De 25 meest gestelde vragen over Facelift-chirurgie in de spreekkamer van Dr. Don!

Meest gestelde vragen

De meest gestelde vragen bij Facelifts.

De vragen hebben betrekking op de volgende onderwerpen:

 • Soorten Facelifts
 • Gezichtsveroudering
 • Ideale patiënten voor een Facelift
 • Voorbereiding op een Facelift-ingreep
 • Moet ik afvallen voor de Facelift-operatie
 • De Facelift-operatie
 • Zorghotel na de ingreep
 • Herstel na een Facelift-operatie
 • Facelift-Resultaten
 • Is een Facelift de moeite waard?
 • Wat kan Dr. Don voor u betekenen

 

Facelift chirurgie is een van de meest populaire behandelingen die mensen wel meer dan 10 jaar jonger laten uitzien. Een Facelift helpt bij het verwijderen van rimpels, hangende wangen, kaken, onderkin en een losse huid rond de hals.

Clinique Dr. Don is gespecialiseerd in verschillende type Facelifts. Nu gaan we de vragen beantwoorden die bij veel van onze patiënten leven.

Soorten Facelifts

Deep plane face- en halslift

Welke type Facelift past bij mij?

De meest geschikte Facelift die voor u het meest geschikt is hangt af van een aantal factoren zoals: hoe vergevorderd de veroudering van uw huid en onderliggende weefsels is en welke resultaten u graag wilt zien en hoe lang wilt u genieten van de verjonging (dus hoeveel jaar).

Tijdens de intake zal Dr. Don u met echo onderzoeken wat de kwaliteit van uw gezichtshuid, hals en onderliggende weefsels nog is. Daarna zal hij u kundig en eerlijk adviseren wat in uw geval de beste Facelift is. Afgestemd op uw persoonlijke wensen en behoeften.

Er zijn veel verschillende soorten Facelifts, waaronder de SMAS Facelifts, Verticale Deep Plane Facelift, MACS Facelift, Mini-Facelift, Mid-Facelift, Lagere Facelift en Halslift.

Ik hoor zo vaak het woord SMAS-laag vallen als het over een Facelift gaat, wat betekent SMAS?

De SMAS (oppervlakkig musculo-aponeurotisch systeem) is een weefsellaag in het gezicht en de hals die net onder de huidlagen ligt. Het is een complex netwerk van spieren, pezen en fascia (bindweefsel) dat zich uitstrekt van de diepe gezichtspieren tot aan het huidoppervlak. De SMAS-laag speelt een belangrijke rol bij het behouden van de structuur en de vorm van je gezicht, maar ook bij de beweging van het gezicht, zoals glimlachen, fronsen en andere gezichtsuitdrukkingen.

Een Facelift, ook wel rhytidectomie genoemd, is een chirurgische ingreep die tot doel heeft de huid en de onderliggende weefsels van het gezicht, inclusief de SMAS-laag op te tillen een aan te spannen, om een jeugdiger en frisser uiterlijk te creëren.  Een Deep-Plane Facelift en Halslift richt zich specifiek op de SMAS-laag en daaronder. Het chirurgisch herstellen van de verouderde SMAS laag en de huidlagen daarboven worden gezien als de sleutel tot het bereiken van langdurige natuurlijke verjonging van het gezicht en hals.

Hoe herken ik de juiste Facelift-dokter voor mij?

Het is belangrijk niet te vergeten dat een Facelift een operatie is en ook hersteltijd vraagt. Zorg altijd dat u een arts raadpleegt die veel ervaring heeft met deze ingrepen. De titel Plastisch Chirurg is niet hetzelfde als een kundig en ervaren operateur op gebied van Faceliften. Dus hoeveel doet u er per week Dokter! Gebruikt u een Echo als u mijn gezicht op veroudering onderzoekt? En mag ik voor en na foto’s zien van de ingrepen die u uitgevoerd heeft!!!!!  

Welke Facelift geeft het meest natuurlijke resultaat?

facelift spiegel

Als u met een Facelift het meest natuurlijke resultaat wilt behalend dan raden wij u een Verticale Deep-Plane Facelift aan, die resultaten houden meer dan 10-15 jaar aan en zijn vaak maar 1 keer nodig.

