeling vergoed krijgt. U kunt ook telefonisch contact opnemen met uw contactpersoon bij uw zorgverzekeraar om na te gaan welke vergoeding er voor u geldt.

 • Intakegesprek huidtherapie: Gratis
 • Een behandeling is vanaf € 45,-

Voor de huidverbetering behandelingen uit de Medispa kunt u alleen bij onze Clinique in Hengelo terecht. 

Wij zijn aangesloten bij

 • NVCG
 • NVVH
 • NVVCC
 • Anbos
 • DGAUF
 • DALA

Certificaat Skin Rejuvenation Certified Peelings Certified XLHair Face Lifting Techniqiues