Onderooglidcorrectie

Onze patiënten komen uit heel Nederland en zelfs daarbuiten om een onderooglidcorrectie in onze kliniek te laten uitvoeren. Dr. Don: "De ervaringen van onze patiënten zijn bijzonder positief en opmerkingen zoals “Ik had het veel eerder moeten, dokter” zijn inmiddels veelvuldig voorbij gekomen." 
 

Wanneer is een onderooglidcorrectie nodig?

Een onderooglidcorrectie, of wel een onder-blepharoplastiek, is nodig als de onderste oogleden gaan uitzakken of als er wallen ontstaan en als de verschuiving van vetcompartimenten onder de ogen zichtbaar worden. Diverse oorzaken kunnen het vet rond uw ogen laten verschuiven waardoor onder de ogen, wallen ontstaan die gevuld zijn met vet en vocht.

Hoe worden wallen onder de ogen veroorzaakt?

Wallen onder de ogen –als de onderoogleden gaan uitzakken-  wordt vaak verkeerd geïnterpreteerd alsof de patiënt last heeft van vermoeidheid of allergieën. De wallen die we zien onder de ogen hebben niets te maken met slaaptekort of allergieën maar zijn te wijten aan de vetverzakking onder het ooglid. Het vet dat verzakt, noemen we het orbitale vet. Om het uiterlijk van de wallen onder de ogen te verbeteren, wordt de uitgezakte huid en het verschoven vet verwijderd, verplaatst en vormgegeven.

Losse huid
Veel mensen zijn bezorgd dat na het verwijderen van het vet en de wallen de huid los komt en verder gaat uitzakken. De arts verstevigt de losse huid door deze te verbinden aan tussenschot en deels de spieren.

Ondersteuning van het ooglid na de operatie
Een goed uitgevoerde onderooglidcorrectie vereist gespecialiseerde technieken. Beheerst de arts die niet dan ontstaan problemen zoals tranende ogen door het omklappen van het onderste ooglid. De arts moet ook in staat zijn om de ondersteunende structuren van het ooglid te modelleren waardoor de ogen meer uitstraling krijgen en de blik scherper.

Afspraken bij Dr. Don?
 

Onderooglid anatomie

Het oog bevindt zich in een ruimte in de schedel genaamd de oogkas. Rond de ogen is het orbitale vet opgeslagen. Orbitaal vet levert een kussen voor de oogbal in de oogkas. Diverse oorzaken kunnen het vet laten verschuiven waardoor onder de ogen, wallen ontstaan die gevuld zijn met vet en vocht. Niet alleen door veroudering kan vetverschuiving ontstaan ook bij jonge mensen kunnen deze verschijnselen optreden.


Onze arts heeft deze resultaten behaald bij diverse patienten echter is ieder mens uniek en de resultaten van de behandeling kunnen afwijken. Tijdens een vrijblijvend consult zullen wij u altijd een eerlijk advies geven! 

Zwelling

Patiënten met wallen onder de ogen klagen dat hun ogen meer gezwollen zijn in de ochtend. Dit hangt samen met het feit dat het orbitale vet water bevat en toeneemt in de nacht door de liggende houding van de patiënt. In de loop van de dag kan door de zwaartekracht een deel van het vocht afgevoerd worden en neemt de zwelling daarmee ook gedeeltelijk af.

Het delicate oogweefsel wordt steeds losser naarmate we ouder worden en de wallen onder de ogen nemen dan helaas in volume toe. Dat is ook de reden dat opvallend veel van onze patiënten aangeven blij te zijn met hun “nieuwe” ogen en zij spijt hebben zo lang gewacht te hebben met de onderooglidcorrectie. “Ik had het veel eerder moeten, dokter” horen wij vaak van onze mannelijke patiënten.

Advies op maat?

Voor wie is een onderooglidcorrectie geschikt?

U komt in aanmerking voor een onderooglidcorrectie als:

 • U er altijd vermoeid uitziet, zelfs met voldoende slaap;
 • De wallen onder uw ogen de hele dag aanwezig zijn;
 • U overtollige huid heeft onder de ogen;
 • Uw oog make-up niet goed of helemaal niet meer aan te brengen is;
 • Uw vrienden of familie blijven vragen of u moe bent of genoeg slaap krijgt;
 • De vorm en uitstraling van uw ogen afnemen en u zich daar aan stoort.

De arts besteedt veel tijd aan de intakegesprekken met patiënten. Tijdens de intake wordt een vooronderzoek uitgevoerd. Het doel is uw wensen en de mogelijkheden te classificeren op basis van geslacht, leeftijd, etnische achtergrond en de conditie van uw huid. Hierdoor kan de arts de operatietechniek met u bespreken die voor uw situatie het meest geschikt is en het mooiste resultaat geeft. Een paar medische aandoeningen maken ooglidcorrectie meer risicovol, waaronder: schildklier problemen zoals hyperthyreoïdie, de ziekte van Graves, droge ogen of onvoldoende traanproductie, hoge bloeddruk of andere stoornissen in de bloedsomloop, hart-en vaatziekten en diabetes. In deze gevallen zal de arts u adviseren welke behandelingen voor u geschikt zijn.


Onze arts heeft deze resultaten behaald bij diverse patienten echter is ieder mens uniek en de resultaten van de behandeling kunnen afwijken. Tijdens een vrijblijvend consult zullen wij u altijd een eerlijk advies geven! 

Welke technieken gebruiken wij?

Er zijn verschillende technieken bekend in de ooglidchirurgie die gebruikt worden bij het verjongen van de onder-oogleden en bij het verbeteren van de oogcontouren. De arts zal u tijdens het intakegesprek uitleggen welke techniek hij bij u wil toepassen en waarom.

