Chrirugische liplift

chirurgische liplift

Chirurgische Liplift

 • Een boven-Liplift is een chirurgische ingreep
 • Een bovenlip-lift is een blijvende oplossing (voor altijd dus), die de lippen voller en jonger maakt
 • Nadeel van een Liplift met Fillers; het is geen langdurige oplossing

Een basis Liplift met Fillers is tegenwoordig een populaire behandeling die het uiterlijk van de lippen kan verbeteren of vergroten, helaas zijn de resultaten op basis van deze behandeling niet blijvend en na een paar maanden moet je die weer laten bijvullen. De kosten blijven dus ook doorlopen. Iedere behandeling moet opnieuw betaald worden.

 

Alles over de Liplift weten? Lees even verder:

 • Wat is een Chirurgische Liplift
 • Voordelen van een Chirurgische Liplift
 • Verbeter het lipvolume met een Liplift, welk type?
 • Hoe wordt een Liplift-operatie uitgevoerd?
 • Herstel van een Chirurgische Liplift
 • Risico’s en mogelijke complicaties van een Liplift-operatie
 • Chirurgische Liplifting versus Lipfillers – wat is het beste?

wat is een chirurgische liplift

 

Een Liplift is een operatieve ingreep. Tijdens deze ingreep verwijderen wij een klein stukje huid, net onder de neus, daarna kan de overgebleven huid opgetild worden en hechten wij de huid net in de neus. Zo is het littekentje onzichtbaar. De bovenlip is bij een Liplift naar buiten en naar boven gebracht, wat een jong, ontspannen en vol resultaat van de bovenlip geeft. De behandeling kan onder plaatselijke verdoving gedaan worden en duurt ongeveer een klein uurtje.

 

Voor jong en ouder

Een Liplift-ingreep is geschikt voor zowel jonge als oudere patiënten die blijvende volle en goed gevormde lippen willen. Vooral voor mensen met een lange bovenlip, wat een veelvoorkomend teken is van veroudering, waardoor de boventanden bijna of helemaal niet meer zichtbaar worden als we glimlachen of voluit lachen.

Naast de veroudering kunnen ook jonge mensen last hebben van dunne of getuite lippen, zij zijn er mee geboren. Ook deze groep patiënten kunnen wij blij maken met een Liplift.

 

Ervaring

Bij Clinique Dr. Don hebben wij ervaring met verschillende operatietechnieken als het gaat om een Liplift. Zoals de subnasale bullhorn Liplift, centrale Liplift, hoekliplift en de directe Liplift, zo kunnen we de behandeling altijd aanpassen aan de wensen van onze patiënten. Voor een optimale behandeling onderzoeken wij de patiënt in het gezicht met echo. Uit de bevindingen van het echo-onderzoek komen de behandelaars met een eerlijk advies, volledig passend bij de situatie van de patiënt. En natuurlijk bespreken wij de haalbaarheid, soms moeten de wensen dan een beetje aangepast worden. Allemaal in het belang van de patiënt.

 

Liplift in het kort

Een Liplift-ingreep is een chirurgische behandeling waarbij de bovenlip wordt gecorrigeerd. Bij het ouder worden heeft de huid die aan de lippen grenst de neiging zijn elasticiteit te verliezen. Door het verminderen van de elasticiteit en de zwaartekracht veranderd de lengte van de bovenlip. Er ontstaat dan een verandering van de vorm en de lengte van de bovenlip. Sommige patiënten zien wij met een afwijkende met vooral een veel te grote lengte tussen de bovenlip en de basis van de neus, die kunnen bij het ouder worden ontstaan maar ook al bij geboorte. Het hebben van een te lange bovenlip kan de reden zijn dat we de tanden niet meer kunnen zien of bijna niet. De oorzaak is de zwaarte van de veel te grote bovenlip waardoor het moeilijk is om de mond ontspannen te openen of te (glim-)lachen.

