De 25 meest gestelde vragen over Facelift-chirurgie in de spreekkamer van Dr. Don!

Een Facelift pakt intensief het verouderingsproces aan van het gezicht en de hals. Vooral de huidveroudering die is ontstaan door: zonneschade van de huid, levensstijl, genetische rimpelvorming (“mijn moeder had ook veel rimpels toen ze jong was”) en vooral de verzakking van de diepere weefsels in het gezicht.

Deze factoren zorgen voor veel fijne lijntjes, craquelé huid, rimpels, slappe, een uitgezakte kaaklijn en volumeverlies. Patiënten die zich storen aan hun spiegelbeeld en daar last van ondervinden kunnen echt baat hebben bij een Facelift.

Dr. Don: “Een goed uitgevoerde Facelift herstelt de jeugdige gezichscontouren zodat onze patiënten zich zelfverzekerder en hierdoor gelukkiger voelen”.


Maak een kosteloze afspraak met Dr. Don en ervaar of u in aanmerking komt voor een Facelift.

 Hengelo 0743030250      
 Amsterdam 0208950455     
✉ info@cliniquedokterdon.nl

 

1)    Betekenis van een Facelift-operatie
2)    Wie komen er in aanmerking?
3)    Heb ik een Facelift nodig?
4)    Verdwijnen de hamsterwangen?
5)    Is een Facelift ook gericht op de hals?
6)    Verdwijnen de rimpels rond de ogen en voorhoofd?
7)    Wat is de beste leeftijd?
8)    Is de ingreep veilig?
9)    Ziet het er natuurlijk uit?
10)  Waarom zien sommige Faceliften er onnatuurlijk uit?
11)   Krijg ik meer volume in de wangen en jukbeenderen?
12)  Lijk ik na de operatie nog op mezelf?
13)  Waar worden de incisies gemaakt?
14)  Wat zijn de mogelijke complicaties?
15)  Is een Facelift permanent?
16)  Kan ik na de ingreep weer glimlachen?
17)  Ervaar ik gevoelloosheid na de ingreep?
18)  Moet ik na de ingreep op mijn rug slapen?
19)  Mag ik eten na de ingreep?
20)  Wanneer mag ik mijn haar wassen?
21)  Wanneer kan ik weer werken?
22)  Wanneer kan ik weer alcohol drinken na de ingreep?
23)  Wanneer mag ik weer sporten?
24)  Moet de Facelift gecombineerd worden met een ooglift/correctie?
25)  Hoe weet ik of Dr. Don de beste Facelift-specialist is?

 

1) De betekenis van een Facelift-operatie bij Clinique Dr. Don

Een Facelift, ook wel Rhytidectomie genoemd, is een behandeling waarbij Dr. Don de zichtbare tekenen van veroudering corrigeert en de natuurlijke jeugdigheid van het gezicht en de hals herstelt. Het belangrijkste onderdeel van zijn Facelift-ingreep is het herpositioneren van de dieper liggende weefsellagen in de wangen en de hals en daarnaast het verwijderen van de overtollig huid.
 

2) Wie komen er in aanmerking voor een Facelift?

Vrouwen en mannen die veel last ervaren bij het ouder worden van hun uiterlijk (“ zo voel ik mij niet dokter” hoort Dr. Don nogal eens tijdens de intake). Deze groep patiënten willen zich graag laten behandelen. Maar alleen als zij na de ingreep hun eigen natuurlijke jeugdigheid in het gezicht kunnen zien en herkennen.

De beste kandidaten voor een Facelift zij die mensen die niet roken, een gezonde levensstijl hebben en realistische verwachtingen hebben van de resultaten ( 30 jaar jonger lijken is bijvoorbeeld niet haalbaar!).

Verder moeten 1 of meerdere tekenen van veroudering aanwezig zijn:

 • Hangende wangen
 • Verslapte huid van de hals
 • Overtollig vet in de hals/onderkin
 • Volumeverlies in het midden gezicht
 • Sterke marionettenlijn in het gezicht
 • Verslapte en lossere kaaklijn
   

3) Heb ik een Facelift nodig?

