Bovenooglidcorrectie

Bovenooglidcorrectie is, naast liposuctie, één van de meest uitgevoerde operaties bij Clinique Dr. Don. Onze artsen zijn ervaren medisch specialist op het gebied van correcties van de bovenste oogleden. Wij hebben al veel patiënten hun jeugdige ogen en open uitstraling teruggegeven. Bovenooglid chirurgie verbetert de esthetiek van de ogen door het aanpakken van de overtollige en verslapte huid vaak geassocieerd met het ouder worden en de daarbij behorende wallen van de onder-oogleden.

De artsen gebruiken verschillende technieken uit de ooglift chirurgie, wat resulteert in een minimale incisie (insnijding), minder verdoving, minder zwellingen, minder bloeding en een sneller herstel.

Afspraak maken bij Dr. Don?
 

bovenooglidcorrectie
Let op: Onze arts heeft deze resultaten behaald bij diverse patienten echter is ieder mens uniek en de resultaten van de behandeling kunnen afwijken. Tijdens een vrijblijvend consult zullen wij u altijd een eerlijk advies geven!

Basis bovenooglidcorrectie 

Boven- ooglidcorrectie (medische term is Boven-Blepharoplastiek) is een ingreep die is gericht op het verbeteren van het uiterlijk en de functie van de oogleden. Veel mensen ervaren de overtollige huid op de bovenste oogleden als vermoeiend en kunnen in bepaalde gevallen minder goed zien. Voor anderen is het cosmetische effect het grootste probleem. Onze vrouwelijke patiënten geven aan dat zij het jammer vinden geen oogmake-up te kunnen gebruiken omdat het uitloopt en vlekkerig wordt. In veel gevallen is het bovenste ooglid al zover uitgezakt dat oogmake-up helemaal niet meer opgebracht kan worden. Het doel van de ingreep is het herstellen van de vorm en de contour van de bovenste oogleden. Daarnaast zorgt het ook voor een uitgerust en fris uiterlijk.

Het verouderingsproces van het bovenste ooglid

Iedere keer als u knippert met uw ogen heeft dit effect op het dunste gedeelte van de elastische vezels in de tere huidstructuur en op de vezels van de levator spier (de spier die het ooglid heft). De huid op de oogleden is van een dunne delicate structuur die helaas snel verouderd en de neiging heeft tot hangen. Als daarnaast de levator spier ook verder verslapt, ontstaan uiteindelijk de zogenaamde “hooded eyes”.

In onze jongere jaren heeft het ooglid normaal gesproken volume en een jeugdige en soepele uitstraling. Dit volume wordt gecreëerd door vetweefsel en steunweefsel. Als in de loop van de jaren dit afneemt dan ontstaan de verzakkingen van het bovenooglid en de wallen onder het onderooglid. De vetcompartimenten rond het oog hebben de neiging om naar voren te verschuiven in reactie op het verslapte spier- en steunweefsel. Om dit te corrigeren neemt de arts niet alleen de uitgezakte huidplooi weg maar verdeelt ook de vetcompartimenten tot een mooi geheel.

bovenooglidcorrectie
Let op: Onze arts heeft deze resultaten behaald bij diverse patienten echter is ieder mens uniek en de resultaten van de behandeling kunnen afwijken. Tijdens een vrijblijvend consult zullen wij u altijd een eerlijk advies geven! 
 

Voor wie is deze behandeling geschikt?

Hier zijn de acht top redenen van onze patiënten om een ooglidcorrectie bij Clinique Dr. Don uit te laten voeren.

 • Vrienden, collega’s of bekenden blijven vragen of ik moe ben;
 • Ik heb de indruk dat ik in mijn werkomgeving gezien wordt als oudere werknemer;
 • Mensen schatten mij ouder in dan ik ben;
 • Ik kijk in de spiegel en mijn ogen zien er klein of zelfs bijna gesloten uit;
 • De echte vorm van mijn ogen wordt verborgen onder een huidplooi;
 • Ik ben gefrustreerd omdat mijn oogmake-up zo snel uitloopt;
 • Mijn oogleden voelen zwaar aan en om dit te compenseren trek ik de hele dag mijn wenkbrauwen op, wat heel vermoeiend is en mij hoofdpijn geeft;
 • Ik heb meer moeite met mijn zicht.

Door alleen een goed uitgevoerde ooglidcorrectie en zeker in combinatie met de lift vinden patiënten dat hun gezicht aanzienlijk is verjongd en dat de reacties uit hun omgeving heel positief zijn. “Ben je net terug van vakantie?“
 

Hoe wordt de bovenooglidcorrectie uitgevoerd?

Voorafgaand aan de ingreep wordt het gebied gedesinfecteerd en een plaatselijke verdoving toegediend. De arts gaat nu het gebied om en op het ooglid uittekenen met een huidpotlood om de basis te leggen voor het herstel van de esthetische contouren. Dit artistieke uittekenen zorgt ondermeer voor het verschil tussen een gewone ooglidcorrectie en een ooglidcorrectie van hoog esthetisch niveau.

Met behulp van zijn minimale incisietechniek, verwijdert de arts het overtollige vet en weefsel op het bovenste ooglid. Vervolgens worden de huid en spieren opnieuw gedrapeerd en de incisie wordt gehecht en gesloten. De speciale operatietechniek van Dr. Don geeft veel minder zwelling en blauwe plekken.

Gratis consult?
 


