Baanbrekende op PRP-plasma gebaseerde huidverzorging voor thuis zorgt voor een revolutie in onze branche zegt Dr. Don

Het huidverzorgingsprogramma SoMe is het eerste product voor thuisgebruik dat is gebaseerd op autoloog bloedplaatjesrijk plasma (PRP), een bewezen technologie boordevol groeifactoren en andere bestanddelen die de genezing en de aanmaak van gezonder weefsel bevorderen. Het product is grondig wetenschappelijk onderzocht door topprofessionals en vertegenwoordigt de toekomst van huidverzorging.

“De komst van SoMe kon niet beter getimed worden naar mijn idee” zegt Dr. Don. Regeneratieve geneeskunde wint terrein en zal waarschijnlijk de zorgstandaard worden met toepassingen op alle medische gebieden. PRP-plasma zelf, een vroeg voorbeeld hiervan, gebruiken wij al een paar jaar in onze kliniek om de huid te verfrissen, genezing te bevorderen en als aanvulling op verschillende huidverjongende en haarherstellende therapieën.

dr. don

'SoMe is niet anders, maar wel beter'

Nadat het in onze kliniek wordt samengesteld met behulp van de autologe PRP (uit een beetje bloed) van de patiënt en een gepatenteerde mix van volledig natuurlijke ingrediënten, kunnen patiënten het mee naar huis nemen, waar het tot 90 dagen levensvatbaar blijft. 
Patiënten zijn altijd op zoek naar crèmes die veilig en gemakkelijk te gebruiken zijn. Ook dat het de huid niet irriteert of ingewikkelde en tijdrovende handelingen nodig zijn om te gebruiken ", zegt Physician Assistant Loes Franke bij Dr. Don Cosmea.

 

Volgens Loes: “Er is steeds meer vraag naar huidverzorgingsprogramma’s die op maat gemaakt worden voor onze klanten. Ik zie hier echt een trend. Wij  starten daarom altijd met een intensieve huidanalyse met behulp van de Observe 520X voordat wij een behandeling adviseren. SoMe tilt dit concept naar een heel nieuw niveau. Het is niet zomaar maatwerk, het is een ultieme gepersonaliseerde huidverzorging.”

“Het leuke van SoMe is dat het voor iedereen geschikt is, ongeacht huidtype, gender of tijd van het jaar, en past bij alle therapieën die we al aanbieden”, zegt Dr. Don. “Omdat SoMe het meest natuurlijke en individuele huidverzorgingsproduct van dit moment is, kan het gebruikt worden als een zelfstandige huidverzorging of in combinatie met diverse intensieve behandelingen als: laser, microneedling, peelings, facelift, lipofilling face, bovenooglid correctie etc. Vanuit mijn perspectief voldoet het aan alle eisen op het gebied van veiligheid, werkzaamheid, bruikbaarheid en veelzijdigheid.”

Voor de patiënten van Loes ontstaat er gemak. “Hoe serieuzer onze patiënten zijn over hun huidverzorging, hoe meer producten en ingewikkelde en tijdrovende verzorgingsroutines ze gaan gebruiken. Ik vertel mijn patiënten dat SoMe de kracht heeft om een ​​huidverzorgingsroutine heel simpel te houden en toch een fantastisch resultaat geeft. Dit komt doordat je met SoMe het krachtigste ingrediënt gebruikt wat er maar te vinden is, je eigen PRP-plasma  en is daarom absoluut natuurlijk, veiliger kan niet,” zegt zij. “Alle zorgen van een patiënt kunnen worden weggenomen, omdat er niets natuurlijker is dan dat je eigen reparatiecellen die precies vertellen wat het moet doen in en voor jouw huid.”

loes franke

'SoMe Skincare is innovatief, eenvoudig van opzet en toch ijzersterk in zijn prestaties'

De cosmetische basisformulering van SoMe bevat 22 volledig natuurlijke ingrediënten, die allemaal zorgvuldig getest zijn op irritatie of allergische reacties bij langdurig gebruik”, legt Dr. Don uit.

“Elk ingrediënt werd geselecteerd op basis van zijn eigen veiligheidsprofiel en specifieke functionele rol in de huid”, “Als je naar de vermelding op de achterkant van een willekeurige crème kijkt, bevat de meerderheid daarvan meer dan 22 ingrediënten en allerlei verbindingen en technische chemicaliën die niet geoptimaliseerd zijn voor een functionele en veilige rol in de huid.”

“Verder is de stabilisatie van het serum bereikt met behulp van een gepatenteerde elektrolytoplossing waarvan de ontwikkeling jaren heeft geduurd. “Je lichaam is afhankelijk van elektrolyten en we tellen er zeven mee, waarvan bekend is dat ze de cellen levensvatbaar houden – biologische moleculen waarvan bekend is dat ze de bloedplaatjes ondersteunen,” vervolgde Dr. Don. “Daarnaast is ook een innovatief natuurlijk conserveringssysteem ontwikkeld voor in het serum dat virus dodend, fungicide en bacteriedodend is. Microbiële onderzoeken hebben aangetoond dat er gedurende 90 dagen geen pathogene bacteriën of schimmels groeien. Resultaten van onderzoeken naar HIV- en Hepatitis B-ziekten met het product waren negatief. Dit is een zeer veilig product.” concludeert Dr. Don.
 