Een Facelift kan gunstig zijn voor patiënten met matige tot ernstige veroudering van het gezicht en een slappe huid. Vrouwen en mannen met zeer milde veroudering, zoals fijne lijntjes en licht volumeverlies, hebben meer baat bij: microdermabrasie, injectables, peelings, laser of een PRP-microneedling. Of sinds kort de innovatieve behandeling van Dr. Don: “The GrowFactor Facelift”. Deze Facelift is niet chirurgisch maar een injectable met lichaamseigen groeifactoren. Later meer hierover in en aparte Blog.

 

4) Zullen mijn hamsterwangetjes onderaan mijn kaak verdwijnen na de Facelift?

Jazeker. Hamsterwangetjes zijn huidzakjes (soms gevuld met vet) onder aan de wangen. Deze zijn het gevolg van een slappe huid, vet en verslapte aangezichtspieren. Wanneer de onderhuidse weefsellagen worden aangespannen, worden deze zakjes omhoog getrokken en zijn dan niet meer zichtbaar. De Facelift-techniek van Dr. Don creëert uiteindelijk weer scherpe en strakke kaaklijnen.

 

5) Is een Facelift ook gericht op de hals?

Meestal is naast een Facelift ook een Halslift nodig omdat de huid van de hals meestal dezelfde veroudering heeft ondergaan als de huid van het gezicht. Het esthetisch evenwicht tussen de hals en het gezicht is belangrijk voor de jongere en frisse uitstraling die u zo graag terug wilt. In enkele gevallen kan een halslift plaatsvinden zonder een Facelift maar komt niet vaak voor.


6) Zullen de rimpels op mijn voorhoofd en rond mijn ogen ook verdwijnen na een Facelift?

Rimpels op het voorhoofd

Nee. Een Facelift heeft geen betrekking op het bovenste derde deel van uw gezicht.

Dit derde vlakgebied heeft betrekking op de ogen en het voorhoofd. Als u hier huidveroudering of rimpels ziet die u storen dan is een boven- en of onderooglidcorrectie meer een behandeling die u het gewenste resultaat geven. De voorhoofdsrimpels kunnen effectief verholpen worden met BOTOX injecties of een voorhoofdslift.

Veroudering van de huid rond de ogen


7) Wat is de beste leeftijd voor een Facelift?

Iedereen veroudert op zijn of haar eigen tempo, dit wordt beïnvloed door de genen die u hebt meegekregen, uw levensstijl en hoeveel en hoelang u in de zon hebt gezeten. Hierdoor is er geen ideale leeftijd voor een Facelift, er is alleen een verwachte laksheid (huidverslapping) in het gezicht en hals waar te nemen.

Dit gezegd hebbende zijn de meeste Facelift-patiënten tussen de 40 en 70 jaar oud.

Als u echt niet meer tevreden bent met de zichtbare veroudering van uw gezicht en hals, dan hebt u misschien wel de juiste leeftijd voor een Facelift.

 

Voorbeeld van een jongere dame Mini-Facelift en kleine liposuctie.

 

8) Is een Facelift-ingreep veilig?

Ja. Faceliften bij Clinique Dr. Don worden altijd uitgevoerd volgens de nieuwste en veiligste technieken.

Dr. Don heeft veel ervaring met alle vormen van Faceliften (60 per jaar) en doet deze onder lokale verdoving. Door zijn speciale operatietechnieken ervaren de meeste patiënten een licht ongemak na de ingreep. Elk postoperatief ongemak kunnen wij verminderen met voorgeschreven of vrij verkrijgbare pijnstillers.


9) Zal mijn Facelift er natuurlijk uitzien?

Dr. Don is een ervaren specialist en is gespecialiseerd in het verkrijgen van een jeugdige en natuurlijke uitstraling. Hoe? Hij trekt niet aan de huid maar verlegt de onderliggende weefselstructuren zijwaarts/ dan naar boven en pas daarna verwijdert hij de overtollige huid. Hierdoor ontstaat er geen vertrokken of plastic uiterlijk. Voorkomen moet worden dat u er niet uitziet alsof u met het gezicht in een windtunnel gelopen bent. (Helaas ziet Dr. Don bij het herstellen van Faceliften gedaan in andere klinieken, dat dit resultaat nog regelmatig voorkomt)
 

10) Maar waarom zien sommige Faceliften er zo onnatuurlijk uit?