Wat is een Deep-Plane-Facelift?

Een Deep-Plane –Facelift is een chirurgische ingreep die tot doel heeft de diepere lagen van het gezicht, inclusief de spieren en onderliggende weefsels, op te tillen en aan te spannen. De behandeling heeft verschillende voordelen:

 1. Natuurlijk ogende resultaten: Een Deep-Plane-Facelift is ontwikkeld om de onderliggende structuren van het gezicht en de hals aan te pakken, het resultaat wordt dan veel natuurlijker en de lift geeft een zeer jeugdig uiterlijk
 2. Verbeterde gezicht-symmetrie: De ingreep geeft mogelijkheden om asymmetrie of onevenwichtigheden in het gezicht te corrigeren. Het resultaat is dan evenwichtiger en harmonieuzer.
 3. Langdurige resultaten: Een verticale Deep-Plane-Facelift en Halslift is een wat invasievere behandeling dan andere soorten Facelifts, maar het levert hierdoor wel resultaten op die vele jaren aanhouden omdat de diepere structuren aangepakt worden. In de diepte ligt ook de oorzaak van alle huidverslapping.
 4. Verjonging van de hals: Een Verticale Deep-Plane-Facelift en Halslift pakt ook de uitgezakte hals aan, veel mensen vinden dit een naar gezicht een verouderde hals. Ze bedekken die vaak met shawls of coltuitjes.
 5. Mooier verdeeld volume van gezicht: Het kan helpen het volumeverlies in het gezicht terug te brengen. Volumeverlies is vaak een gevolg van veroudering.

Wat is een Mini-Facelift?

Een Mini-Facelift wordt ook wel een kort-litteken-facelift genoemd en  geeft 1 sneetje voor het oor, daarna kan de SMAS-laag  wat aangetrokken worden. Vooral mensen tot 45 jaar met milde tekenen van huidveroudering zijn geschikt voor een Mini-Facelift.

Is het de moeite waard om een Facelift te ondergaan?

Een Facelift levert resultaten op die veel langer aanhouden in vergelijking met oppervlakkige cosmetische behandelingen.

Waarin verschilt een Facelift van een Halslift?

Een Facelift is bedoeld om de onderste en middelste deel van het gezicht, inclusief de kaaklijn en de wangen, te verjongen. Een halslift is speciaal ontwikkeld om de losse huid van de hals en de spieren in het halsgebied strakker te maken voor een fris en strak uiterlijk.

Kan een facelift de hals strakker maken?

Alleen een Verticale- Deep-Plane-Facelift kan zowel het gezicht als de hals strakker maken. De overige Facelifts kunnen de losse huid van het ondergezicht verminderen tot net onder de kaakrand verder niet.

Is het mogelijk om alleen een halslift te laten doen?

Ja, dat is mogelijk maar de resultaten van een Verticale Deep-Plane-Facelift en Halslift zijn mooier omdat het gezamenlijk wordt gedaan in 1 keer. Geen extra littekens en de verzakte huid- en spierlagen worden weer op de plek terugbracht waar ze jaren geleden gezeten hebben. Uw oorspronkelijk jonge gezicht komt na de operatie weer helemaal terug. Hoe natuurlijk is dat!

Gezichtsveroudering

gezichtsveroudering

Wanneer beginnen de wangen te verouderen en te zakken?

Doorhangende wangen en kaken ontstaan meestal begin veertig. Bij sommige mensen zien we het al in de dertig ontstaan. Dit kan te maken hebben met o.a. familiaire oorzaken ( komt het in de familie voor) en levensstijl.

Wat is de beste behandeling voor uitgezakte wangen en kaaklijn?

De beste behandeling om slappe kaaklijnen en een zware hals te verhelpen is een lagere Facelift in combinatie met een halslift of een Verticale-Deep-Plane-Facelift.

Kan een Facelift Rimpels verwijderen?

 Een Faceliftoperatie kan de gezichtsrimpels aanzienlijk verminderen door de huid strakker te maken. Wil je de huidkwaliteit verbeteren dan zijn aanvullende behandeling nodig. Zoals lipofilling, Laser, Microneedling of Medische Peelings.

Zorgt een Facelift dat ik er jonger uitzie?