In de kliniek

Nog even een technische uitleg van Dr. Don. Interessant lees maar verder. Het oogstproces voor het maken van de PRP-plasma is simpel, alleen een beetje bloed afnemen bij de cliënt door getrainde en medisch geschoolde medewerkers. Aan het beetje bloed wordt vóór het centrifugeren een antistollingsmiddel toegevoegd om de nuttige bestanddelen eruit te kunnen halen die nodig zijn voor het serum. Dit is volkomen doorzichtig het rode gedeelte blijft achter in het buisje. Deze substantie wordt voor een tweede keer gecentrifugeerd om de meest gunstige componenten verder te kunnen scheiden. Uit het aanvankelijk opgenomen volume wordt 9 ml geconcentreerd PRP-plasma verkregen, samen met ongeveer 20 ml bloedplaatjesarm plasma (PPP), dat zelf nog heel rijk is aan de bijna talloze verbindingen die de natuurlijke regeneratieve processen van de huid versterken. De hele behandeling duurt niet langer dan 30 minuten.

Het PRP-plasma van de patiënt wordt vervolgens toegevoegd aan de cosmetische basis-serum, een gepatenteerde formulering die als vehikel dient en de PRP stabiliseert. De patiënt wordt naar huis gestuurd met een voorraad SoMe + PRP voor 90 dagen, samen met een mini-schoonheidskoelkastje waarin zij of hij de voorraad SoMe Skincare-producten voor drie maanden gedurende 90 dagen kan bewaren. Het is de verandering in temperatuur van koeling naar huidtemperatuur, samen met het masseren van het product in de huid, dat de degranulatie van bloedplaatjes en de afgifte van groeifactoren en andere biomoleculen laat ontstaan (het is bekend dat deze biomoleculen, bijvoorbeeld cytokinen, chemokinen en exosomen, doordringen in de huid).


Voor wie

Het enige risico is tijd en geld. En SoMe is ideaal voor patiënten die hoogwaardige huidverzorging willen, maar mogelijk geen andere producten kunnen gebruiken of gewoon een eenvoudiger huidverzorgingsprogramma willen.”

Gegevens bevestigden dat het product veilig en stabiel is gedurende 90 dagen bij koeling bij 4° C. 

Ervaring na onderzoek

 Klinische verbetering van verschillende eindpunten werd na vier weken opgemerkt, terwijl robuustere bevindingen na acht weken werden waargenomen. Beoordeling door dermatologen merkte verbetering op in droogheid, tactiele en visuele gladheid, zachtheid, helderheid en uitstraling voor SoMe + PRP-plasma. Biopsieën van de gezichtshuid toonden een verbeterde huidarchitectuur van de onderliggende huidstructuren aan, die helpen de glans en stevigheid van de huid te activeren; dit werd niet waargenomen bij gebruik van het SoMe basisserum alleen.

Maar het allerbelangrijkste was dat de patiënten dol waren op het product en dezelfde verbetering zagen als dat de onderzoeker waarnam. En volgens Dr. Don was 100% van de proefpersonen tevreden en wilden ze het product graag routinematig gebruiken. 

Als het gaat om enige aarzeling onder patiënten, deelde Dr. Don mee dat de resultaten van SoMe voor zich spreken. “Ook al lijkt dit misschien een vreemde wetenschap, er zijn aanzienlijke voordelen verbonden aan het nemen van onze eigen groeifactoren en het plaatselijk aanbrengen ervan in een serum als huidverzorging.

“De sterke wetenschap achter het product en de veiligheid ervan, plus de staat van dienst en de wetenschap achter PRP-plasma zelf, wekt ook vertrouwen bij mij als arts als bij patiënten,” voegde hij eraan toe, “en dit brengt een dialoog met patiënten op gang over hoe en waarom SoMe werkt, waardoor meer belangstelling en vertrouwen ontstaat.”

Volgens Dr. Don zijn de kosten van SoMe gemakkelijk te rechtvaardigen. “Ik vertel patiënten die misschien bezwaar maken dat de kosten van SoMe vergelijkbaar zijn met die van andere hoogwaardige huidverzorgingsproducten, en een deel daarvan komt voort uit de expertise en arbeid die nodig is om het product samen te stellen. We moeten elke keer een nieuwe batch maken en dit is niet iets dat je aan iemand anders zou toevertrouwen, maar aan hoogopgeleide, bekwame professionals onder toezicht van een arts.”

De belangstelling en feedback van patiënten was overwegend positief. “Het is een ander gesprek als je kijkt naar nieuwe PRP-patiënten en gevestigde patiënten, en op dit moment zijn de meeste van mijn SoMe-patiënten degenen die ervaring hebben met PRP-plasma, maar dit is aan het veranderen,” zei Dr. Don. “Naarmate er steeds meer informatie in het publieke domein verschijnt, zal er meer belangstelling en enthousiasme ontstaan.  De resultaten zorgen ook voor opwinding. Ik denk dat het feit dat we zowel een behandeling verbeterend product als een uitstekend huidverzorgingsproduct voor thuisgebruik in onze kliniek kunnen aanbieden, die patiënten aanspreekt.”

