Is er een mogelijke vergoeding voor een bovenooglidcorrectie in 2017?

Is er een mogelijke vergoeding voor een bovenooglidcorrectie in 2017?

Wat betekent dit voor U?

Als u last heeft van hangende oogleden kan een bovenooglidcorrectie een oplossing bieden. Een bovenooglidcorrectie wordt bijna nooit vanuit de basisverzekering vergoed. Alleen wanneer u een aangeboren afwijking heeft of als het om een (bij de geboorte aanwezige) chronische aandoening gaat. Met een aanvullende verzekering kunt u soms wel een vergoeding voor een ooglidcorrectie krijgen. Verzekeraars hebben wel zware criteria opgesteld waar u aan moet voldoen om voor vergoeding in aanmerking te komen.

 

Wat wil de minister veranderen in 2017?

Helaas is het niet zo dat iedereen straks in aanmerking komt voor een ooglidcorrectie welke vergoed wordt door de zorgverzekeraar. De minister wil wederom zeer zware criteria aanleggen om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Voorbeelden zijn o.a. oogleden die zo zijn gaan hangen dat het zicht zwaar belemmerd wordt of oogleden die zijn gaan hangen als het gevolg van lichamelijke aandoeningen. Het verschil is dat op dit moment de vergoeding bijna alleen uit de aanvullende verzekering plaatsvindt. Maar in 2017 (als het voorstel van de minister doorgaat) uit de basisverzekering. De minister wil wel een limit gaan stellen voorlopig op ongeveer 5000 ooglidcorrecties per jaar. Daarin tegen is het aanbod van oogledencorrecties meer dan 50000 per jaar.

 

Wat doet Clinique Dr. Don voor u?

Verzekerde zorg

Clinique Dr. Don voert verzekerde zorg uit voor alle Nederlandse zorgverzekeraars. Afhankelijk van uw polis en diagnose kan de behandeling (deels) worden vergoed. De verwijzers zullen aan de hand van de criteria die door uw zorgverzekeraar zijn gesteld, bepalen of u voor een verzekerde ingreep in aanmerking komt.

In geval van vergoede zorg moet een duidelijk aantoonbare medische reden bestaan voor de ingreep of behandeling. Een ooglidcorrectie kan bijvoorbeeld vergoed worden wanneer sprake is van een aangeboren afwijking van het ooglid of bij aanzienlijke zichtbeperking. De regels hieromtrent zijn en worden ook in 2017 streng.

 

Print

Wij zijn aangesloten bij

  • NVCG
  • NVVH
  • NVVCC
  • Anbos
  • DGAUF
  • DALA

Certificaat Skin Rejuvenation Certified Peelings Certified XLHair Face Lifting Techniqiues