Voorzorg ooglidcorrectie

Graag vertellen wij u wat over de voorbereiding voor een eventuele ingreep. Waar moet u rekening mee houden en wat is goed om te weten.
 

Do's & don'ts bij een ooglidcorrectie

Medicijngebruik

Gebruikt u bloedverdunners? Of pijnstillers met een bloedverdunnende werking, zoals ibuprofen of aspirine? Deze middelen vergroten de kans op een bloeding tijdens of na de behandeling. Vraag de arts die het middel heeft voorgeschreven, of u hier tijdelijk mee mag stoppen. Geef het aan ons door als u niet mag stoppen met het gebruik van bloedverdunners. Laat het ons ook weten als u per ongeluk voor de behandeling een bloedverdunnend medicijn heeft ingenomen. We maken dan een nieuwe afspraak.

Om blauwe plekken te voorkomen en te verminderen, gebruiken veel mensen Arnicadruppels of -zalf. Arnica is verkrijgbaar bij vrijwel elke drogist en apotheek. U begint hiermee een week voor de behandeling. Zolang u de pleisters op uw oogleden heeft, mag u geen Arnica zalf gebruiken. Direct na het verwijderen van de hechtingen kunt u hiermee weer starten. De druppels kunt u gewoon tijdens deze periode blijven gebruiken. In plaats van druppels kunt ook tabletten met Arnica nemen.
 

Algemene richtlijnen ooglidcorrectie

  • Autorijden na een ooglidcorrectie: Direct na de ingreep mag u niet zelfstandig autorijden. Neem daarom iemand mee of kies voor het openbaar vervoer. De operatie heeft geen nadelig effect op uw gezichtsvermogen. Wel zijn de oogleden de eerste week gezwollen.
  • Contactlenzen na een ooglidcorrectie: Draag geen contactlenzen na de behandeling. Dit mag pas weer als de hechtingen eruit zijn.
  • Douchen na een ooglidcorrectie: U mag douchen, maar zorg ervoor dat de wond droog blijft. Is de wond toch nat geworden, dep dan de oogleden voorzichtig droog.
  • Make-up na een ooglidcorrectie: Zolang u hechtingen heeft, kunt u uw ogen niet opmaken. Deze periode duurt ongeveer een week. Hierna kunnen nog bloeduitstortingen zichtbaar zijn en zijn de oogleden tot 1 à 2 maanden licht gezwollen. U mag de ogen dan wel voorzichtig opmaken. Ga voorzichtig te werk bij het verwijderen van de make-up.
  • Zwemmen na een ooglidcorrectie: Pas na het verwijderen van de hechtingen – en als de wondjes goed genezen zijn – mag u weer zwemmen. Dit kan 7 tot 10 dagen duren.
  • Werken na een ooglidcorrectie: In principe mag u snel weer aan het werk. Vermijd de eerste week lichamelijke inspanning, zoals tillen, bukken en persen. Dit verhoogt namelijk de kans op nabloedingen. Hou er verder rekening mee dat de oogleden de eerste 2 weken blauw en gezwollen kunnen zijn.
  • Zonnen na een ooglidcorrectie: Stel de eerste 6 weken de littekens zo min mogelijk bloot aan zonlicht. Gaat u toch in de zon, gebruik dan een zonnebril en een goede zonnecrème met een hoge beschermingsfactor.
  • Gebruik littekenzalf na een ooglidcorrectie: Veel mensen gebruiken vanaf 10 dagen na de behandeling graag een littekenzalf. Of willen een helende lichtbehandeling ondergaan. De arts adviseert u graag welke nabehandeling voor u het meest geschikt is.
     

Heeft u nog vragen?

Wilt u meer informatie over de ingreep of heeft u andere vragen, neem dan gerust contact met ons op. U kunt onderstaand contact formulier invullen en dan zullen wij contact met u opnemen. 

 

Vul in en wij nemen contact met u op!

Loading