Afhankelijk van het type Facelift kunnen de meeste ingrepen er 5 tot 10 jaar u jonger uit laten zien. Een uitzondering is de Verticale-Deep-Plane-Facelift die zal tot 15 jaar meegaan.

Wat is de beste manier op de hals strakker te maken?

De beste manier om de huid van de hals strakker te maken en de wangen op te tillen en overtollige huid te verwijderen is om een Facelift en halslift te ondergaan. Of nog maar eens de Verticale-Deep-Plane-Facelift is hier de gouden standaard.

Kan ik door een Facelift er meer dan 10 jaar jonger uitzien?

Ja, dat kan door een Verticale-Deep-Plane-Facelift.

Wat is het beste: Fillers of een Facelift?

 De meest geschikte cosmetische behandeling zal afhangen van de ernst van de huidveroudering die u heeft. Fillers zijn goed in te zetten bij milde tekenen van huidveroudering met een niet chirurgische ingreep. Bij Clinique Dr. Don adviseren wij graag de Vegan Filers. Facelift-chirurgie is  meer geschikt voor matige tot ernstige gezichtsveroudering.

 

Ideale patiënten voor een Facelift

Ideale patiënt voor facelift

Hoe weet ik of een Facelift voor mij geschikt is?

 Er zijn verschillende kenmerken van veroudering die het gezicht veel ouder maken dan dat de patiënt is. We denken dan aan o.a. lijnen, rimpels, verslapte huid, een huid die van de wangen doorgezakt is naar de hals. Deze zijn allemaal geschikt om te corrigeren door een Facelift.

Wat is de beste leeftijd om een Facelift te ondergaan?

De beste leeftijd hangt af van de ernst van de veroudering in het gezicht die u heeft. Een mini-facelift is geschikt voor 40-plussers. Mensen van 50 jaar en ouder zullen eerder geschikt zijn voor een volledige Facelift en of Halslift. De Deep-Plane-Facelift is de meest geavanceerde methode voor gezichtsverjonging.

Ben ik geschikt voor een Facelift?

Ideale patiënten voor een Facelift-operatie zijn onder meer mensen die echt last hebben van de veroudering in hun gezicht. Ze voelen zich anders dan als ze in de spiegel kijken. “ Ik zou zo graag een jongere versie van mijzelf willen zijn” zeggen ze dan bij Dr. Don. Wel moeten ze realistische verwachtingen hebben. Eigenlijk het liefst niet rokers en ze moeten bereid zijn alle instructies op te volgen na de ingreep.

Voorbereiding op een Facelift operatie

Voorbereiding op een facelift

Hoe moet ik mij voorbereiden op een Facelift ingreep?

Voor de ingreep moet u de volgende aanbevelingen opvolgen:

 • Stop minimaal 4 weken voor de ingreep met roken
 • Ga niet zonnebaden, liefst niet in de zon met gezicht en hals
 • Stop met gebruik van medicijnen die het risico op bloedingen vergroten, als aspirine en mogelijk bloedverdunner ( dit in overleg met Dr. Don)
 • Eet gezond en drink minimaal 2 liter water per dag.
 • Wees uitgerust op de dag van de ingreep

 

Moet ik afvallen voor de Facelift-ingreep?

Patiënten moeten het liefst voor de Facelift-operatie op of nabij hun streefgewicht zijn om de best mogelijke resultaten te krijgen.

De Facelift-operatie

de operatie

 

Wat houdt een Faceliftoperatie in?

De meeste Faceliftoperatie worden uitgevoerd onder lokale en krachtige verdoving om pijn en ongemak tijdens de ingreep weg te nemen. Dr. Don zal eerst beginnen met het maken van sneetjes in de gemarkeerde gebieden. Dat zijn gebieden in het gezicht en hals die Dr. Don met een wit potlood helemaal afgetekend heeft. Zo weet hij precies waar en hoe hij deze gaat behandelen tijdens de chirurgische ingreep.

Dr. Don plaatst de sneetjes in de natuurlijke huidplooien, binnen de haarlijn en achter en in het oor . U ziet ze niet.

De diepe zachte weefsels worden vervolgens operatief strakker gemaakt, gevolgd door het verwijderen van de overtollige, uitgezakte en rimpelige huid. Zodra het maximale niveau van het liften is bereikt, worden de huidlagen en spierlagen gesloten met oplosbare hechtingen.

