(H)eerlijk Holistisch! Maak je eigen Haarmasker

(H)eerlijk Holistisch! Maak je eigen Haarmasker
5 DIY (Do It Yourself) haarmaskers voor in de zomer.

(H)eerlijk Holistisch 
Help mijn haar in de zomer!
5 DIY (Do It Yourself) haarmaskers voor in de zomer.
Lees even verder er zit vast een masker voor jouw haar bij.

Je hebt er alles aan gedaan om een mooie huid te houden of weer te krijgen. Heerlijk producten, fijne behandelingen, ontspannende massages maar nu je haar nog.

Heb je al kennisgemaakt met de schoonheidsspecialisten van Beauty by Dr. Don? Maak er gebruik van, tijdelijk een instap gezichtsbehandeling voor 25,= euro. Klik hier voor meer informatie daarover.

Maar nu je haar nog!

De oplossing: 5 DIY (Do It Yourself) haarmaskers voor in de zomer.
Het maakt niet uit hoe goed je shampoo en conditioner ook zijn, soms heb je een masker nodig om je haar weer zacht en glanzend te maken.
Juist in de zomer! Kijk even in je voorraadkast of koelkast daar vind je vast mooie ingrediënten voor je DIY haarmasker.

We hebben vijf topmaskers gevonden die over de hele wereld gebruikt worden, elk met verschillende voordelen voor alle soorten haartypes en texturen.

Kijk je mee?

  1. Het Droog-Haar-Masker


Voor het droge haar is een masker nodig met arganolie. Naast de steunpilaren in het masker: kokosolie en honing, is arganolie rijk aan vitamine E, essentiële vetzuren en antioxidanten, die allemaal helpen het haar te hydrateren en te voeden. Vooral helpt dit masker als je heel droog haar hebt maar het kan eigenlijk voor alle haartypes worden gebruikt.
 


Een voorbeeld van wat er met een haarpuntje gebeurt met goede verzorging (dus een masker)

Wat heb je nodig:

  • 2 eetlepels kokosolie, gesmolten
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel arganolie (supermarkt of natuurwinkel)

Rustig in een kommetje door elkaar roeren.

Hoe breng je het haarmasker op?

Scheid je haar in 4 delen. Neem vervolgens om de 5 cm een pluk en kam het masker voorzichtig met je handen van halverwege tot aan de uiteinden, en verdeel het gelijkmatig. Ga door totdat het masker in het haar is verdeeld. Als je lang haar hebt, trek het dan in een knot bovenop je hoofd en omwikkel het met een plastic zakje of een douchemuts (als je die hebt tenminste, kijk ook even bij je oma in de badkamer daar vind je vaak zo’n mutsje wel). Laat het masker 20-30 minuten inwerken. Spoel het daarna uit met een milde shampoo. Daarna nog even een dotje conditioner op de puntjes en je haarbehandeling is helemaal klaar. Ga nou niet meteen föhnen maar laat het aan de lucht opdrogen. Alles voor een glanzend resultaat!

  1. Multitasking-masker


 Dit romige, hydraterende masker bestaat maar uit twee ingrediënten. Yoghurt is rijk aan eiwitten die het haar helpen versterken, terwijl het melkzuur het haar diep reinigt en de afvoer van dode huidcellen activeert.

Honing werkt zowel verzachtend als vochtinbrengend. Het voorziet je haar op een natuurlijk manier van veel vocht en laat het ook vasthouden. Je manen worden mooi glad en super soft.
Dit masker is geweldig voor alle haartypes en kan ook als gezichtsmasker worden gebruikt. Als dit niet multitasken is!!!

Wat heb je nodig:

  • 2 eetlepels volle yoghurt
  • 1eetlepel honing
  • Als je lang en dik haar hebt moet je misschien wat meer klaarmaken dan in het recept staat beschreven. Je merkt vanzelf of je haar het als een spons opneemt dan heb je extra nodig.

Hoe breng je het haarmasker op?
Meng de ingrediënten in een kleine kom. Voorzichtig roeren en dan het masker vanaf de wortel tot in de haarpunten opbrengen (met een grove kam). Laat het lekker warm intrekken onder de douchemuts van je oma, zo’n 15-20 minuten en spoel het masker goed uit. Laat je haar het liefst aan de lucht opdrogen. Als je meteen weg moet droog dan je haar voorzichtig met een lauwwarme föhn. Maak er geen windhooskapsel van. Zou zonde zijn.

  1. Haarmasker voor krullend haar


Voor natuurlijk krullend haar die extra voeding nodig heeft (pluist namelijk sneller dan stijl haar) is dit masker een perfecte oplossing.

Avocado, honing en olie toveren veel vocht in je krullen en laten je haarschubben sluiten. De glans is weer terug. Maar er zit ook nog een geheim ingrediënt in dit masker: kokosmelk. Kokosmelk hydrateert niet alleen, maar helpt ook je krullenbos te ontwarren zodat je jouw haar niet hoeft stuk te trekken bij het borstelen.
 
