Blog

Wallen onder de ogen verwijderen, hoe zit dit eigenlijk?

Wallen onder de ogen verwijderen, hoe zit dit eigenlijk?

Oorzaak wallen onder de ogen
Een slapper wordende huid en slapper wordende spieren rond de ogen zijn normale ouderdomsverschijnselen. Het resultaat is losse huidplooien op de bovenoogleden en diepe groeven onder de onderoogleden. U krijgt dan de kenmerkende “zakjes” onder uw ogen. Dit verschijnsel verergert door overmatige blootstelling aan de zon, roken en/of erfelijke factoren.

Dit kan u een vermoeide look rond de ogen geven die u er ouder laat uitzien dan u eigenlijk bent. Als u ontevreden bent over de wallen onder uw ogen en hangende oogleden, dan kan dit verholpen worden met een onderooglidcorrectie.  

Deze ingreep doet echter niets tegen donkere kringen rond de ogen, kraaienpootjes en andersoortige rimpels.


Schematische afbeelding wallen: vocht, huidverzakking en vetophoping

wallen ogen verwijderen


De chirurgische oplossing voor wallen onder de ogen (onderooglidcorrectie)

Veel mensen hebben last van hangende en gezwollen onderoogleden. Onderooglidcorrectie (verwijderen van vet en straktrekken van de huid) kan de wallen onder de ogen en de zwelling van de onderoogleden drastisch verminderen. Dit zijn de twee hoofdoorzaken voor die vermoeide, afgepeigerde look die men tegenwoordig zo vaak ziet. Deze behandeling is onder mannen net zo populair als onder vrouwen. De meeste mensen kiezen deze behandeling voor het gevoel van welbehagen en de alertheid die een behandeld gezicht uitstraalt. Hoe eerder een onderooglidcorrectie wordt uitgevoerd, hoe beter het resultaat. Dr. Don heeft deze behandeling uitgevoerd op allerlei patiënten tussen de 18 en 82 jaar. Niet alleen dat maar iedere behandelde patiënt was zeer tevreden over het resultaat.

De oorzaak van wallen en gezwollen onderoogleden is een combinatie van gehernieerde vet compartimenten, overtollige huid en oedeem (waterretentie).


Voorbeelden van patiënten

wallen ogen behandelen

Let op: Onze arts heeft deze resultaten behaald bij diverse patiënten echter is ieder mens uniek en de resultaten van de behandeling kunnen afwijken. Tijdens een vrijblijvend consult zullen wij u altijd een eerlijk advies geven!


Wat is belangrijk bij de correctie van een onderooglid.
Het belangrijkste bij een onderooglidcorrectie is het precies weten hoeveel vet en/of huid er verwijderd moet worden. Een ervaren arts weet precies hoeveel huid hij veilig kan verwijderen en welke resultaten er geboekt kunnen worden met een onderooglidcorrectie. Als er teveel huid van het onderooglid verwijderd wordt resulteert dit in een retractie (het naar beneden trekken van het onderooglid) en andere complicaties die de gezondheid van het oog negatief beïnvloeden.  Een retractie is moeilijk ongedaan te maken en er is vaak uitgebreide reconstructieve chirurgie voor nodig.


wallen ogen behandeling

Let op: Onze arts heeft deze resultaten behaald bij diverse patiënten echter is ieder mens uniek en de resultaten van de behandeling kunnen afwijken. Tijdens een vrijblijvend consult zullen wij u altijd een eerlijk advies geven!


Ervaren arts
Dr. Don zegt met klem tegen zijn patiënten die zich aan het oriënteren zijn: “Kies alstublieft een arts die deze behandeling veel en regelmatig uitvoert”. “Een onderooglidcorrectie is moeilijker en kent meer potentiële complicaties dan een bovenooglidcorrectie.  Artsen met weinig ervaring hebben vaak moeite met deze ingreep. Dr. Don heeft deze ingreep over vele jaren aangepast en geperfectioneerd. Als u kijkt op kliniekervaringen.nl  ziet u de referenties van Dr.Don.

Dr. Don’s onderooglidcorrectie-methode
Dr. Don adviseert altijd het overtollige vet weg te laten halen dat de zwelling aan de binnenkant van de onderoogleden veroorzaakt. Dit verkort de herstelperiode en verhindert complicaties door littekenweefsel. Door deze methode geneest de wond sneller en als de huid niet strakgetrokken wordt laat het geen zichtbaar litteken achter.

Als de overtollige huid wel strakgetrokken moet worden, dan heeft Dr.Don een unieke methode waarbij slechts een minimale insnijding nodig is. In sommige gevallen kan hij ook van binnenuit het onderooglid behandelen zodat een litteken helemaal niet zichtbaar is. Dit betekent dat de herstelperiode ook verkort wordt.

Voor patiënten bij wie het straktrekken van de huid niet nodig is zal de herstelperiode na de operatie slechts zeven tot tien dagen zijn, mits men zich aan de post-operatieve aanwijzingen houdt. Patiënten die deze behandeling wel ondergaan zullen binnen zeven tot tien dagen een afname van de zwelling zien.

Het kan een aantal maanden duren voordat de kleine incisie volledig is verdwenen. Dit varieert van persoon tot persoon, maar het litteken is zo klein dat het amper iemand zal opvallen. Meer dan 99,8% van alle patiënten is zeer gelukkig met het resultaat en hun visuele verandering door deze ene behandeling is hen duidelijk aan te zien.

Wilt u meer informatie over een onderooglidcorrectie? Bel voor een kosteloze afspraak bij Dr. Don.

 

Print

Wij zijn aangesloten bij

  • NVCG
  • NVVH
  • NVVCC
  • Anbos
  • DGAUF
  • DALA

Certificaat Skin Rejuvenation Certified Peelings Certified XLHair Face Lifting Techniqiues