Is plaatselijk verdoving voldoende?

Dr. Don en zijn team hebben de plaatselijke verdoving zo samengesteld dat u geen pijn of ongemak ervaart.

Hoelang duurt een Facelift –operatie?

De duur van de Facelift-operatie is afhankelijk van het type facelift. Een volledige facelift met hals duurt ongeveer 4 uren en de Mini-Facelift duurt tussen 1 en 2 uren.

Houd ik littekens over na de Facelift-ingreep?

Ja. De locatie van de Facelift-littekens worden bepaald door het type Facelift. Dr. Don staat bekent om zijn onzichtbare littekens en daar is niet iedere chirurg even goed in.

Zorghotel na de Facelift

Waarom ga ik naar een zorghotel na de ingreep?

Om de patiënten goed te kunnen begeleiden en te volgen verblijven zij na de ingreep een nachtje in het dichtbij gelegen zorghotel waar onze verpleegkundigen en artsen de nazorg verlenen. U gaat dan ontspannen de volgende dag weer naar huis.

Herstel na een Facelift-operatie

herstel na een facelift

Wat kan ik verwachten na een Faceliftoperatie?

Het is normaal dat u na de ingreep blauwe plekjes en wat zwelling in het gezicht heeft. Dit is een normale bijwerking van een Facelift en zal tijdens de eerste twee weken snel wegtrekken.

Heb ik na de Facelift ingreep veel pijn?

Na de ingreep kan er wat zwelling ontstaan en kan ongemakkelijk aanvoelen. Dr. Don kan lichte pijnmedicatie voorschrijven als de patiënt het nodig heeft of als geruststelling.

Om zoveel mogelijk ongemak te voorkomen is het belangrijk dat u zich houdt aan de instructies die wij u meegeven. Het herstelproces zal dan veel soepeler verlopen.

Hoe moet ik mijn gezicht verzorgen na de Facelift-ingreep?

 • Tijdens de eerste 72 uur na de operatie moet u af en toe coldpacks op het gezicht aanbrengen om de zwelling te verminderen.
 • Houd uw hoofd omhoog als u ligt
 • Zware lichamelijke inspanning is echt even niet verstandig, dus niet doen
 • De eerste 14 dagen niet naar de sportschool
 • Reinig het gezicht met speciale lotion, zachte zeep en dep zachtjes de huid weer droog

 

Hoe herstel ik het snelst van een Facelift?

De volgende topics zullen u helpen sneller te herstellen van een Facelift-ingreep

 • Eet gezond, vooral veel eiwitten en vitaminen
 • Drink minimaal 2 liter water op een dag
 • Slaap op je rug en met het hoofd hoog
 • Ga niet met je gezicht en hals in de zon of scherp daglicht
 • Houdt de sneetjes met de hechtingen schoon en droog
 • Draag de compressiekleding zoals aangegeven bij de intake en voorbereidend OK-gesprek

Hoe lang duurt het voordat de strakheid in het gezicht verdwijnt?

De strakheid zal geleidelijk afnemen in de eerste 6 weken van de Facelift.

Hoe lang duurt het voordat er wat ongemak achter het oor verbetert na een facelift?

Na de ingreep kunt u een lichte irritatie ervaren achter het oor, dat kan tot 4 weken aanhouden.

Is gezichtsmassage zinvol na een Facelift?

Zachte weefselmassage is zinvol bij het wegwerken van kleine knobbeltjes op de littekentje. Doe het wel heel voorzichtig.

Hoe lang duurt de zwelling bij een Facelift?

Zwelling bij een Facelift kan tot 2 weken na de operatie aanhouden. Dus goed koelen dan kan de periode zeker korter zijn.

Hoe lang moet ik het Facelift-compressie-band dragen?

Dat varieert per Facelift. Dr. Don en zijn team zal u hierover informeren tijdens de intake.

Wanneer kan ik mijn haar wassen na een Facelift?

Twee dagen na de facelift kunt u veilig douchen en uw haar met hele milde shampoo wassen.

Wat is de beste manier om de kleine knobbeltje op de littekentjes te verminderen?