 

Onder welke namen staat de Liplift nog meer bekend?

 • Bovenliplift
 • Chirurgie voor lipvergroting
 • Subnasale Liplift
 • Bullhorn Liplift
 • Italiaanse Liplift
 • Meeuwvleugel Liplift
 • Hoekliplift
 • Glimlach Lift
 • Chirurgie voor lipverjonging
 • Vermiljoen Liplift

Als patiënten dunne lippen hebben is een Liplift een oplossing. Wij verkleinen de afstand tussen de neus en de lip, hierdoor worden de lippen voller en jeugdiger. Door het verouderingsproces kunnen ook de mondhoeken gaan afhangen en is een hoekliplift een oplossing om de naar beneden gebogen mond effectief weer omhoog te brengen, dus te corrigeren.

 

liplift bij heren

 

Typen Lippen en de esthetiek van de lippen

Onze lippen zijn er in verschillende soorten en maten. Dr. Don “De basis van een mooie lipvergroting door een Liplift is dat ik voor de ingreep goed kijk hoe ik een juiste balans creëer die mooi in verhouding staat met de vlakken in het gezicht en de rest van de gelaatstrekken.”

 

Wat is een boven-Liplift

Een bovenliplift is een cosmetisch-chirurgische ingreep die is samengesteld om het uiterlijk van de lippen te verbeteren en door ze blijvend voller en prominenter te maken. De behandeling verkleint de afstand tissen de basis van de neus en de rand van de bovenlip, ook wel cupidoboog genoemd. Dit gebied onder de neus wordt het filtrum genoemd. Door het te lange gebied in te korten en de bovenlip nar boven te trekken, rolt er meer “roze” lipweefsel naar buiten, hierdoor krijgen we een voller en jonger uiterlijk.

 

Juiste keuze maken tussen verschillende soorten lipliften

De sleutel tot het succes van een lipvergrotings-ingreep ligt in het kiezen van het juiste type Liplift. Er zijn verschillende soorten Liplift-behandelingen waaruit u kunt kiezen waaronder de directe Liplift, subnasale Bullhornlift, hoeklift, Italiaanse Liplift en centrale Liplift. Na Echo-onderzoek zal uw arts u een eerlijk en kundig advies geven rekening houdend met uw wensen.

Een chirurgische Lipvergroting verbetert de verhoudingen in het gezicht door volume aan de lippen toe te voegen en de rimpels boven de mond strak te trekken.

De voordelen van de behandeling zijn langdurig en bieden een blijvende oplossing voor mensen die op zoek zijn naar volle en mooier gevormde lippen.

 

voordelen chirurgische liplift

 

Voordelen van een Chirurgische Liplift

Liplift-chirurgie is een cosmetische ingreep die steeds populairder wordt omdat mensen meer langdurige en effectieve manieren zoeken om hun uiterlijk te verbeteren. Ook het langdurig inspuiten van Fillers geeft meer twijfels over mogelijke gezondheidsrisico’s. Er zijn veel voordelen van een Liplift-ingreep en kunnen een behoorlijke invloed hebben op iemands algehele uiterlijk en het zelfvertrouwen.

We gaan er nu een paar bespreken:

 • Blijvende volle lippen: 1 van de belangrijkste voordelen van een liplift-ingreep is dat de resultaten blijvend zijn. Dit is anders bij tijdelijke lipvergroting door Fillers, die om de paar maanden herhaald moeten worden.
 • Natuurlijk ogende resultaten: een ander belangrijk voordeel is dat de resultaten zo natuurlijk zijn. Alsof het altijd zo geweest is. Dit komt helaas niet zoveel voor bij Fillers die kunnen eruitzien als overdreven of bijzonder onnatuurlijk.
 • Verbeterde verhoudingen in het gezicht: Liplift-chirurgie verbetert de verhoudingen in het gezicht, hierdoor ontstaat een evenwichtig en harmonieus uiterlijk. Door de grootte en de vorm van de lippen te verbeteren, kan de ingreep een jeugdiger en aantrekkelijker uiterlijk creëren. Dit vormt een aanvulling op de bestaande mooie trekken van het gezicht van de patiënt. Het versterkt zelfs de mooie trekken in het gezicht.
 • Het verminderd de rimpels boven de lip: een Liplift-ingreep zorgt ervoor dat de rimpels boven de lip, zoals rokerslijntjes, verminderen. Door de afstand tussen de neus en de bovenlip te verkleinen, wordt de huid in dit gebied egaler.
 • Meer zelfvertrouwen: Veel mensen kiezen voor een Liplift om hun zelfvertrouwen te vergroten. De dunnere lippen en afgezakte bovenlip stoort hun enorm. Door dit probleem op te lossen met een Liplift van Dr. Don vergroot het hun eigenwaarde en dat maakt het leven een stuk leuker.
 • De Liplift kunnen wij aanpassen aan de individuele wensen die patiënten in gedachten hebben. Verschillende Liplift-ingrepen die mogelijk zijn: directe Liplift, subnasale Bullhornlift, hoeklift, Italiaanse Lift en centrale lift.
 • Minimale downtime: Liplift-chirurgie is een minimaal invasieve ingreep die voor minimale downtime zorgt mits goed en correct uitgevoerd. De meeste patiënten kunnen binnen enkele dagen na de ingreep hun normale activiteiten hervatten, een beetje afhankelijk van de omvang van de operatie. Het is namelijk mogelijk om naast de Liplift nog andere ingrepen tegelijkertijd te laten doen bijvoorbeeld: een bovenooglidcorrectie of een Facelift.

Verbeter het lipvolume

 

Verbeter het lipvolume met een Liplift, welk type?

Een Liplift is een populaire chirurgische ingreep die kan worden ingezet bij patiënten van alle leeftijden die hun glimlach en het uiterlijk van het mondgebied willen verbeteren. Deze ingreep verkleint de afstand tussen de bovenlip en de basis van de neus, hierdoor ontstaat het beeld van volle lippen en een algemeen jeugdige teint.

Een goed uitgevoerde Liplift kan ook de behandeling met Fillers overbodig maken omdat het optillen van de bovenlip ook een eversie-effect creëert en meer de natuurlijke bovenlip blootlegt.

 

Welke type lipliften zijn er nog meer?

Er zijn verschillende soorten  bovenliplift-behandelingen, welke ingreep voor u geschikt is zal na een Echo-onderzoek duidelijk worden. De ingreep wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd.

 

Bullhorn-Liplift

De Bullhorn-Liplift, ook bekend als de subnasale bullhorn-Liplift, is een populaire techniek om het uiterlijk van de lippen te verbeteren. Tijdens de ingreep maakt de arts een gebogen sneetje langs de onderkant van de neus, die lijkt op een snor of de hoornen van een stier vandaar de naam Bullhorn. Daarna verwijdert de arts een megafoonvormig stukje huid onder de neus, tilt de bovenlip op en rolt deze uit. Het sneetje hechten wij in de neusrand zodat de littekentjes niet meer te zien zijn na een tijd.

Na iedere ingreep met sneetjes en hechtingen zal een litteken ontstaan. De tijd zorgt ervoor dat de littekentjes min of meer onzichtbaar worden. Zeker als ze in de neusrand geplaatst worden.

In onze kliniek is deze Liplift het meest gevraagd. Een van de belangrijkste voordelen van deze techniek is dat de littekentjes nauwelijks tot helemaal niet te zien zijn. Dr. Don legt de hechtingen meer in de neus dat is wel uniek de meeste klinieken leggen de hechtingen net onder de neusrand. Bovendien zorgt de Bullhorn-Liplift voor een blijvende en indrukwekkende cosmetische verbetering. De ingreep verbetert de grootte en de vorm van de lippen, waardoor er meer volume ontstaat en meer van de roze kleur zichtbar wordt.