Facelift-chirurgie vereist ervaring, technisch en creatief inzicht en een onberispelijke vaardigheid. Niet veel artsen zijn echt gespecialiseerd in Faceliften. Wanneer het diepe wangweefsel niet wordt verplaatst zijdelings en naar boven en als de huid te strak of in de verkeerde richting wordt getrokken, kunnen de resultaten bijzonder onnatuurlijk lijken. Een ervaren Faceliftarts zal altijd de risicogebieden in een gezicht vermijden waardoor complicaties zelden voorkomen.

Voorbeeld van een Mislukte Facelift: o.a. te hard trekken aan de huidlagen. Voormalig filmster.


11) Zal mijn Facelift ook het volume in mijn wangen en jukbeentjes herstellen?

Vaak is het verlies van gezichtsvolume (volume zorgt voor mooie zachte en volle lijnen in het gezicht) het gevolg van slappe spieren, vetverlies en botvermindering van de jukbeentjes. Bij een Facelift worden de gezichtsspieren weer opgetild naar de oorspronkelijke hoogte en de aanwezige vetcompartimenten een beetje verlegd. Hierdoor kan er wat van het volume in het middenvlak van het gezicht worden hersteld. Meestal is dit niet genoeg en vult Dr. Don het vet aan door een Lipofilling Face toe te passen.

Lipofilling Face is het oogsten van een beetje vet uit de buik of binnenbenen. Daarna haalt hij uit dit vet de groeifactoren en injecteert deze op de plaatsten waar u volume nodig heeft. Zo kunnen de vetcompartimenten weer opgebouwd worden die u kwijt was. Soms kan er ook nog voor een Dermal Filler gekozen worden. Op deze manier kunnen de rondingen van de wangen weer hersteld worden en de jukbeentjes meer opgehoogd.
 

12) Zal ik na een Facelift-operatie nog op mijzelf lijken of op iemand anders?

De moderne Facelift-chirurgie is ontworpen om de veelvoorkomende tekenen van veroudering weg te nemen en de ontspannen en het verjongde uiterlijk van jaren terug te herstellen. Deze technieken helpen u uw uiterlijk terug te geven naar hoe het ooit was en zullen u niet veranderen in iemand anders. U blijft gewoon uzelf alleen een verjongde versie.
 

13) Waar worden de incisies (sneetjes) gemaakt?

Dr. Don staat bekend om zijn onzichtbare littekens achter en in het oor en in de haarlijn. Nooit ruim voor het oor. U ziet na een periode er bijna tot helemaal niets meer van. De bekende en geliefde paardenstaart kunt u zonder problemen blijven dragen zonder dat de littekentjes zichtbaar zijn.
 

14) Wat zijn de mogelijke complicaties na een Facelift-operatie?

Wanneer een Facelift-operatie wordt uitgevoerd door een getalenteerde en ervaren Faceliftspecialist zijn de complicaties vrij klein.

Zelfs als er complicaties zouden optreden kunnen bijna alle complicaties opgelost worden zonder blijvende schade. Hier komt de ervaring van de arts om de hoek kijken, want een complicatie moet je kunnen herkennen en ook weten hoe deze op te lossen is.

Enkele mogelijke complicaties:

 • Bloedingen
 • Blauwe plekjes
 • Infectie
 • Genezing die langer duurt dan normaal
 • Gevoelloosheid die langer duurt dan normaal
 • Haaruitval rond de incisie ( kunnen we oplossen door een kleine haartransplantatie)

 

15) Is mijn Facelift voor altijd ofwel permanent?

De resultaten van een Facelift zijn langdurig, vaak vele jaren. Maar een Facelift stopt het natuurlijke verouderingsproces niet. Het begint gewoon weer opnieuw. Voor een langdurig resultaat moeten patiënten rekening houden met een gezonde levensstijl en dat extreem afvallen de Facelift echt “om zeep helpt”. Daarnaast is roken het grootste probleem als we het hebben over het gewenste eindresultaat en hoe deze te behouden. Dus kort gezegd: niet roken is een voorwaarde voor een mooie en stevige huid. Ook gezichtsbehandelingen die niet chirurgisch zijn zullen de duur van de Facelift-resultaten zeker verlengen.


16) Kan ik weer glimlachen na een Facelift?