Zachte gezichtsmassage helpt om de huid weer glad te maken. Deze huidknobbeltjes die zijn het gevolg van postoperatieve zwelling en gaan vanzelf weg maar u kunt dit proces versnellen door ze acht te masseren.

Wanneer kan ik make-up dragen na een Facelift?

In onze kliniek hebben wij speciale make-up voor na een operatie in het gezicht. Voor meer informatie staan onze huidtherapeuten voor u klaar.

Hoe lang duurt het voordat alle blauwe plekjes en zwelling verdwijnen na een Facelift?

Na een Facelift kan het tot 4 weken duren voordat alle blauwe plekjes en zwelling verdwenen zijn.

Wat kan ik het beste eten na een Facelift?

Behalve gezond eten is het vermijden van stress en zware lichamelijke inspanning een must. Als we het over voeding hebben raden wij u aan veel magere eiwitten om de wondgenezing te optimaliseren. Deze komen vooral voor in kip, avocado, noten, zaden en linzen. Denk ook even aan complete multivitaminen van goede kwaliteit. We adviseren u graag.

kaaklijn facelift

Hoelang blijven de resultaten van een Facelift zichtbaar?

Het resultaat van een Facelift kan tot 10 jaar aanhouden en bij een Verticale Deep-plane-Facelift zelfs tot 15 jaar.

Gaat een Facelift eeuwig mee?

Een Facelift-ingreep kan resultaten opleveren die tot tien jaar of langer duren, maar er is geen behandeling die de veroudering helemaal stop zet. Na de Facelift gaat de huidveroudering vanaf dat moment gewoon weer verder. Alleen het duurt dan 10 jaar voor u weer op het punt komt van voor de Facelift ingreep.

Kan je twee keer een Facelift krijgen?

Ongeveer 10 jaar na de eerste Facelift kan een tweede Facelift worden geadviseerd om het resultaat van de eerste bij te houden.

Hoe snel kan ik een tweede Facelift krijgen?

Wij raden u aan om na een eerste facelift minimaal 10 jaren te wachten. Als u een Mini-Facelift heeft gehad kunt u ongeveer na vijf jaren een volledige Facelift ondergaan.

Wanneer kan of moet de Facelift eerder uitgevoerd worden dan de 10 of 5 jaren?

Soms zijn patiënten in andere klinieken of zelfs in andere landen geweest voor een Facelift met een teleurstellend resultaat of zelfs met complicaties. Dr. Don moet dan hersteloperaties uitvoeren.  Het resultaat verbeteren en complicaties oplossen.

Is een Facelift de moeite waard?

omdat je het waard bent

Een Facelift wordt gezien als een van de meest effectieve chirurgische ingrepen om de sterke huidveroudering in het gezicht en de hals te verjongen en een jeugdig, verfrist en levendiger uiterlijk te creëren.

Is een Facelift de moeite waard?

Of een facelift de moeite waard is, hangt af van wat u wil bereiken, welke verwachtingen er zijn, maar ook speelt de algehele fysieke en emotionele gezondheid van de patiënt een rol. Een Facelift is een chirurgische ingreep die kan helpen het uiterlijk van het gezicht drastisch te verbeteren door de overtollige huid weg te snijden, de onderliggende weefsels strakker te maken en de huidlagen te herpositioneren om een jeugdiger en frisser uiterlijk te creëren.

Belangrijk te onthouden. Wat kan Dr. Don voor u betekenen

wat kan dr. Don voor u betekenen

Wij adviseren u wel om in gedachten te houden dat een Faceliftoperatie geen wondermiddel is en het verouderingsproces niet zal stoppen. Ook is het belangrijk dat u zich goed laat voorlichten. Dr. Don geeft u een eerlijk en realistisch advies.  Er is heel veel mogelijk maar als u 60 jaar bent kan Dr. Don u niet terugbrengen naar 30. Maar u wel het gezicht geven dat in uw gedachten voorkomt en die u verwacht als u in de spiegel kijkt. We kunnen stellen dat de manier van werken en zijn inzicht de gouden standaard zijn.

Meer weten?


Maak een kosteloze afspraak met Dr. Don en ervaar of u in aanmerking komt voor een Facelift.

 Hengelo 0743030250      
 Amsterdam 0208950455     
✉ [email protected]