 

Directe Liplift

Directe Liplift, ook bekend als de Gullwing Liplift, is een andere populaire techniek om de vorm van de lippen te verbeteren. Bij deze ingreep wordt een sneetje gemaakt in de huid direct op de rode rand van de bovenlip, de vermiljoengrens. Dit is anders dan bij de Bullhorn-Liplift, waarbij het sneetje net onder de basis van de neus gemaakt wordt en daarna in de neus gehecht wordt. Na het maken van het hele dunne sneetje rolt de arts de lip uit en hecht deze op zijn plaats bij de directe Liplift.

De directe Liplift is een mooie optie voor patiënten die een meer gedefinieerde bovenliprand willen. Het kan wel een dun littekentje boven de lip achterlaten. Ondanks dit nadeel is het litteken erg subtiel en alleen te zien als je heel goed kijkt.

 

Hoek-Liplift

Verbeter uw glimlach met een hoek-Liplift

Bij een hoek-Liplift worden alleen de hoeken van de lippen omhoog gebracht. De behandeling adviseren wij bij mensen die last hebben van naar beneden hangende mondhoeken. Ze krijgen hierdoor een wat norse en sombere uitstraling.

De hoekliplift, ook bekend als de glimlach-lift, is ontwikkeld om de glimlach te versterken en het gezicht een blije uitstraling te geven.

 Tijdens de ingreep maakt de arts twee kleine sneetjes in de mondhoeken en trekt deze naar boven en naar buiten. Het resultaat is een blijvende, meer vrolijke uitstraling. Voor een top-resultaat adviseren wij deze ingreep te combineren met een Bullhorn-Liplift.

Italiaanse Liplift

Voor mensen die de vorm van de lippen willen verbeteren zonder Fillers, is de Italiaanse Liplift een haalbare optie. In tegenstelling tot de centrale Liplift en de mega-Liplift maakt de arts mini sneetjes voor een uiterst precies resultaat. Tijdens de Italiaanse Liplift maakt de arts twee hele kleine sneetjes precies onder elk neusgat, daarna verwijdert hij kleine hoeveelheden huid en kan daarna de lip optillen en omhoog trekken voor het gewenste effect. De hechtingen komen ook weer in de neusrand.

Centrale Liplift

Als u vollere lippen wenst, is een centrale Liplift een andere beschikbare mogelijkheid. Bij deze ingreep maakt de arts maar 1 sneetje direct onder de neus, die kleiner is in vergelijking met de Bullhorn- en Gullwing- Liplift. De centrale Liplift richt zich meer op het middengedeelte van de bovenlip, tilt deze op en rolt het middengedeelte naar buiten om dat deel van de lip meer volume te geven.

Hoe wordt een Liplift-operatie uitgevoerd?

Deze ingrepen kunnen plaatsvinden onder lokale verdoving. U voelt hier niets van. Bij alle Lipliften  zal er een sneetje in de huid gemaakt worden tussen de neus en de bovenlip. Tijdens de intake is onder Echo  al besloten welk type Liftlift geschikt voor u is. Nu weet de arts waar hij met een chirurgische marker de juiste lijnen kan tekenen waar hij later de sneetjes moet plaatsen en hoeveel hij de lip omhoog moet trekken en waar hij de hechtingen moet zetten.

De Liplift is een poliklinische ingreep u mag dezelfde dag naar huis.

herstel na een liplift

 

 • Om een goede genezing te kunnen garanderen, moeten patiënten de eerste paar dagen na de ingreep de lippen en de neus niet aanraken; als wrijven, plukken, duwen of trekken. De plaats waar het sneetje zit dekken wij af met verband, dat u schoon en droog moet houden. Verder raden wij aan de eerste week wat ijspakkingen te gebruiken dat voorkomt zwelling en zal de genezing ook bevorderen.
 • In de eerste week na de ingreep inspannende sporten of activiteiten vermijden, vooral de sporten die de bloedtoevoer naar het gezicht verhogen vermijden omdat deze zwelling kunnen veroorzaken. Patiënten moeten ook het eten of drinken van hete, gekruide of zure voedingsmiddelen en hete dranken laten staan, die kunnen irritatie geven op de plaats waar het sneetje is geplaatst.