Ja. Uw gezicht zal de eerste weken een beetje strak aanvoelen en dan kunt u wat moeite hebben met glimlachen. Dit verdwijnt en de patiënten zullen hun glimlach mooi laten zien en genieten van hun jonge en frisse uiterlijk. 

 

17) Ervaar ik gevoelloosheid na de Facelift?

Sommige patiënten ervaren wat gevoelloosheid rond de oren en een stukje van de hals. Dit zou binnen een paar maanden moeten verdwijnen.
 

18) Moet ik op mijn rug slapen na een Facelift-operatie?

De meeste patiënten zullen na de ingreep wat hoger en op de rug willen slapen. Dit ondersteunt de bloedsomloop en zorgt voor een goede genezing. Op de rug slapen is ook nodig om de symmetrie van het gezicht (links en rechts van het gezicht gelijk) in stand te houden. Daarnaast is het nodig om de vetinjecties goed te laten aanslaan. Verder wilt u de incisies (sneetjes met hechtingen) niet onnodig belasten. Kortom; op de rug slapen echt even volhouden.
 

19) Mag ik eten na mijn facelift?

Door gezond te eten en voldoende eiwitten, vezels, vitamines en mineralen in een voedzaam dieet op te nemen, zult u sneller en mooier genezen. Er zijn verder geen dieetbeperkingen. Liever geen kauwgom eten.
 

20) Wanneer mag ik mijn haar wassen?

De meeste patiënten kunnen binnen een paar dagen hun haar wassen en voorzichtig het gezicht nat maken. Het haar het liefst achterover wassen (net als bij de kapper).
 

21) Wanneer kan ik weer werken?

Dit hangt af van de zwaarte van het werk. Bij de meeste patiënten is er na een week niet veel meer te zien. Vooral als het haar de gebieden kan camoufleren. Het gezicht mag nog niet zwaar belast worden (Bukken, tillen, zwaaien, etc.).
 

22) Mag ik ook alcohol drinken na een Facelift?

Patiënten kunnen weer verantwoord alcohol drinken zodra ze geen pijnstillers meer nemen. U moet onthouden dat alcohol de huid uitdroogt, wat het genezingsproces kan verlengen.
 

23) Wanneer mag ik weer sporten?

De meeste patiënten kunnen na 7 tot 10 dagen aangepaste trainingsschema’s volgen en langzaam aan fysieke activiteiten hervatten. Meestal kan een zwaardere sport na ongeveer een maand worden hervat.
 

24) Moet mijn Facelift gecombineerd worden met een ooglift/ooglidcorrectie?

Een Facelift heeft geen invloed op de boven- en onderoogleden. Afhankelijk van het verouderingsproces rond de ogen, kunnen sommige patiënten baat hebben bij een ooglidcorrectie. Hoe en wanneer kunt u het beste in een persoonlijk overleg met Dr. Don bepreken. Hij kan al aarzelingen en zorgen wegnemen.

25) Hoe weet u of Dr. Don voor u de beste Facelift-Specialist is?

Boek een vrijblijvend consult en kom met al uw vragen bij Dr. Don hij zal ze persoonlijk beantwoorden. Na een onderzoek zal hij u een eerlijk advies geven. Verder kunt u voor en na foto’s van zijn patiënten zien die bij Dr. Don een facelift hebben ondergaan.

Daarna kunt bij het zorgteam terecht voor al uw verdere inhoudelijke vragen. De dames van de cliëntenservice zullen u begeleiden tijdens het offertetraject. Daarna kunt u rustig en volledig geïnformeerd besluiten of Dr. Don de arts is aan wie u uw gezicht toevertrouwd.

Dr. Don levert consequent uitstekend werk, dan kan en mag u in uw specifieke geval dezelfde kwaliteit verwachten.

 

Meer weten of een gratis consult aanvragen?

Bel of mail ons gerust en wij geven u alle informatie die u nodig heeft. Ook bent u altijd welkom voor een vrijblijvend en kosteloos consult. 

 Hengelo 0743030250
 Amsterdam 0208950455
✉ info@cliniquedokterdon.nl

 

Het team van Dr. Don geeft u alle persoonlijke aandacht en respecteert uw privacy.

 

Voorbeelden

Let op: Onze arts heeft deze resultaten behaald bij diverse patiënten echter is ieder mens uniek
en de resultaten van de behandeling kunnen afwijken.