 Dr. Don gebruikt PRP al jaren bij microneedling en was verbaasd over hoe goed SoMe topisch werkt. Dus op de huid aangebracht bedoelt hij.

 “Maar nu hebben we SoMe, waarmee we met PRP-plasma een krachtige aanvulling kunnen bieden op invasieve en niet-invasieve therapieën, evenals het meeneemproduct om de huid te verjongen en het resultaat te behouden. Het is bewezen dat PRP de wondgenezing verbetert, wat belangrijk is omdat esthetische therapieën vaak gebaseerd zijn op het veroorzaken van een of andere vorm van letsel om de regeneratieve processen van het lichaam te stimuleren en verbetering te zien. Verbeterde genezing en het bundelen van het natuurlijke regeneratieve vermogen van het lichaam versterkt dit proces effectiever.”

Op de lange termijn ziet Dr. Don aanzienlijke verbeteringen bij aanvullend gebruik van SoMe. “Verreweg zien we een betere, stevigere, dikkere en gelijkmatigere huid voor alle huidtypes en daarnaast is het gender neutraal.”

Bij het bespreken van lasertherapieën in het bijzonder merkte Dr. Don het bijzondere effect van SoMe op. “Het maakt niet uit hoe invasief of ablatief de barrière is, of de barrière intact is, lasers verwarmen de huid en veroorzaken daarom een ​​of andere vorm van thermische schade en enige erosie van de barrière. Wanneer ik iets veiligs en niet-irriterends kan bieden om de genezing te versnellen en te verbeteren, en de uitvaltijd te verminderen, bewijs ik de patiënt een dienst. Bovendien is er het voordeel van verjonging en verbeterde huidvernieuwing, alleen al door het SoMe serum zelf.”

SoMe biedt daarom een ​​veelzijdige oplossing voor de huidverzorgingsbehoeften van elke patiënt en past naadloos in het hele zorgcontinuüm. “Ik ben heel openhartig tegenover mijn patiënten als het gaat om wat we wel en niet kunnen doen”, aldus Dr. Don. “Een actueel product als SoMe versterkt andere behandelingen als injectables of zelfs na een Facelift of Lipofilling Face de combinaties zullen de beste resultaten opleveren. SoMe kan vrijwel overal in dit spectrum worden geïntegreerd voor elke patiënt, als een op zichzelf staand product of als onderdeel van vrijwel elke behandeling die we bieden.”

Naast de genoemde klinische huidverzorgingsvoordelen van SoMe, is Dr. Don enthousiast over de manier waarop het product en alles eraan ons verbindt met de dagelijkse huidverzorgingslevensstijl van mijn patiënten.

“Van mijn patiëntenbestand koopt meer dan 70% hun huidverzorgingsproducten online, wat volgens mij een goede weergave is van het algehele patiënten-gedrag”, zei hij. “Dit betekent dat we het contact met de huidverzorgingsgewoonten en de therapietrouw van onze patiënten verliezen, wat uiteindelijk hun resultaten beïnvloedt.

“Met SoMe moeten patiënten elke 90 dagen terugkomen. Als ze dat niet doen – en op dit moment valt ongeveer 40% van mijn patiënten in deze categorie – weet ik dat ze het product niet hebben gebruikt zoals aanbevolen en dat ze de volledige voordelen mislopen,” vervolgde Dr. Don. “Ik zie dit als een kans om patiënten verder te adviseren over hun reguliere huidverzorgingsregime en het gebruik van zonnebrandcrème, plus het handhaven van een gezonde omgeving en levensstijl, maar het is ook een kans om met hen in contact te blijven en de blootstelling aan andere antiverouderingsproducten te behouden. therapieën die wij aanbieden, ongeacht of patiënten deze momenteel gebruiken of overwegen deze te gebruiken.

“Hier laten we ze zien hoe krachtig de combinatie van SoMe en andere modaliteiten werkelijk kan zijn, en zorgen we ervoor dat ze onderhoud krijgen voor behandelingen die ze al hebben ondergaan,” merkte Dr. Don op. “Het huidverzorgingsproduct is geweldig, maar in combinatie zien we de beste resultaten. En patiënten moeten terugkomen als ze meer SoMe willen, waardoor we elke 90 dagen een nieuwe reeks mogelijkheden kunnen adviseren.”


Meer weten?

Maak dan een vrijblijvende afspraak bij één van onze klinieken. Onze huidspecialisten zullen de mogelijkheden uitgebreid met u doornemen voor behandeling en u een professioneel en eerlijk advies geven.

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen contact met u op! Belt u liever zelf? Dan zijn onze vestigingen te bereiken op onderstaande telefoonnummers:

  • Hengelo +31 (0) 74 303 0250
  • Amsterdam +31 (0) 20 895 0455
  • Enschede +31 (0) 53 206 2001
    [email protected]