Risico’s en mogelijke complicaties van een liplift-operatie

Zoals elke chirurgische ingreep brengt ook een Liplift bepaalde risico’s met zich mee. Hoewel ernstige risico’s zeldzaam zijn is het belangrijk dat patiënten zich hiervan bewust zijn.

 • Infectie: iedere chirurgische ingreep brengt een risico op infectie met zich mee en een liplift-operatie vormt hier geen uitzondering op. Doordat Dr. Don de hechtingen in de neusrand brengt is hier meer risico p een infectie. Als u precies doet wat onze verpleegkundigen u uitleggen wat u thuis moet doen , hoe u alles droog en schoon kan houden en u  volgt onze richtlijnen precies en consequent op dan is de kans op infectie heel klein.
 • Asymmetrie: Soms ontstaat er asymmetrie, beetje ongelijkheid, dit kunnen we altijd verhelpen
 • Gevoelloosheid: sommige patiënten kunnen een tijdje gevoelloosheid n de lippen ervaren dit gaat vanzelf weer over
 • Littekens: sommige patiënten maken van zich zelf geen mooie littekens. Dat komt voor. Als de littekens genezen zijn en u vindt ze niet mooi kunnen wij deze prima nabehandelen met o.a. laser of microneedling. U moet altijd tevreden zijn met het resultaat.
 • Allergische reactie: in zeldzame gevallen kunnen patenten allergische reactie geven op de hechtdraad. Wij vragen u vooraf of u daarmee bekend bent. In het aller slechtste geval moeten we de sneetjes openmaken en ander hechtdraad gebruiken. Dit komt bijna nooit voor. Maar weet, dat ook hier altijd weer een mooie oplossing voorhanden is.

Chirurgische Liplifting versus Lipfillers- wat is het beste?

 • Bij Clinique Dr. Don staan onze behandelaars bekend om hun prachtige natuurlijke resultaten die worden bereikt met Fillers om het volumeverlies van de lippen te herstellen. Wij gebruiken alleen Fillers op hyaluronzuur, dit komt ook voor in ons lichaam. Premium Fillers gaan ongeveer 6 tot 12 maanden mee, afhankelijk van het type Filler. Wij gebruiken zoveel mogelijk Fillers die een uitstekend veiligheidsprofiel hebben.
 • Hoewel lipfillers over het algemeen veilig zijn, vergroten injecties die je met regelmaat in een zacht gebied brengt als lippen worden zal de kans op infecties, atrofie en allergische reacties toenemen.
 •  Een ander nadeel is dat ze tijdelijk zijn en dat patiënten om de paar maanden voor vervolg-injecties moeten komen om de resultaten te behouden.

Ten slotte kunnen de kosten ven herhaalde injecties in de loop van de tijd oplopen, waardoor het een duurdere optie is als we die vergelijken met een lange termijn alternatief als een Liplift-operatie. Deze is blijvend.

Meer weten?

Maak dan een vrijblijvende afspraak bij één van onze klinieken. Onze specialisten zullen de mogelijkheden uitgebreid met u doornemen voor behandeling en u een professioneel en eerlijk advies geven.

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen contact met u op! Belt u liever zelf? Dan zijn onze vestigingen te bereiken op onderstaande telefoonnummers:

 • Hengelo +31 (0) 74 303 0250
 • Amsterdam +31 (0) 20 895 0455
 • Enschede +31 (0) 53 206 2001
  [email protected]