Transcutane onderooglidcorrectie

onderooglidcorrectie

Bij deze techniek maakt de arts gebruik van een externe incisie (sneetje) net onder de wimpers bij het uitvoeren van een onderooglidcorrectie bekend als de transcutane incisie wat betekent "door de huid". Deze benadering is nodig als zowel de huid is uitgezakt en de orbicularis oculi spier verslapt is (de spier die het ooglid ondersteund). Een goed geplaatste incisie is vrijwel onzichtbaar als de het wondje genezen is. Bij patiënten met een donkere huid is een goed geplaatste incisie helemaal van belang anders kunnen er donkere pigmentatie (hyperpigmentatie) langs de incisie lijn ontstaan. Deze transcutane ooglidcorrectie techniek zorgt ook dat de verslapte orbicularis oculi spier hersteld wordt. Deze delicate spier is belangrijk voor de ondersteuning van het onderste ooglid, te vergelijken met een hangmat. Als deze spier niet meer goed functioneert door verslapping of bij een niet goed uitgevoerde operatie kan de vorm van het oog drastisch veranderen. Alleen een ervaren arts kan een onder-ooglidcorrectie uitvoeren.


Onze arts heeft deze resultaten behaald bij diverse patienten echter is ieder mens uniek en de resultaten van de behandeling kunnen afwijken. Tijdens een vrijblijvend consult zullen wij u altijd een eerlijk advies geven!

Onderooglidcorrectie transconjunctivaal

onderooglidcorrectie

De incisie wordt gemaakt in de binnenkant van het ooglid. Een speciale techniek waarbij het litteken van de onderooglidcorrectie aan de binnenkant van het ooglid valt: dus niet zichtbaar is aan de buitenkant.

De buitenste hoek of "laterale canthus" van het oog is essentieel voor een mooie vorm van het oog. Vaak over het hoofd gezien door niet ervaren artsen, het gevolg is dat na de correctie een ronde oogvorm (sullige uitstraling) ontstaat in plaats van een mooi gevormde hoek in de vorm van een amandel. De arts herstelt de esthetische vorm en verbetert de vorm van de buitenste hoeken van de ogen door de laterale canthus pees te verleggen.
 

Voor wie is deze operatietechniek vooral geschikt?

Jonge mensen met wallen onder de ogen, patiënten waarbij geen overtollige huid aanwezig is en bij patiënten die last hebben van vorming van dikke littekens. Deze wallen geven een vermoeide en soms verouderde gelaatsuitdrukking. De wallen ontstaan door een zwakke plek in het tussenschot tussen het ooglid en het oogkasvet, waardoor dit oogbolvet naar buiten puilt. Dit ziet wij regelmatig bij jonge mensen (vooral mannen), het is meestal een aangeboren afwijking. Bij anderen ontstaat het door veroudering, waardoor de elasticiteit van de huidlagen. De techniek voor deze manier van onder-ooglidcorrectie kan alleen door een ervaren arts uitgevoerd worden. Er wordt een klein sneetje gemaakt aan de binnenkant van het onderooglid. Het uitpuilende oogkasvet wordt verwijderd. Het tussenschot wordt met een oplosbaar draadje gehecht.

Gratis consult?
 

Pijn en verdoving

Met behulp van lokale verdoving betekent dit minder downtime na de ingreep. Onze patiënten ervaren geen pijn tijdens de ingreep. De incisies genezen uitstekend en nagenoeg onzichtbaar, zelfs wanneer de ogen gesloten zijn. Gemiddeld kan een ooglidcorrectie ander half uur a twee uren duren afhankelijk van de mate van correctie op gebied van esthetische contourverbetering, (bijv. terugbrengen naar amandelvormige ogen). Met behulp van lokale verdoving betekent dit minder downtime na de ingreep.

Minimale blauwe plekjes en zwellingen kunnen na de ooglidchirurgie optreden. Meestal nemen deze af binnen een week, zeer sporadisch 10 dagen. Clinique Dr. Don heeft geavanceerde lichttherapie die de genezing laat versnellen. U kunt ook gebruik maken van speciale camouflage crème die de plekjes de eerste dagen geheel laten verdwijnen. Bij een onderooglidcorrectie kunnen in sommige gevallen zwellingen ontstaan doordat het lymfestelsel even weer op gang moet komen. Dit zal ook afnemen binnen een week, sporadisch na 10 dagen.


Onze arts heeft deze resultaten behaald bij diverse patienten echter is ieder mens uniek en de resultaten van de behandeling kunnen afwijken. Tijdens een vrijblijvend consult zullen wij u altijd een eerlijk advies geven!
 

Prijzen onderooglidcorrectie

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar kan een ooglidcorrectie eventueel vergoed worden. U kunt van ons een factuur meekrijgen met daarbij gesloten een medische schrijven van ons arts.

 
Onderooglidcorrectie -huidoverschot en vet verwijderen, vanaf € 1250,00 *
Onderooglidcorrectie -huidoverschot en vetverwijderen met canthopexie, vanaf € 2250,00 *


* De prijs is excl. medische kosten (maximaal €100,-) en de litteken créme á €38,-. Tijdens het intakegesprek worden deze kosten met u besproken. Iedere patiënt is anders, onze behandelingen worden op maat gemaakt om tot het gewenste resultaat te komen. De extra benodigde tijd brengen wij natuurlijk niet bij u in rekening, wel vragen wij voor de gemaakte extra kosten zoals het materiaal en speciale apparatuur een kleine bijdrage.


 

Vul in en wij nemen contact met u op!

Wij zijn aangesloten bij

 • NVCG
 • NVVH
 • NVVCC
 • Anbos
 • DGAUF
 • DALA

Certificaat Skin Rejuvenation Certified Peelings Certified XLHair Face Lifting Techniqiues