Blog

Het verschil tussen de Injectables: Hyaluron Skinbooster en Hyaluron Dermal Filler

Het verschil tussen de Injectables: Hyaluron Skinbooster en Hyaluron Dermal Filler
Wat zijn injecteerbare skinboosters? En wat is verschil tussen Hyaluron Skinboosters en Hyaluron Dermal Fillers?

 

Een Dermal Filler is altijd een injectable en een Skinbooster kan met prikjes of zonder prikjes (dermicapen met hyaluron, intensieve peelings etc.) uitgevoerd worden.

We bespreken nu alleen de Injectable Hyaluron Skinboosters die met kleine prikjes ingebracht worden.

Twee grote verschillen tussen de Hyaluron-Injectables

Het eerste verschil: Een Hyaluron Dermal Filler gebruiken wij als er meer volume nodig is in het gezicht of om rimpels op te vullen. Als we ouder worden verslapt de huid en gaat meer hangen. De huid wordt ook dunner en het volume neemt af. Als het zover is dan kan een Hyaluron Dermal Filler heel goed zijn werk doen.

Het tweede verschil: Hyaluron skinboosters zoals Profhilo of Restylane Light zijn zachter en dunner van samenstelling dan de Hyaluron Dermal Fillers. Hierdoor kunnen wij de oppervlakkige lijntje zoals rokerslijntjes of veel rimpeltjes in de wangen (crêpepapier wangen) of voorhoofd laten vervagen zonder dat ze opgevuld worden. Het resultaat is heel natuurlijk. Hyaluron Dermal Fillers zijn vooral bedoeld voor het opvullen van rimpels of om de lippen meer volume te geven.

Wat doen de Hyaluron Skinboosters voor de uitstraling van uw huid?

Naarmate we ouder worden, verandert onze huid en er ontstaan niet alleen fijne lijntjes, rimpels en volumeverlies. Ook de structuur van de huid verandert. Dit komt door verlies van elasticiteit, veel vocht en de dunner wordende huid. Al met al verliest het de mooie glow en uitstraling.

Wie is de hoofdschuldige achter deze nare veranderingen?

Dit is de geleidelijke uitputting en afname van hyaluronzuur in de huidcellen

Hyaluronzuur (HA) is een natuurlijke suiker die voorkomt in ons lichaam, waaronder de huid. Het is verantwoordelijk voor de hoeveelheid vocht en de elasticiteit van onze huid. HA-moleculen kunnen wel 1000 keer hun gewicht in water aantrekken en vasthouden.

Helaas begint ons lichaam al van het dertigste levensjaar (soms al eerder) minder Hyaluronzuur te maken, waardoor het vermogen van de huid om vocht vast te houden langzaam afneemt. Er ontstaan fijne lijntjes en rimpeltjes, de glans neemt af en de huid wordt droger en droger.

Dat is het moment waar Profhilo en Restylane Skinboosters in actie kunnen komen: zij herstellen het vochtgehalte in de huid, versterken de huidspanning en elasticiteit.

Al meer dan 15 jaar zeggen Europese vrouwen dat dit hun favoriete behandeling is: Hyaluron Skinboosters.

Vooral de gebieden zoals de wangen, kaaklijn, hals, decolleté en bovenkant handen zijn favoriet.

Hoe gaan we te werk tijdens de behandeling?

Profhilo of Restylane Skinboosters worden geïnjecteerd met speciale spuitjes die ontworpen zijn om minuscule kleine druppeltjes of soms kleine bolletjes Hyaluronzuur af te geven in de huid, waardoor grotere gebieden eenvoudig behandeld kunnen worden. Zoals de hele wangen, hals en decolleté en bovenkant handen. Ze zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen met alle soorten huidtypes.