Wat heb je nodig?

  • 1 middelgrote of grote rijpe avocado
  • 2 eetlepels kokosolie of olijfolie
  • 1 eetlepels kokosmelk
  • 1 eetlepel honing

Hoe breng je het haarmasker op?
Pureer alle ingrediënten in een kommetje. Ga door met mengen tot het mengsel op een pasta lijkt en alle ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn.

Verdeel het haar in vier gedeelten en breng het mengsel gelijkmatig aan vanaf de puntjes tot aan de wortel, net zolang totdat je hele hoofd bedekt is met het masker. Heeft je oma geen douchemutsje meer? Geen nood: DIY! Maak van doorzichtig huishoudfolie een muts door de folie om je hoofd te draaien. Daarom heen drapeer je nog een tulband die je gemaakt hebt van een warme handdoek uit de magnetron. (maximaal 3 minuten opwarmen is ons advies, oppassen dat het niet te warm gaat worden allemaal).

Laat je masker 20-30 minuten inwerken. Spoel met lauwwarm water uit, daarna gebruik je een sulfaatvrije shampoo en maak je het af met een lekkere dot vocht inbrengende leave-in – conditioner. Niet uitspoelen dus!

Probeer de tijd te nemen om je haar aan de lucht te laten drogen, voordat je verder gaat met stylen.

  1. Gladmakend haarmasker

 
Gladmakend haarmasker
Met een paar eenvoudige ingrediënten kan je jouw haar gladder en glanzender maken. Appelazijn heb je nodig voor het sluiten van je haarschubben (cuticula) waardoor het minder vatbaar wordt voor kroezen en van nature je haar ontwart en glanzender maakt. Ook roos kan je met appelazijn verminderen doordat het alfahydroxyzuur bevat. Natuurlijk kan ieders lieveling, honing niet ontbreken. Het haar blijft langer sterk en gezond. Gezond haar groeit beter.


Dit gebeurt er met je haarwortels zodra je haar sterker wordt.

Wat heb je nodig:

  • 2 eetlepels appelazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel water

Het is een wat dun masker dus schenk het mengsel even over in een flesje of kannetje zodat je makkelijk kunt doseren en niet alles naast het haar wegloopt..
 
Hoe breng je het haarmasker op?
Schenk na het wassen van je haar met sulfaatvrije shampoo de ingrediënten in de palm van je hand en breng het op de hoofdhuid aan en dan tot in de puntjes uitstrijken. De douchemuts is nu niet nodig want extra warmte hebben we eigenlijk liever niet met dit masker. Gewoon lekker 15-20 minuten laten intrekken. Spoel af met koud water en laat het haar aan de lucht opdrogen voordat je gaat stylen. Je weet inmiddels wel waarom we dat adviseren.

  1. Detox haarmasker

   
Detox haarmasker
Deze Detox is voor de hoofdhuid (vet haar, roos, geïrriteerde hoofdhuid). Daar heb je gember en munt bij nodig. Citroen heeft een alkaliserend effect, dat betekent dat het helpt om de siliconen-en olierestanten op je haarvezel te neutraliseren en los te maken. Die zorgen vaak voor veel hoofdhuid-problemen.
 
Wat heb je nodig?

  • 2 citroenen
  • Groot stuk gember
  • Muntblaadjes, een paar
  • Water

Hoe maak je dit masker klaar en hoe breng je het op?
Meng de eerste drie ingrediënten in een blender en zeef de pulp voorzichtig. Meng de overgebleven vloeistof uit de pulp met ongeveer 4 eetlepels tot een have liter water (afhankelijk van hoe geconcentreerd je het masker wilt hebben) en giet het over nat haar. Masseer de hoofdhuid een minuut langer dan gebruikelijk om de bloedvoorziening te stimuleren en de hoofdhuid verder te reinigen. Spoel het masker uit met een sulfaatvrije, siliconenvrije, in water oplosbare shampoo (bij de natuurwinkel te krijgen). Maak het af met een dotje in water oplosbare conditioner.
Je hoofdhuid is je dankbaar voor deze DETOX

Meer informatie of een afspraak maken?
Neem dan even contact op, wij zijn telefonisch bereikbaar. 
Ook kun je chatten met iemand van ons team
via de chatfunctie op onze website.
✆ Hengelo 0743030250
✆ Enschede 0532062001
✆ Amsterdam 0208950455
[email protected]
[email protected]

Print

Documents to download

Wij zijn aangesloten bij

  • NVCG
  • NVVH
  • NVVCC
  • Anbos
  • DGAUF
  • DALA

Certificaat Skin Rejuvenation Certified Peelings Certified XLHair Face Lifting Techniqiues