Wallen en kringen correctie

Wallen en kringen onder de oogleden waardoor u er vaak vermoeid of somber uitziet? Een wallen correctie is een ooglidcorrectie behandeling waarbij de arts uw onderoogleden corrigeert.
 

Wat houdt een wallen correctie in?

Bij een correctie van de onderoogleden of wallen wordt het teveel aan huid en ook eventueel aanwezig vetweefsel verwijderd of herverdeeld. Het sneetje wordt gemaakt vlak onder de wimperrand; zo zijn de littekentjes na de behandeling nauwelijks tot niet zichtbaar. Veel mensen hebben last van wallen onder de ogen. Dit kan komen door verslapping van de huid of door een plaatselijke vet- of vochtophoping.

Afspraak maken bij Dr. Don?
 

Wallen correctie - de operatie

Afhankelijk van de oorzaak van de wallen kunt u bij Clinique Dr. Don de volgende operaties laten uitvoeren:

  • Onderooglidcorrectie - bij te veel huid
  • Onderooglidcorrectie met aanpassen vetpockets - bij ongewenste vetpockets
  • Onderooglidcorrectie uitgebreid met zijdelings ooglidverstrakking - bij uitgezakt onderooglid

Wanneer er voor een wallen correctie wordt gekozen, is overtollig huid de oorzaak van de wallen. Dr. Don maakt bij deze ingreep een sneetje net onder de onderste wimperrand. De overtollige huid wordt vervolgens weggesneden. Daarna wordt de wond weer dichtgehecht net onder de wimperrand. Zo valt het littekentje mooi onder de rand weg.


Onze arts heeft deze resultaten behaald bij diverse patienten echter is ieder mens uniek en de resultaten van de behandeling kunnen afwijken. Tijdens een vrijblijvend consult zullen wij u altijd een eerlijk advies geven!

Wallen correctie met aanpassen vetpockets

Naar mate u ouder wordt, kunnen de zakjes waar normaal het vetweefsel in zit verslappen. Dit kan dan wallen veroorzaken. Als dit het geval is kan een onderooglidcorrectie gecombineerd worden met het weghalen of herverdelen van de vetpockets. Het weghalen van het overtollig vet kan via een snede aan de binnenkant van het onderooglid. Dit hoeft vervolgens niet gehecht te worden. Als dan nog steeds overtollig huid aanwezig is, wordt ook meteen een onderooglidcorrectie gedaan. Soms worden de vetpockets verschoven naar de binnenkant van het oog en de neus. Dit voorkomt dat later de ogen er eventueel wat ‘hol’ kunnen gaan uitzien.

Wallen correctie uitgebreid met zijdelings ooglidverstrakking

Het onderooglid kan zo uitgezakt zijn dat alleen een onderooglidcorrectie niet voldoende is. In dat geval wordt de onderooglidcorrectie gecombineerd met het strak trekken van het onderooglid. Een onderooglidcorrectie duurt ongeveer één a twee uur, afhankelijk van de uitgebreidheid van de ingreep. Na de ingreep zullen de oogleden gezwollen en blauw zijn en zullen de ogen gekoeld moeten worden. U mag dezelfde dag weer naar huis. De zwelling en blauwheid zullen binnen een week geleidelijk wegtrekken, maar nog wel zeker twee tot drie weken zichtbaar blijven. Het is verstandig om thuis regelmatig de ogen te koelen. Dit doet de zwelling en de blauwheid sneller afnemen. Bij pijn, is paracetamol meestal voldoende. Wilt u de zwelling en de verkleuring snel verhelpen en de wondgenezing mooi laten verlopen? Dan zijn een paar behandelingen van 15 minuten onder onze Bioptron lichttherapie zeer aan te bevelen. Het is verstandig om de eerste week na de operatie niet te bukken, te persen of zwaar te tillen. Dit doet de druk op de ogen toenemen, wat het herstel van de wondjes kan vertragen. Na een week worden de hechtingen verwijderd.


Onze arts heeft deze resultaten behaald bij diverse patienten echter is ieder mens uniek en de resultaten van de behandeling kunnen afwijken. Tijdens een vrijblijvend consult zullen wij u altijd een eerlijk advies geven!

Gratis consult?

Wallen en kringen onder ogen

Door donkere kringen onder de ogen krijgen mensen een vermoeide uitstraling. Wallen onder het oog zijn er in twee soorten. Door vetuitzakking uit de oogkas kan een soort wal ontstaan, een uitbolling. We zien als het ware meer weefsel. Een ander fenomeen is de rimpel, waarbij er niet meer, maar juist minder weefsel te zien is. Dit treedt op door volumeverlies, waarbij het oorspronkelijke vet uitzakt naar lagere partijen in de wang. Een extra complicatie hierbij kan zijn de blauwe gloed. Doordat de huid zo dun wordt schijnen de dunne vaatjes er doorheen. De enig zinvolle therapie voor deze verandering is een rimpelopvulling. Het volume herstelt waardoor de rimpel zich opvult en de structuren uit de diepte, ook de bloedvaatjes, er niet meer doorheen schijnen.

Onze arts heeft deze resultaten behaald bij diverse patienten echter is ieder mens uniek en de resultaten van de behandeling kunnen afwijken. Tijdens een vrijblijvend consult zullen wij u altijd een eerlijk advies geven! 

Donkere kringen onder de ogen

De donkere kringen onder de ogen is eigenlijk het tegenovergestelde van de wallen. Het kan veroorzaakt worden door een gebrek aan vocht, maar het is ook vaak genetisch bepaald. De huid komt (door gebrek aan onderliggend vet of vocht) dicht tegen het grijze botvlies van de schedel aan te liggen. Dat verklaart de donkere kleur. Een chirurgische ingreep is lang niet altijd nodig. Donkere kringen, zakjes of wallen onder uw ogen, holle of ingevallen ogen of ingevallen onderoogleden, vetkussentjes onder de ogen, de oorzaken zijn heel verschillend.
 

Prijzen wallen correctie

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar kan een ooglidcorrectie eventueel vergoed worden. U kunt van ons een factuur meekrijgen met daarbij gesloten een medische schrijven van ons arts.

 
Wallencorrectie -huidoverschot en vet verwijderen, vanaf € 1350,00 *
Wallencorrectie -huidoverschot en vetverwijderen met canthopexie, vanaf € 1900,00 *


* De prijs is excl. medische kosten (maximaal €100,-) en de litteken créme á €38,-. Tijdens het intakegesprek worden deze kosten met u besproken. Iedere patiënt is anders, onze behandelingen worden op maat gemaakt om tot het gewenste resultaat te komen. De extra benodigde tijd brengen wij natuurlijk niet bij u in rekening, wel vragen wij voor de gemaakte extra kosten zoals het materiaal en speciale apparatuur een kleine bijdrage.

button

 

Vul in en wij nemen contact met u op!

Wij zijn aangesloten bij

  • NVCG
  • NVVH
  • NVVCC
  • Anbos
  • DGAUF
  • DALA

Certificaat Skin Rejuvenation Certified Peelings Certified XLHair Face Lifting Techniqiues