Skinboosters worden gebruikt bij

 • Het intensief verbeteren van de huid: lijntjes, rimpeltjes (gekreukte huid) en huidverslapping
 • Als aanvulling op de Hyaluron Dermal Fillers die voor meer volume in het gezicht gebruikt worden ( zoals bij jukbenen, marionettenlijn, lippen etc.)
 • Om rimpels, lijntjes en een vochtarme huid te voorkomen bij jongere patiënten

Welke soorten injecteerbare Skinboosters gebruiken wij bij Clinique Dr. Don?

 • Profhilo ( bekroonde Hyaluron Skinbooster injectable)
 • Restylane Skinbooster Vital Light voor de jongere cliënt
 • Restylane Skinbooster Vital voor de rijpere huid.

Wanneer kunt u resultaten verwachten?

Het verschilt een beetje per product en het niveau van de huidveroudering maar gemiddeld is één behandeling gedurende drie maanden, gevolgd door een vierde behandeling na zes maanden voldoende voor een prachtig resultaat.

Een onderhoudsbehandeling kan elke zes tot twaalf maanden worden uitgevoerd.

Waarom zijn cliënten zo tevreden over deze behandelingen?

Profhilo en Restylane Skinbooster zijn behandelingen waar cliënten veel van houden. Klinische studies hebben aangetoond dat 96% van de behandelde cliënten het opnieuw wilde laten doen. De hoge scores komen doordat vrouwen maar ook mannen ervaren hebben dat hun huid dikker, steviger is geworden, jonger aanvoelt, elastischer is en een huid met veel minder lijntjes en rimpeltjes. Minder gekreukt. Het is de ultieme huidverstrakking van binnenuit.

Zijn hyaluron skinboosters beter dan crèmes met hyaluron?

Ja, de skinboosters worden diep in de huid gebracht om alle lagen van de huid te kunnen behandelen. Crèmes kunnen niet door de huid heen dringen en bereiken alleen het huidoppervlak. Ondanks de vaak mooie beloftes lossen deze vaak dure crèmes uw huidprobleem niet top. U kunt beter investeren in een behandeling met skinboosters en een verzorgende basiscrème gebruiken die de huid soepel houdt. Veel goedkoper dan dure crèmes die niet werken.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling is heel goed te doen. U kunt een verdovende crème krijgen maar de prikjes zijn zo klein dat de meeste cliënten de behandeling zonder verdoving wensen te ondergaan. Daarnaast zit in de hyaluron skinboosters een verdovingsstofje die voor minder pijn zorgt. Al met al is de behandeling goed te doen door ervaren artsen wel te verstaan.

Zijn er bijwerking?

Naast de prikjes kan er wat roodheid en zwelling ( heel soms een blauw plekje) ontstaan. Een beetje make-up volstaat om dit goed te verbergen. Vraag aan onze assistentes of ze eventueel een beetje make-up bij u aanbrengen.

Moet ik een dagje vrij nemen van mijn werk?

Nee hoor, sommige cliënten komen in hun pauze even langs voor een behandeling. Als u een belangrijke afspraak heeft of een feestje met veel foto’s dan adviseren wij een dag of 3 van te voren een afspraak te maken. Geef even aan als u snel blauwe plekjes krijgt dan koelen wij u wat extra na de behandeling.

Zijn er activiteiten die ik niet moet doen na de behandeling?

Nee, wij adviseren u de huid heel licht te masseren zodat de skinbooster zich mooi kan verspreiden onder de huid. Op zich is dit niet nodig omdat de skinbooster dit vanzelf doet maar u kunt het een “handje helpen”. U mag na de behandeling uw verzorgende crème en foundation gebruiken. Gaat u op de dag van de behandeling liever niet in de sauna of hele inspannend sporten.

Voor en na foto's

Voor en na foto's van iedere skinbooster kunt u bekijken door hier te klikken.

Print

Wij zijn aangesloten bij

 • NVCG
 • NVVH
 • NVVCC
 • Anbos
 • DGAUF
 • DALA

Certificaat Skin Rejuvenation Certified Peelings Certified XLHair Face Lifting Techniqiues