Pijn en verdoving

De ooglidcorrecties door onze arts verschillen van de traditionele bovenste ooglidcorrecties. Zijn correctietechniek zorgt voor een minimaal risico, minimale verdoving, minimale bijwerkingen en maximale resultaten. Door de lokale verdoving is er minder downtime na de ingreep. Onze patiënten ervaren geen pijn tijdens de ingreep. De incisies genezen uitstekend en nagenoeg onzichtbaar, zelfs wanneer de ogen gesloten zijn. Gemiddeld kan een ooglidchirurgie één a twee uur duren afhankelijk van de mate van correctie op gebied van esthetische contourverbetering (bijv. terugbrengen naar amandelvormige ogen).
 

Etnische verschillen bij een bovenooglidcorrectie

Bij het uitvoeren van een bovenste ooglidcorrectie houdt een ervaren arts rekening met etnische verschillen tussen patiënten. Bijvoorbeeld, het Aziatische ooglid verschilt anatomisch in veel opzichten. Onze arts heeft ervaring met Aziatische ooglidcorrecties. Speciale aandacht is nodig voor het centrale aspect van het bovenste ooglid en de verticale vouwen om ervoor te zorgen dat het Aziatische oog niet ‘verwesterd’.
 

bovenooglidcorrectie
Let op: Onze arts heeft deze resultaten behaald bij diverse patienten echter is ieder mens uniek en de resultaten van de behandeling kunnen afwijken. Tijdens een vrijblijvend consult zullen wij u altijd een eerlijk advies geven! 
 

Een bovenooglidcorrectie bij een donkere huid? Welke factoren spelen mee?

Huid komt in verschillende tinten voor. Mensen met een donkere huid moeten zich bewust worden dat bepaalde incisies anders genezen bij een ooglidcorrectie dan in vergelijking bij patiënten met lichtere huidtinten. Er zijn diverse etnische overwegingen bij een ooglidcorrectie; huidskleur is er één van. Een donkere huid heeft meer melanine (met extra voordeel van een grotere bescherming tegen zon en minder rimpels). Een donkere huid is ook meer vatbaar voor verdikte littekens en verkleuringen. Een ervaren arts weet hoe hij de incisie moet plaatsen om bijwerkingen tot een minimum terug te brengen.

Een incisie in een donkere huid die niet vakkundig is geplaatst kan leiden tot zichtbare littekens. De kans is dan groot dat het litteken blijft groeien tijdens en na de herstelperiode. Het littekenweefsel kan zich zelfs ontwikkelen tot een keloid. Onze arts heeft zich gespecialiseerd in etnische ooglidcorrecties en weet welke risico’s zich kunnen voordoen en hoe deze tot het minimum beperkt kunnen worden.

Advies op maat?

 

Bovenooglidcorrectie bij mannen

Bovenooglidcorrectie bij een man is duidelijk anders dan bij een vrouw. Een ervaren arts weet welke technieken hij moet gebruiken om een mannelijk resultaat te krijgen. Het is belangrijk om een onderscheid te kunnen maken tussen een vrouwelijke en een mannelijke ooglidcorrectie. Bekende mannelijke acteurs hebben zich laten behandelen door artsen die deze techniek niet konden toepassen en het resultaat is een “plastic” uitstraling.

Voor een jonge man zorgen de oogleden meer voor open blik met een “alerte” uitstraling. Bij een man die wat ouder is, is een “ervaren en zelfbewuste” uitstraling passender. Als de contouren die daar verantwoordelijk voor zijn niet worden behouden tijdens de ingreep, verliest de man zijn individualiteit en gaat hij meer een vrouwelijke expressie krijgen. Dr. Don heeft zich al jaren weten te onderscheiden door zijn artistieke touch en buitengewone vaardigheid in het uitvoeren van complexe ooglidcorrecties en ooglifting.


Altijd een gratis consult

Bij Clinique Dr. Don kunt naast een basis-ooglidcorrectie ook terecht voor gespecialiseerde bovenooglidcorrecties. Hoe weet u welke behandeling voor u geschikt is?

Tijdens de intake worden uw oogleden goed in beeld gebracht en de behandelmogelijkheden met u besproken. In veel gevallen is een basisooglidcorrectie voldoende voor een mooi resultaat maar in een aantal situaties komt er meer specialistisch werk aan te pas. In een persoonlijk gesprek worden alle mogelijkheden met u besproken. Een behandelplan op maat voor het beste resultaat. Dr. Don is gespecialiseerd in speciale boven- en onderooglidcorrecties.

Ook voor mannen

Prijzen bovenooglidcorrectie

De behandelmogelijkheden zetten we voor u op een rij

 • De basis-bovenooglidcorrectie

Tijdens deze behandeling wordt alleen overtollig huid verwijderd. De ingreep duurt ongeveer drie kwartier.

Is er meer aan de hand, dan zijn dit de mogelijkheden:

 • Basis-Boven-ooglidcorrectie met onderliggend vetverwijdering
 • Basis-Boven-ooglidcorrectie met 1 strontje of 1 wratje
 • Basis-Boven-ooglidcorrectie met een traanklierophanging
 • Basis-Boven-ooglidcorrectie met een interne browlift
 • Basis-Boven-ooglidcorrectie met het verwijderen van xantelasmata

Voorbeeld van xantelasmata

Wilt u weten of een ooglidcorrectie voor u geschikt is?

Bel ons voor een gratis intake en wij geven u een kundig en gedegen advies. Voor een afspraak in Hengelo (074-3030250) voor een afspraak in Amsterdam (020-8950455). Wij helpen u graag verder. 

Vul in en wij nemen contact met u op!

Loading